maritbet girişmaritbet
Maltepe çağ atlayacak!

Maltepe çağ atlayacak!

Sahil yolundan denize doğru 400 metre açıktaki projesiyle Maltepe’de yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanan İBB, bu merkezde sosyal tesisler, oyun-eğlence ve kültür kompleksi kuracak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dönüşüm yapılacak ilçeler listesinde yer alan Maltepe'de bu yöndeki çalışmaların ilk adımı atılıyor. Birçok yatırımcının bölgeye art arda markalı konut projeleri inşaa etmesiyle başlayan süreç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bölgeye özel olarak hazırladığı bu yeni çalışmayla devam ediyor.

Sahil yolunun Maltepe ilçesi sınırları dahilinde kalan bölümde gerçekleştirilecek “Maltepe Dolgu Alanı Düzenleme Uygulama Projesi” kapsamındaki çalışmalar İBB'nin açtığı ihale ile başladı. Bu süreç sonrasında AKM Yapı ve Cengiz İnşaat ile anlaşılan ihale sonrasında, projenin ilk etabında anroşman inşaatları tamamlanacak, sonrasında dolgu alanlarının üzerinde sosyal tesis inşası başlayacak.

1 milyon m2'lik alan

Maltepe'de gerek yaşam gerekse yatırım tarafında yeni bir dönemi başlatacak olan dev projeyle ilgili bilgi veren AKM Yapı grubunun ortağı, İnşaat Mühendisi Mehmet Karataş, 1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilecek projenin sahil yolundan denize doğru olmak üzere 400 metre açıkta konumlanacağını ifade etti.

Uzunluğunun 2.5 kilometre olarak planlandığı projenin çok amaçlı bir kültür ve spor kompleksi olacağını ifade eden Mehmet Karataş, projeyle ilgili şöyle devam etti: “Maltepe sahilde daha önce yapılmış ufak bir dolgu alanı vardı ama belediye bu alanı genişletecek. Biz AKM Yapı olarak, dalgakıran inşasını ve projenin anroşman (dolgu) inşaatlarını üstleneceğiz.”

Anroşman inşaatından sonra dolgu alanlarının belediyenin dolduracağını anlatan Karataş, sosyal tesisin inşasının da belediyeye ait olduğu bilgisini verdi.

400 günde tamamlanacak

İnşaat süresinin 400 gün olarak planlandığı projenin su sporları merkezlerinin yanı sıra kültürel alanlarının da bölgenin gelişimine destek sağlayacağını ifade eden Karataş, “İnsanların nefes alabilecekleri yerler olacak. Kültürel alanları, dinlenme tesisleri dışında özellikle su sporları açısından verimli bir proje” dedi. Karataş, “Proje, yapımcı firma olarak bizi çok heyecanlandırıyor. Hem İstanbul'a hem de bölge halkına hizmet açısında bizim için çok önemli” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini ifade etti.

120 hektarda spor ve kültür alanları

-  Yaklaşık 120 hektarlık bir alanda gerçekleşecek yeni proje, 19 hektarlık mevcut dolgu alanına 101 hektarlık ilave dolgu alanı eklenerek hayata geçiriliyor.

-  Farklı bölümlere ayrılan projede, 50 bin metrekare su sporları adası, 120 bin ve 130 bin metrekare olmak üzere 2 ayrı spor adası, 95 bin metrekare çocuk dünyası, 100 bin metrekare eğlence adası, 185 bin metrekare kültür aktivite adası, 130 bin metrekare gösteri alanı, 140 bin metrekare çayır ve gösteri alanı ve 195 bin metrekarelik spor, bitki ve rekreasyon alanlarına yer veriliyor. - Yelken, binicilik, kay kay golf, yüzme gibi spor aktivitelerinin yer alacağı projede, sahne, sergi alanı, sanat atölyesi gibi mekânlar da tasarlanıyor.

-  Çocuklar için özel aktivite alanlarının olduğu projede, lunapark, çocuk macera parkı, deneysel eğlence alanları, çocuk arkeoloji parkı, çocuk müzik oyun alanı, midilli parkuru gibi alanlar da bulunuyor.

Milliyet-Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...