maritbet girişmaritbet
Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Müzesi 40 milyon liraya mâl olacak!

Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Müzesi 40 milyon liraya mâl olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Türkiye'yi bütün tarihine sahip çıkarak, toprak üstü ve altı servetleriyle ayağa kaldırmaya çalışıyoruz' dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Türkiye'yi bütün tarihine sahip çıkarak, toprak üstü ve altı servetleriyle ayağa kaldırmaya çalışıyoruz' dedi. Haleplibahçe Projesi'nin daha önce planlanan şeklinin, söz konusu alanda bulunan mozaikler nedeniyle değiştirildiğini belirten Bakan Günay, projeye son şeklini verip hayata geçirdiklerini söyledi. Şanlıurfa'nın turizm potansiyeline de değinen Günay, kentin sadece Türkiye turizminin değil dünya turizminin de önemli merkezlerden birisi olacağını belirterek, müze projesinin temelinin atılacağı bölgede 200 metrekarelik alanda Şanlıurfa Belediyesi ile çalıştıklarını, 50 bin metrekarelik alanda da müzeyle ilgili inşaat çalışmaların yapıldığını bildirdi. Ertuğrul Günay, Türkiye'nin en büyük arkeoloji müzelerinden birini inşa etmeye çalıştıklarını ifade etti. Bakanlığının, Hatay, Nizip, Diyarbakır, Van ve Kilis'te önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Bakan Günay, 'Türkiye'yi bütün tarihine sahip çıkarak, toprak üstü ve altı servetleriyle ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Hepsini medeni bir milletin duracağı tavırla insanlığın emaneti olarak ayakta tutmaya çalışıyoruz' diye konuştu.

TÜRKİYE, DÜNYA TURİZMİNDE ÖNEMLİ ÜLKELERDEN BİRİ

Türkiye'nin, dünya turizminin önemli ülkelerinden birisi haline geldiğini, AK Parti'nin iktidara geldiğinde turizmden yılda 10 milyar dolar gelir elde edildiğini anlatan Günay, aradan geçen 10 yılda Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının da 30 milyonu aştığını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bir ve eşit tutmaya çalıştıklarına işaret eden Ertuğrul Günay, 'Milletimizin birliği ve bütünlüğü sayesinde Türkiye, inşallah geçmişteki 10 yıldan daha büyük başarıların altına imza atacak. Dünyada her alanda en saygı değer ülkelerinden biri haline gelecek.'

PROJE 40 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü de Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin, yaklaşık 40 milyon TL'ye mal olmasının planlandığını söyledi. Vali Celalettin Güvenç ise şehirleri şehir yapan özelliklerin başında müzeler ve kültür yatırımlarının geldiğine ifade ederek '5 yıl sonra Avrupa ve dünya Haleplibahçe'yi konuşacak' dedi. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da Şanlıurfa'nın Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın dördüncü büyük inanç merkezi olduğunu söyledi.Göreve geldiği tarihten itibaren hayal ettikleri projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Fakıbaba, hükümete vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

200BİN METREKARELİK BİR ALANA KURULACAK

Konuşmaların ardından Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin temeli Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve AK Parti milletvekilleri tarafından atıldı. Haleplibahçe Mahallesi'nde 200 bin metrekare alana inşa edilecek ve yaklaşık 40 milyon TL'ye mal olacak proje; Edessa Mozaik Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve arkeoparktan oluşuyor.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Müzesi 40 milyon liraya mâl olacak!
  • 12.08.2012 15:47

Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Müzesi 40 milyon liraya mâl olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Türkiye'yi bütün tarihine sahip çıkarak ...