maritbet girişmaritbet
Sakarya’ya hidroelektrik santralı

Sakarya’ya hidroelektrik santralı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) ile Sakarya Nehri üzerine kurulması planlanan Hidroelektrik Santralı (HES) Projesi ihalesini kazanan Milenyum Yapı İnşaat arasında protokol imzalandı


 

 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) ile Sakarya Nehri üzerine kurulması planlanan Hidroelektrik Santralı (HES) Projesi ihalesini kazanan Milenyum Yapı İnşaat arasında protokol imzalandı.
 
ADASU'da gerçekleştirilen imza töreninde konuşan ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, santralin 540 günde teslim edileceğini söyledi.
Hidroelektrik santralinin en önemli aşamasına geldiklerini ifade eden Keleş, 2006 yılında Sakarya Nehri üzerinde santral kurmayı planladıklarını hatırlatarak, 12 Mart 2010'da yapılan ihaleyi Kamu İhale Kurulu'nun değerlendirmeleri sonucunda söz konusu şirketin kazandığını anımsattı.
 
İhale sözleşmesini imzaladıkları projenin ADASU A.Ş'nin yüzakı olduğunu ifade eden Keleş, "Bu proje ADASU'nun tükettiği enerjiyi üretecek ve ADASU'ya çok önemli maddi imkanlar sağlayacak olan bir projedir. İnşallah sözleşmesini imzaladığımız bu proje verilen tarihte bitirilir ve açılışını büyük bir heyecanla yaparız. Bugün itibariye ihale süreci başlamış bulunuyor. Çarşamba günü yer teslimi yapılacak. Kanuni olarak 540 günlük süre içinde çalışmanın tamamlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Milenyum Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Koordinatörü Cengiz Ucuz ise santralin yapımını en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz