maritbet girişmaritbet
Kuşadası, Barcelona'yı solladı

Kuşadası, Barcelona'yı solladı

Kuşadası Limanı, özelleştirildiği 2003 yılından bu yana yolcu sayısını yüzde 377 oranında artırdı. Egeports'un işlettiği liman, dünyada ilk beşe girerek, Barcelona'yi bile geride bıraktı

Ege Liman İşletmeleri AŞ. Ege Ports tarafından işletilen Kuşadası Limanı, tüm dünyada 300'e yakın liman arasında en çok tercih edilen ilk beş arasına girdi. Son 8 yılda büyük bir başarıya imza atarak yolcu sayısını yüzde 377 oranında artıran Kuşadası Limanı, 2003'te özelleştirilerek 30 yıllığına Ege Ports'a devredilmişti.

800 BİN TURİST

Limanın başarısı hakkında bilgi veren Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, "Özelleştirme sonrası yapılan yatırımlar, etkin ve profesyonel yönetim ve pazarlama ile Kuşadası Limanı'na gelen gemi sayısı iki katına çıktı. Yeni nesil gemilerin büyüklüğü nedeni ile yolcu sayısında da önemli derecede artış oldu. 2002-2011 yılları arasındaki dönemde yüzde 377 oramnda artış yaşandı. Bu yıl limana 630 gemi ve 750 feribot seferiyle 800 bin turistin gelmesini bekliyoruz" dedi. Limana yaptıkları yatırımın 25.3 milyon doları bulduğunu söyleyen Güngör, kazandırdıkları yeni bir terminal binasının yanı sıra sosyal tesislerle de limanın değerini artırdıklarını kaydetti.
Kuşadası'nın, Türkiye'nin en büyük yolcu terminaline sahip olduğunu aktaran Güngör, ilçe halkına yönelik olarak da 'Scala Nuova' tesislerini yaşama dahil ettiklerini belirtti.
2011 itibariyle 42 farklı gemi firmasına hizmet verdiklerini anlatan Güngör, İspanya'nın Barcelona Limanı'nı bile geride bıraktıklarını dile getirdi. Güngör, yaklaşık bin kişiye de istihdam yarattıklarını sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz