maritbet girişmaritbet
Renault, Antalya’ya elektrikli araç şarj istasyonu kurdu!

Renault, Antalya’ya elektrikli araç şarj istasyonu kurdu!

Antalya Büşükşehir Belediye Başkanı Akaydın: Hedefim toplu taşıma araçlarının elektrikli olmasını sağlayarak tertemiz bir kent havasını solumak

 

Antalya Büşükşehir Belediye Başkanı Akaydın: Hedefim toplu taşıma araçlarının elektrikli olmasını sağlayarak tertemiz bir kent havasını solumak.

Antalya'da Renault tarafından elektrikli araç şarj istasyonu kuruldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Antalya Ulaşım AŞ ile Renault arasında, Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı kapsamında elektrikli araç şarj istasyonu kurulması protokolünün imzalanması amacıyla Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ile diğer ilgililer katıldı.

Akaydın, törende yaptığı konuşmada, uzun yıllardır sıfır emisyon lafını çok kullandığını belirterek, "Bu konuda bir şeyler yaptığıma inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak temiz enerji kaynaklarının kullanılması konusunda önemli bir vizyon ortaya koyduk" dedi.

Bu vizyon doğrultusunda önemli adımlar attıklarını dile getiren Akaydın, "Daha önce temiz enerji konusunda Güneşev'i kurduk. Antalya'nın en büyük parkı olan Atatürk Kültür Parkı'nın aydınlatmasını güneş enerjisiyle sağladık. Güneş enerjisiyle çalışan klimalı durağımızı şehir merkezine yerleştirdik. Şimdi de önümüzde Güneş Tarlaları Projesi var" dedi.

Renault'u sıfır emisyonlu araç ürettiği için kutlayan Akaydın, "Büyükşehir Belediyesi olarak bilinç yaratalım istedik. Benim bir makam aracım yoktu. Galiba Türkiye'de makam aracı olmayan ender başkanlardandım. Bugün elektrikle çalışan makam aracına sahip olan tek belediye başkanı oldum. Çok yakında bu otomobiller için şarj istasyonları kuracağız ve istasyonların enerjisini de güneşten alacağız" diye konuştu.

Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonuna çok uygun bir işbirliğine tanıklık ettiklerini vurgulayarak, "Bu işleri hızlandırırsak birçok aracımızı bu otomobillere çevirebiliriz. Hedefim toplu taşıma araçlarının elektrikli olmasını sağlayarak tertemiz bir kent havasını solumak" diye konuştu.

Renault Mais Genel Müdürü Aybar ise çevreci ulaşım modellerinin uygulanmasına yönelik bir işbirliği imzaladıklarını söyledi.

Dünyanın ısınmasının tehlikeli boyutlara ulaştığını ifade eden Aybar, bu ısınmanın nedenlerinden birinin otomobil sektörünün yaydığı karbondioksit salınımı olduğunu kaydetti.

Bu durumu önlemek için bir çalışma yaptıklarını belirten Aybar, "Mutlak çözümlerden biri sıfır salınımlı otomobil üretmek. 2011 yılından itibaren sıfır salınımlı elektrik motorlu araçlar üretmeye başladık. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu otomobilleri kullanmakla çevreye büyük katkı yapacak" dedi.

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu da Akaydın'a elektrikli otomobillere gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.

Antalya Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım ise imzaladıkları protokolün şirketlerindeki araç parkında temiz enerjiyle çalışan araçların geliştirilmesi için bilgi, projelendirme, elektrikli araç kullanımına ve standartlarının geliştirilmesine yönelik olduğunu söyledi.

Ulaşım AŞ'nin toplu taşımada elektrikli araç kullanmaya yöneleceğini bildiren Yıldırım, Türkiye'de üretilen ilk elektrikli otomobillerinden biri olan Renault Fluence marka aracı filolarına kattıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol, taraflar arasında imzalandı.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ve diğer katılımcılar, belediyeye hibe edilen elektrikli otomobille test sürüşü yaptı.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Renault, Antalya’ya elektrikli araç şarj istasyonu kurdu!
  • 08.09.2012 12:44

Renault, Antalya’ya elektrikli araç şarj istasyonu kurdu!

Antalya Büşükşehir Belediye Başkanı Akaydın: Hedefim toplu taşıma araçlarının el ...