maritbet girişmaritbet
Semih Pala: Merinos AKKM, bölgesinin parlayan yıldızı oldu!

Semih Pala: Merinos AKKM, bölgesinin parlayan yıldızı oldu!

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeni bir işletim ve yönetim modeli geliştirdiklerini, bu sayede Türkiye´nin bir numarası olduklarını söyledi

Pala, Türkiye'deki ve dünyadaki diğer merkezleri işletebileceklerini, böyle bir vizyona sahip olduklarını söyledi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü Semih Pala, “Merinos AKKM, Bursalıların çalıştıkları zaman ne kadar başarılı olacağına Türkiye çapındaki örnektir” dedi.

Bursadabugun.com adlı internet sitesine demeç veren Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeni bir işletim ve yönetim modeli geliştirdiklerini, bu sayede Türkiye´nin bir numarası olduklarını söyledi. Türkiye´de hiçbir kongre merkezinde uygulanmayan bir yönetim modelini izlediklerini ifade eden Pala, “Merinos AKKM, Bursalıların çalıştıkları zaman ne kadar başarılı olacağına Türkiye çapındaki örnektir. Büyükşehir Belediyesince Bursa´ya kazandırılan Merinos AKKM, bölgesinin parlayan yıldızı oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan tesiste, 37 ayda 2 bin 200 programa ev sahipliği yapıldı. Şehrin tanıtımına önemli katkılar sağlayan Merinos AKKM'ye 1,5 milyon kişi girip çıktı” diye konuştu.

Uygulanan işletim ve yönetim modelinin hiçbir yerde olmadığını, bu sebeple Türkiye´de bir numara olduklarını kaydeden Pala, tesislerin Bursa´nın sosyal ve kültürel merkezi olduğunu hatırlattı. Yönetim olarak bu işletme modelini Türkiye´deki bütün kongre merkezlerinde uygulayabilecek güçte olduklarını söyleyen Pala, bununla birlikte Türkiye'deki ve dünyadaki diğer merkezleri işletebileceklerini, böyle bir vizyona sahip olduklarını anlattı. 
Bursa´nın, İstanbul´dan sonra Türkiye´nin en önemli şehri olduğunu hatırlatan Pala, en önemli eksikliğinin ise turizm olduğunu kaydetti. Bursa´nın, sanayi şehri olmasının yanında turizm merkezi olma yolunda da hızla ilerlediğini söyleyen Pala, eski Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin´in başlattığı yatırımların bu dönemde bitirildiğini hatırlattı. Son 10 yılda Bursa´da öze dönüş yaşandığını anlatan Pala, “Hizmet sektöründe kongre ve sağlık turizmine ağırlık veren bir yol alınması gerekir. Şehir planları yatırımlara yönelik olmalıdır. Bunun en iyi yolu da çevre düzeni planıdır. Türkiye´de hiç olmayan bir süreçte Bursa´nın 2030 yılı stratejik planı düzenlendi ve ana hedef hizmet sektörüne yönelik turizm oldu. Bu hedeften dönülmemesi için Bursa´yı turizm merkezi haline getirmeliyiz. Şehre gelen turist sayısını artırmak için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurumlar harekete geçti” dedi.

Kentin turizm noktasında sınıf atladığını, Bursa´nın dünya çapında tanıtılması maksadıyla Bursa Kongre ve Tanıtım Hizmetleri AŞ´nin kurulduğunu hatırlatan Pala, projenin Bursa´yı pazarlayacağını dile getirdi.

Aynı zamanda Bursa Kent Konseyi Başkanı olan Semih Pala, kent konseylerinin demokrasi kültürüne ve şehirlere büyük katkı sağladığını belirtti. Bursa Kent Konseyi'nin, şehrin yeni bir markası olarak kısa zamanda Türkiye´nin en büyük kent konseyi olduğunu söyleyen Pala, “5 bin 700´ü aşan faaliyetle herkese ve her kesime hitap ediyoruz. Kent konseyleri, şehirle ilgili fikir ve düşünce üretir. Sıkıntılı projelerde ise çözüm yolları ortaya koyar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tayyare Kültür Merkezi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı
  • 26.06.2017 10:36

Tayyare Kültür Merkezi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı

Bursa'daki Tayyare Kültür Merkezi’nin restorasyon çalışmaları kapsamlı bir şekil ...

Merinos AKKM, Bursa'nın sosyal, kültürel ve sanatsal merkezi oldu
  • 02.11.2014 11:31

Merinos AKKM, Bursa'nın sosyal, kültürel ve sanatsal merkezi oldu

Semih Pala, Merinos AKKM’nin Bursa’da yapılan en önemli yatırımlardan bir tanesi ...

Pala’dan Dobruca-İnkaya Bağlantı Yolu ile ilgili açıklama!
  • 03.09.2014 12:20

Pala’dan Dobruca-İnkaya Bağlantı Yolu ile ilgili açıklama!

Semih Pala, Dobruca-İnkaya Bağlantı Yolu, son yıllarda Bursa’da yapılmış teknolo ...

Merinos AKKM ve Kent Konseyi turizm profesyonellerine anlatıldı
  • 15.04.2014 14:40

Merinos AKKM ve Kent Konseyi turizm profesyonellerine anlatıldı

Bursa Skal Kulübü Derneği tarafından düzenlenen gecede turizm profesyonellerine ...

Merinos AKKM kongre turizmi için Uluslararası Fuar’da yerini aldı
  • 28.02.2014 11:31

Merinos AKKM kongre turizmi için Uluslararası Fuar’da yerini aldı

Kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün temsilcilerini İstanbul’da buluşturan “A ...

Evlilik Show 2014 Bursa Merinos AKKM’de başlıyor
  • 14.02.2014 15:32

Evlilik Show 2014 Bursa Merinos AKKM’de başlıyor

Evlilik Show Bursa 2014, 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Merinos AKKM’de yapı ...