maritbet girişmaritbet
Silivri Cezaevi’nde su bitti!

Silivri Cezaevi’nde su bitti!

Yıllar önce İstanbul'un sayfiye bölgesiydi. Plajları ve yazlıkları ile adeta Bodrum'un bir benzeriydi. Ancak derin soruşturma, Silivri'yi bu kez cezaeviyle gündeme getirdi. 2007'de başlayan Ergenekon soruşturması, ünlü isimleri Silivri ile yüzleştirdi

Yıllar önce İstanbul'un sayfiye bölgesiydi. Plajları ve yazlıkları ile adeta Bodrum'un bir benzeriydi. Ancak derin soruşturma, Silivri'yi bu kez cezaeviyle gündeme getirdi. 2007'de başlayan Ergenekon soruşturması, ünlü isimleri Silivri ile yüzleştirdi.

'17 SAATLİK KESİNTİ'

Ama ünlü cezaevi bu kez ilginç bir tartışma ile gündeme geldi. "Su"dan kaosun fitilini ise TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun ziyareti ateşledi. Komisyon üyeleri geçtiğimiz günlerde teftiş yapmak üzere Silivri Cezaevi'ne gitti. Vekiller, cezaevini inceledi ardından mahkumları dinledi. Bu sırada tutuklular, sudan şikayet etti. Mahkumlar, "Su sıkıntısı var. 17 saat su akmadı. Ayrıca sular aktığı zaman da musluklardan çamur fışkırıyor" dedi. Mahkumları dinleyen Komisyon Üyesi CHP'li Malik Ejder Özdemir, bu şikayetleri cezaevi müdürü, savcı ve başsavcıya iletti.

'KARTLA TAKİP EDİLECEK'

Bunun üzerine başsavcıdan ilginç bir açıklama geldi. Başsavcı, "Cezaevlerimizde su sıkıntısı yok. Ama çoğu tutuklu ve hükümlü sırf devlete zarar vermek için suyu boşa akıtıyor" dedi. Savcı ardından çözümü de dile getirdi: "Su sarfiyatını sınırlandırmak için her koğuşa su sayacı koyacağız. Kart vasıtasıyla sayaca belirli miktarda bir su yüklenecek, verilen süre içinde bu suyun tüketilmesi istenecek. Bundan fazla su tüketilmesine izin verilmeyecek." İşte bu açıklama üzerine cezaevinde ortam gerildi. CHP'li Malik Ejder Özdemir, "Tutuklulara tecrit uygulanıyor" dedi.

DiNLEMEYi ENGELLiYOR

Silivri Cezaevi'ndeki "su tartışması", suyun istihbari özelliklerini de gündeme getirdi. Zira yıllarını istihbarat çalışmalarına veren tecrübeli isimler, suyun "ses ve ortam dinlemesini" engellendiğini belirtti. Adının açıklanmasını istemeyen bir istihbaratçı da şu bilgiyi verdi: "İstihbaratçılar musluğu sonuna kadar açar ve ortam dinlenmesini engeller. Osmanlı'da da padişahlar gizli toplantılarını şadırvanların olduğu salonlarda yapardı."

'ÜNLÜ' SANIKLAR

Silivri Cezaevi'nin konukları arasında, ünlü isimler bulunuyor. Ergenekon ve Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan sanıklar, bu cezaevinde kalıyor. İşte Silivri'nin ünlü sanıkları: Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, eski kuvvet komutanları Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, CHP'den milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Soner Yalçın, MHP Milletvekili Engin Alan ve Doğu Perinçek.

2 BİN 592 KAMERA

Toplam, 760 mahkumun bulunduğu Silivri Cezaevi, teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Avrupa'nın en büyük cezaevi olan Silivri, 2 bin 592 kamera ile izleniyor. Dışarıdan gelen konuklar, göz taraması ile içeri alınıyor.

Takvim

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Silivri Cezaevi, artık fabrika gibi...
  • 13.10.2015 09:58

Silivri Cezaevi, artık fabrika gibi...

Bir zamanlar gündemden düşmeyen Silivri Cezaevi'nde mahkûmlar, her sabah düzenli ...

Silivri Cezaevi’nde su bitti!
  • 13.06.2012 12:12

Silivri Cezaevi’nde su bitti!

Yıllar önce İstanbul'un sayfiye bölgesiydi. Plajları ve yazlıkları ile adeta Bod ...