maritbet girişmaritbet
Şanlıurfa Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı!

Şanlıurfa Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı!

Şanlıurfa'da 100 öğrencinin barınacağı Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı

 

Şanlıurfa'da 100 öğrencinin barınacağı Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı. Şair Nabi Öğrenci Yurtları bünyesinde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılacak Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdu'nun temel atma töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, son yıllarda ilde çok sayıda eğitim kuruluşlarının temellerinin atıldığını söyledi.
 
Geleceğin Türkiye'sinde çocukların daha iyi yaşayacağına inandığını ifade eden Vali Güvenç, "İnşallah bu güzel tesislerde, etrafımızda bulunan çocuklarımız istifade edecekler. Bu çocuklar bu yuvalarda yetişecekler. Vatana, millette, Şanlıurfamıza ve inançlarımıza hizmet edecek. Daha iddialı bir devletin, daha büyük bir devletin; mutlu, gururlu, inançlı, güzel insanları olacaklar. Davamız; medeniyet, aslına dönme, merhamet, şefkat ve sevgi davasıdır. Bu mücadele Adem Peygamberle beraber başladı, kıyamete kadar devam edecektir. Haktan yana olana ve Hakka destek verene selam olsun. Bu yoldaki gayretlerinizi Allah artırsın." dedi.
 
Şair Nabi Öğrenci Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez ise açılışa gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, insana yapılan yatırıma büyük önem verdiklerine dikkat çekti. Yetkililerin verdiği cesaretle hedeflerini arttırmak için analizlerde bulunacağını ifade etti.
 
Belirlenen 50 binalık hedefi aşacaklarına inandığını dile getiren Söylemez, "İnsana yapılan eğitim hizmetleri çok önemlidir, bu konuda hayırseverlerimizin desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Güvenç ve beraberindeki heyet 2 yılda tamamlanması planlanan 4 katlı öğrenci yurdunun temel atma törenini gerçekleştirdi. Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdu'nun 2 bin 406 metre kare arsa üzerinde, toplam 4 kattan oluşacağını belirten yetkililer, 5 yıldızlı otel kapasitesinde olan yurdun her türlü sosyal ihtiyacı karşılayabileceğini ve 100 öğrenciye barınma imkanı sağlayacağını söyledi.
 
Haberler.com

Yorum Yaz