maritbet girişmaritbet
Necmi Kadıoğlu: Pazarlık değil planlama yapın

Necmi Kadıoğlu: Pazarlık değil planlama yapın

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt ‘ta ki İmar planlarıyla ilgili gerçekleştirilen toplantıda orta sonuca varmanın gerek olmadığını söyledi

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Konutları üretirken müteahhitlerin planlaması lazım. Biz bir şeyin pazarlığını yapmıyoruz” dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt 'ta ki 1/1000 ve 1/5000'lik uygulama imar planları hakkında açıklamalarda bulundu. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açıklamada bölgede faaliyet gösteren İnşaat, yapı denetim, mühendislik ve müteahhit firmaları başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Bazı tatsız olaylardan sonra planların ve projelerin daha düzenli yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Kadıoğlu, katılımcılara seslenerek; “Yeni bir döneme giriyoruz. Birbirimizi üzmeden bir takım olumsuzluklara sebebiyet vermeyelim. Toplantının amacı da bizden geçen planların anlaşılmayan noktaları bir kez daha anlatmaktır. İmalattan doğan hatalar, ruhsattan yapılan hataların bir kez daha yapılmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 “Büyükşehir Belediyesi ile tatsız olaylar yaşamadık”

“Çalışın inşaat yapın para kazanının ama tüketiciyi aldatmayın” diyen Başkan Necmi Kadıoğlu, yapıların yönetmeliğe ve depreme uygun olması konusunda uyarılarda bulunarak imar planlarıyla ilgili yaşanan olayları anlattı. Kadıoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile tatsız olayların yaşanmadığını belirterek, “Müteahhit arkadaşlarımız verilen mevcut emsalleri biraz aşmışlar ve bu arkadaşlarımızda maketten adım atmışlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'de tüketici vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bir takım iyileştirmeler yapmıştır. Yani iki emsalse iki buçuğa çıkardık. Bunlar her yerde olan şeyler. Şimdilerde günlük olarak Esenyurt ‘ta ortalama 9 ruhsat veriyoruz ve sorun yok” diye konuştu. İstanbul'da ayakta duran ve mimarisiyle gelişen ilçelerin başında yer aldıklarını ifade eden Başkan Kadıoğlu, Müteahhit firmalara seslenerek, “İskan alındıktan sonra özellikle binaların iç yapılarında bozulmalar oluyor. Bunu tespit ettiğimiz anda cezai müeyyideyi belediye olarak uygulayacağız” dedi. Kadıoğlu, vatandaşlara maketten konut satın alınmamaları konusunda da sıkça uyarılarda bulundu.

 “Kuralları biz yapıyoruz, uygulaması gereken müteahhitler”

Toplantıda orta sonuca varmanın gerek olmadığını söyleyen Başkan Kadıoğlu, “ Yasa ve kurallar ne diyorsa o olacaktır. Çünkü otorite, sorumlu biziz. Müteahhit ise yaparken planlaması lazım. Planlarımız neyi ön görüyorsa onun dışında bir şeyi yapmayın diyoruz. Bizim dediğimiz budur. Yaparsanız müdahalemizde tolerans olmayacak. Mahkemeye vereceğiz ve yıkacağız da. Bizim söylediğimiz budur” şeklinde konuştu.   

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt’ta sel felaketinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor
  • 25.06.2020 10:21

Esenyurt’ta sel felaketinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor

Esenyurt Belediyesi, ilçede şiddetli yağış sonrası meydana gelen selden etkilene ...

Esenyurt'ta tüm yollar artık sadece 'tek yön'den akacak
  • 17.04.2018 09:38

Esenyurt'ta tüm yollar artık sadece 'tek yön'den akacak

Esenyurt'ta yürürlüğe koyulacak olan bir uygulama ile tüm cadde ve sokaklardaki ...

Esenyurt’taki tüm inşaatlar 1 Aralık'a kadar bitecek!
  • 14.04.2018 15:28

Esenyurt’taki tüm inşaatlar 1 Aralık'a kadar bitecek!

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ”2018 yılı 1 Aralık itibarıyla bir ...

TOKİ 2016'da konut üretimini yüzde 40 artırdı!
  • 22.01.2017 09:15

TOKİ 2016'da konut üretimini yüzde 40 artırdı!

TOKİ, 2016 yılında 64 bin 822 konut üreterek, son 14 yıla göre konut üretimini y ...

Emlak Konut GYO’nun 2017 satış hedefi; 8 milyar lira!
  • 02.01.2017 12:44

Emlak Konut GYO’nun 2017 satış hedefi; 8 milyar lira!

Gayrimenkul sektörünün güvenilir şirketi Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Plat ...

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’
  • 15.12.2015 09:54

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’

Esenyurt’ta yüzlerce kişiyi mağdur ettiği iddia edilen Makrom Yapı ile ilgili id ...