maritbet girişmaritbet
Manisa Salihli Gençlik Merkezi açıldı!

Manisa Salihli Gençlik Merkezi açıldı!

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Salihli'de Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı.dedi

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Salihli'de Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı.dedi.30.Gençlik Haftası içinde Salihli'ye Gençlik Merkezi'nin açılışını yapmaktan dolayı gururlu olduğunu ifade eden Tanrıverdi, şöyle...

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Salihli'de Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı. Gençlik Merkezi'nin açılışına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, bu yıl 19 Mayıs Gençlik Haftası'nın bir farklı olarak kutlandığını belirterek, 'Bayramı resmi olarak değil, sivil olarak kutluyoruz' dedi.

30. Gençlik Haftası içinde Salihli'ye Gençlik Merkezi'nin açılışını yapmaktan dolayı gururlu olduğunu ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Tüm gençlerimiz, vatandaşlarımız alanlarda, salonlarda, meydanlarda, sokaklarda, caddelerde, bulvarlarda nerede isterse orada bu bayramı resmi olarak değil sivil olarak kutluyor. Önceki dönemlerde stadlarda gençlerimiz gösteri yapar halkımız seyrederdi. Şimdi 19 Mayıs bayramlarında artık halkımız genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla ne varsa bir bütün olarak her yerde bu bayramı Bayram havasında kutlayacaktır." Gençlerin bizim geleceğimizin teminatı olduğunu anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "Onun için gençliğin önünde hangi engel varsa onları kaldırmalıyız. İşte bu anlamda iktidarımız, hükümetimiz gençlerimize verdiği önemi ve güveni göstermek adına seçilme yaşını 25'e indirmiştir. Bu gençlerimizin ülkemizin geleceği adına yetkili olması proje uygulaması ve üretmesi adına oldukça önemlidir. Gençlerimizin geleceğinin daha sağlıklı olması adına bildiğiniz gibi Türkiye'de eğitim hizmetlerinde fiziki olarak iyileştirmeler yapıldı ve okullarımızın iç dizaynları modern hale getirildi. Artık öğrencilerimizi kara tahtalar yerine orada akıllı tahtalarla buluşturduk. Ders kitaplarını ücretsiz olarak verirken, şimdi tablet vererek sırtındaki yükten kurtardığımız gibi çağın araç ve gereçleri ile daha küçük yaşta buluşmalarını ve geleceğe umutla bakmalarını temin edecek bu projeyi gerçekleştirirdik. Bugüne kadar bunlar gençliğimizin yetişmesinde önemli bir engeldi."

Bugünlerde önemli bir adımı daha attıklarını belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Bizim kuşak maalesef süt tozuyla okullarda büyüdü. Amerika'dan gelen süt tozuyla beslendik ama ne kadar beslendiğimizi görüyoruz. Şimdi iktidarımız, hükümetimiz o küçük yavrularımızı sağlıklı zihinde bir vücuda sahip olmaları ve zihinsel gelişimlerini takviye amacıyla artık okullarda haftada bir değil, her gün süt dağıtımına başlanmıştır. Tabii ki ilk uygulamalarda, dağıtımlarda aksaklık olabilir. Sütün içindeki minerallerden etkilenen küçük yavrularımız olabilir. Ancak, böylesi ufak tefek kırıntılara takılıpta bu güzel uygulamanın durdurulması mümkün değildir. Bundan sonra da aynı şekilde süt dağıtımı devam edecektir. Bu süt bembeyazdır. Aktır. Kim ne derse desin bu sütün kirlenmesi mümkün değildir ve bu sütün yavrularımız ve ülkemizin geleceği için oldukça sağlıklı bir uygulama olduğu bilinmektedir."

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Salihli'deki gençlik Merkezi'ni bir hareket noktası olarak başlatma kararı aldıklarını ifade etti. Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da, hükümetin Gençlik Merkezleri'nin açılmasına hız verdiğini belirterek şunları söyledi: "İnşallah Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ilçemize daha kapsamlı yeni bir bina açacağını ümit ediyoruz.' CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, 'Salihli'deki gençlerin bu hizmetten yararlanmasından dolayı heyecan duyuyorum. Eğitime önem verilmesi gerektiğinin konuşulduğu bu günlerde ne yazık ki 9 yaşındaki çocukların çıraklığa gidilebilmesinin önünün açılmasına da içim el vermiyor."

Salihli'de bir fakülte olmasını istediklerini belirten Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Salihli'ye

kısa sürede İletişim Fakültesi'ni getireceğiz. Fakültenin çalışmalarına başladık. Bununla birlikte Kredi Yurtlar Kurumu'nun 250 kız, 250 erkek olmak üzere toplam 500 kişilik yurt binasının temelini bir ay içerisinde yapacağız."

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, 'Yöneticiler olarak ister seçilmiş, ister atanmış olsun kamu görevlileri olarak, vatandaş, anne, baba olarak hepimizin bir tek sorumluluğu var. Çocuklarımızı ve ülkemizi geleceğe iyi hazırlamaktır." Konuşmaların ardından çocuklarla birlikte Gençlik Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışta folklor gösterisi ile Salihli Belediyesi Judo Takımı açılışa katılanlara bir gösteri sundu.

Gençlik Merkezi'nin açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, siyasi partilerin temsilcileri ile davetliler katıldı

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Manisa Salihli Gençlik Merkezi açıldı!
  • 18.05.2012 16:22

Manisa Salihli Gençlik Merkezi açıldı!

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Salihli'de Gençlik Mer ...

Salihli'de Romanlar'ın 6 çadırı yıkıldı!
  • 10.05.2012 09:45

Salihli'de Romanlar'ın 6 çadırı yıkıldı!

MANİSA’nın Selendi İlçesi’nde yaşanan olaylar sonrasında Salihli’ye yerleştirile ...