maritbet girişmaritbet
Muğla'da mavi bayrak sayısı arttı!

Muğla'da mavi bayrak sayısı arttı!

Bodrum’dan sonra bu hafta da sıra Muğla’nın diğer ilçelerinde. Marmaris, Fethiye, Datça, Ortaca, Ula’da toplam Mavi Bayraklı plaj sayısı 39’a ulaştı

 

Bodrum'dan sonra bu hafta da sıra Muğla'nın diğer ilçelerinde. Marmaris, Fethiye, Datça, Ortaca, Ula'da toplam Mavi Bayraklı plaj sayısı 39'a ulaştı. Dört marina ve iki yat da bayrak taşımaya hak kazandı. Marmaris'in Siteler bölgesinde iki yeni otel açıldı.
 
Marmaris'te 22, Datça'da 6 Mavi Bayrak dalgalanıyor
 
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) yaptığı değerlendirme sonucunda bu yıl Muğla sahillerindeki toplam mavi bayrak sayısı 89'a ulaştı. Bunlardan 76'sı plajlarda, yedisi marinalarda, altısı yatlarda dalgalanıyor. Bu yıl plajlara üç yeni bayrak geldi. İlçeler arasında Bodrum'dan sonra liderlik 22 plaj ve iki marinayla Marmaris'te. Onu Datça, Fethiye, Ortaca ve Ula izliyor. Mavi Bayraklı tesislerin tam listesini TÜRÇEV'in web sitesinde bulabilirsiniz. (www.mavibayrak.org.tr)
 
KAPININ ÖNÜ DENİZ
“Kapının önünden denize girilen kent” olarak nitelendirilen Marmaris'in merkez sahilindeki 1.5 kilometrelik alan “halk plajı” ilan edildi. Mavi Bayrak'lı sahile giriş ücretsiz, fakat şezlong ve şemsiye bulunmuyor. Uzunyalı bölgesinden İçmeler Beldesi'ne uzanan yaklaşık 9.5 kilometrelik alanda beş Mavi Bayrak dalgalanıyor. Bu yıl Siteler Mevkii'nde deniz kıyısında iki yeni otel açıldı: Casa De Maris Spa & Resort ve Golden Rock. Turban Palace ise sahilinde Palace Beach Clup'ı açtı. İki bayraklı Turunç Beldesi'nin küçük sayılabilecek koyu boydan boya plaj. Kumlubük ve Amos plajları açık ve koyu maviyle iç içe. Yine Akdeniz tarafında Bayır Köyü'ne bağlı Çiftlik Koyu plajı ve doğal güzelliği görülmeye değer. Hisarönü Köyü'nden başlayıp Orhaniye, Kızkumu, Turgut Köyü, Selimiye Delikliyol Plajı, Selimiye Koyu, Bozburun Beldesi ve Söğüt Köylerinin neresinden isterseniz denize girmek mümkün.
 
EMEL SAYIN KOYU
Marmaris ile Datça arasındaki Yedi Adalar, Bördübet, Ayın Koyu, Sarıdana, Löngöz, Hırsız ve Tuzla gibi koylar Gökova Körfezine bakıyor. Nerede isterseniz yüzebilirsiniz. Hisarönü Köyü'nü geçer geçmez Çubucak Orman Kampı bulunuyor. Burada çadır kurmak mümkün. İnlice Orman Kampı'nın bitişiğindeki alan Emel Sayın Koyu olarak biliniyor. Datça'ya 30 kilometre uzaklıktaki Kovanlık Koyu iri kuma sahip.
 
Datça'da bu yıl merkezdeki Kumluk, Taşlık, Hastanealtı plajlarında Mavi Bayrak dalgalanıyor. Diğer üç bayrak ise Emecik sahilinde. Çalış'tan Göcek'e giderken Katrancı ve İnlice koyları yüzmek için ideal. Göcek merkezinde denize girecek yer kalmadı. Club Marina'nın dışındaki seçenekler Osmanağa ve Günlüklü koyları. Ancak ikisine de toprak yoldan ulaşılıyor. Belediye Marinası'ndan saat başı Göcek Adası'ndaki plaja kalkan tekneler bu yıl 10 TL. Günübirlik tekne turları bu yıl 40 TL. Yemekte balık ikram ediliyor. Günlük tekne kiraları 300 TL'den başlıyor.
 
5.4 kilometrelik İztuzu Kumsalı'yla turist çeken Dalyan sahilinde bu yıl Palme Resort oteli hizmete girdi. Caria Primuim ise sahip değiştirip yenilendi. Dalyan Resort bahçesine çok sayıda ağaç dikerek yeşil dokusunu güçlendirdi. Dalyan'da yaklaşık 600 tekne İztuzu Plajı'na 10 TL karşılığında yolcu taşıyor.
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

D Maris Bay, bu yaz onuncu yılını kutluyor
  • 02.05.2022 00:38

D Maris Bay, bu yaz onuncu yılını kutluyor

Ege Denizi ve Akdeniz’in buluştuğu büyüleyici Datça Yarımadası’nın en güzel koyl ...

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu
  • 31.08.2021 17:31

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında evleri yanarak kullanılamaz ...

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!
  • 28.06.2021 10:45

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!

Marmaris'te oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın kon ...

TOGG'dan 846,8 milyon TL'lik sermaye artışı!
  • 04.06.2021 11:10

TOGG'dan 846,8 milyon TL'lik sermaye artışı!

AG Anadolu Grup Holding, Vestel ve Turkcell, TOGG'un sermaye artırımına katıldı. ...

Turizm teknelerinde 'mavi bayraklı' dönem başladı
  • 31.05.2021 17:11

Turizm teknelerinde 'mavi bayraklı' dönem başladı

Her yıl milyonlarca tatilcinin koyları gezmek, serin sularda yüzmek için tercih ...