maritbet girişmaritbet
Sinpaş Antepia öncülük etti, Gaziantep’te lüks konut projeleri patlama yaptı!

Sinpaş Antepia öncülük etti, Gaziantep’te lüks konut projeleri patlama yaptı!

Sanayisi ile öne çıkan Gaziantep şehri büyüyen gayrimenkul pazarıyla da kendiden söz ettiriyor. Sinpaş Yapı’nın Antepia projesinin ardından ilde birçok proje hayata geçirildi. Kentteki lüks konut projelerinde metrekare fiyatları 4 bin TL’ye yaklaştı

 

Sanayisi ile öne çıkan Gaziantep şehri büyüyen gayrimenkul pazarıyla da kendiden söz ettiriyor. Sinpaş Yapı'nın Antepia projesinin ardından ilde birçok proje hayata geçirildi. Kentteki lüks konut projelerinde metrekare fiyatları 4 bin TL'ye yaklaştı.

Başta halı sanayisi olmak üzere tekstil ve gıda gibi birçok alanda Türkiye'nin önemli sanayi kentleri arasında yer alan Gaziantep şimdi de gayrimenkul  piyasasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Sinpaş Yapı'nın Naksan Holding ile birlikte kente hayata geçirdiği Antepia projesi, özellikle bu projeye yakın bölgelerde çok sayıda yeni

inşatların sayısını artırırken, 2 milyon nüfusa yaklaşan kentte, betoncuların artan talebe cevap vermek için günler sonrasına randevu verdiği dile getiriliyor. Özellikle battı-güneybatı yönlerinde gelişen kentte yükselen arazi fiyatları ise bazı projelerde neredeyse İstanbul ortalamasını yakalamış durumda. Çok katlı ve rezidans tarzı yapıların yükseldiği Gazianetep'te metrekare fiyatlar ise, lüks konutlarda 2 bin 250 TL ile 4 bin TL arasında değişirken, orta halli binalarda ise fiyatlar, 1400-1900 TL aralığında. TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Adana Bölge Sorumlusu Ayşe Atar, Gaziantep'te son yıllarda, bankaların konut kredilerindeki büyümesine paralel olarak konut talebinin arttığını söyledi.

Yatırım amaçlı piyasa yavaş gelişiyor

Artan bu talebin arz artışı yaşanmasına neden olduğunu aktaran Ayşe Atar, “Bölge müteahhitleri bu talep ile birlikte ellerindeki stoğu eritmede bir problemle karşılaşmıyor. Talebin yoğunluğu nedeniyle çevredeki bazı hazır beton santrallerinin, 24 saat çalışma esası ile günler sonrasına beton dökmek için randevu verdiği konuşuluyor” diye konuştu. Bankaların, 2012 son çeyreğinde yaptıkları konut kredilerindeki faiz indirimlerinin çok kısa sürede talebi arttırdığını ifade eden Atar, ancak kentte hali hazırda oturma amaçlı ihtiyaçlar dışında, yatırımcıyı etkileyebilecek yatırım amaçlı konut ve gayrimenkul satışların yavaş bir seyir izlediğini söyledi Belediyeler destekliyor Şahinbey hızlı gelişiyor Gaziantep'in en hızlı gelişen bölgesi ise Şahinbey olarak göze çarpıyor. Antepia projesinin ardından birçok müteahhidin girdiği bölge, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin “Ekolojik Çevre” projesi nedeniyle Büyükşehir ve Şahinbey Belediyelerince destekleniyor. Yine aynı bölgeye yakın bölümlerde, Oğuzeli Belediyesi hizmet alanına giren bölgelere yakın bölümde de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut Alanları bulunmakta. Şahinbey ilçesindeki gelişme güney ve batı yönünde olup, çok eski zamandan beri bu bölgeler, bağ evleri ve yazlık sitelerin bulunduğu bir bölgeydi. Son yıllarda bölgeye çok katlı imar da uygulanıyor. Bölgenin olumsuz özelliği şehir merkezine uzaklık ve yolların yetersizliğidir. Antepia Projesi'nde 1. Etap'ın Ocak 2013'te teslim edileceği belirtilirken bu nedenle yolların biraz daha geliştirileceği bekleniyor.

Şehitkamil ilçesi ulaşımıyla öne çıkıyor

Kentin Şehitkamil ilçesi ise ulaşım kolaylığı ile avantaj sağlıyor. Bunedenle ilçe Şahinbey'e nazaran daha rahat. Ayrıca, bölge İpek Yoluna daha yakın olması nedeniyle de ulaşımı  daha kolay. Şehitkamil İlçesi'nde, Şehirgösteren Mahallesi'ndeki ASCE projeleri, Kahraman Yapı, Sebzeci İnşaat tarafından yapılan projeler yanında daha küçük boyutlu inşaat firmalarınca yapılmakta olan çok sayıda inşaatlar bulunuyor. Ayşe Atar, ilçenin batıya doğru gelişmenin önündeki engelin ise çevre yolu ve Dülükbaba ormanları olduğunu belirtiyor.

Sanayideki başarı payı gayrimenkule yansıdı

Ayşe Atar, Gaziantep gayrimenkul piyasasındaki hareketliliğin, şehrin sanayi ve ticarette oldukça şanslı bir konumda olmasından kaynaklandığını söyledi. Başta Şahinbey Belediyesi olmak üzere imar alanlarının hızla oluşturulmasının da piyasada canlılık sağladığını aktaran Ayşe Atar, “Şahinbey İlçesi içerisinde son yıllarda çarpık kentleşmenin etkilerini düzeltmek ve düzenli bir yapılaşmaya kavuşmak için kentsel dönüşümler yapılıyor. Şahinbey Belediyesince Etiler, Serinevler mahallelerinde yapılan konut projeleri tamamlandı. Uygun koşullarda halka kura yolu ile dağıtılıyor.

Yeşilvadi Projesi, geçtiğimiz dönemde kabul edildi ve 702 konutluk projenin temelleri atıldı. Kentsel dönüşüm kapsamında mevcut yolların genişletilmesi için çalışmalar başladı” dedi. Çalışmaların, halen devam ettiğini kayeden Atar,”Belediye genişletme çalışmaları kapsamında kamulaştırma da yapıyor. Belediyenin yapmış olduğu kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra TOKİ ve özel sektör de bölgeye ilgi gösteriyor. Bölgede nitelikli konut ve konut siteleri yapıyorlar” açıklamasını yaptı.

Leyla İlhan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep Şahinbey'de konut ve sosyal yatırımlar sürüyor!
  • 06.09.2020 13:49

Gaziantep Şahinbey'de konut ve sosyal yatırımlar sürüyor!

Gaziantep'e bağlı Şahinbey Belediyesi, yeni konut ve sosyal tesis projelerine ba ...

Gaziantep’te konut ve ticari alan imarlı gayrimenkul satışa çıktı
  • 19.01.2015 10:32

Gaziantep’te konut ve ticari alan imarlı gayrimenkul satışa çıktı

İslahiye Belediye Başkanlığı, Gaziantep İslahiye’de bulunan gayrimenkulü satışa ...

Antepia satılık daire fiyatları 350 bin TL'den başlıyor!
  • 06.08.2013 09:34

Antepia satılık daire fiyatları 350 bin TL'den başlıyor!

560 bin metrekarelik proje alanıyla dikkat çeken Antepia'nın arsa alanı 1 milyon ...

Burj Antep Gaziantep projesinde 900 bin liraya 5+1!
  • 15.06.2013 14:56

Burj Antep Gaziantep projesinde 900 bin liraya 5+1!

Burj Antep projesi F&H Yapı tarafından inşa ediliyor. Tamamı 5+1 olarak inşa edi ...

Antepia’da ilk teslimler başladı! 262 bin 700 TL'ye!
  • 16.05.2013 11:02

Antepia’da ilk teslimler başladı! 262 bin 700 TL'ye!

Gaziantep kent mimarisi ve dokusunun modern bir anlayışla ele alındığı, sosyal o ...

Gaziantep Yeşilvadi projesi 7 milyon metrekareyi kapsıyor!
  • 03.02.2013 12:51

Gaziantep Yeşilvadi projesi 7 milyon metrekareyi kapsıyor!

Gaziantep'in çehresini değiştirecek olan 7 milyon metrekare alan üzerinde çalışm ...