maritbet girişmaritbet
Küçükçekmece Arena inşaatında sona gelindi!

Küçükçekmece Arena inşaatında sona gelindi!

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin en büyük sanat merkezi Küçükçekmece Arena’yı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor

 

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye'nin en büyük sanat merkezi Küçükçekmece Arena'yı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de, amfi tiyatro konseptinde inşa edilen gösteri merkezleri arasında  “en büyük gösteri merkezi” ünvanına sahip olan Küçükçekmece Arena inşaatında sona yaklaşıldı.

Halkalı'da 30 dönümlük arazi üzerinde yükselen, gerek işlevselliği ve görselliği gerekse  kapasitesi ve teknik alt yapısıyla dev bir konsepte sahip olan Arena, yakın zamanda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

‘EFES CELSUS KÜTÜPHANESİ'NİN MODERN YORUMU

Özel sahnesi, mimarisi, ışıklandırma ve ses sistemi ile uluslararası prodüksiyonlara ve Türkiye genelinde yapılan önemli etkinlik ve konserlere ev sahipliği yapmak, açık ve kapalı spor alanları ile halkın sağlıklı yaşam standartlarını artırmak, seminer ve eğitim salonlarıyla akademik çevrelere mekan oluşturmak amaçlarıyla planlanmış önemli bir yatırım olan Arena, mimari tarzıyla da dünya tarihinin önemli miraslarından biri olan “Efes Celsus Kütüphanesi”nin modern bir yorumu olarak inşa ediliyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SAHNESİ

704 m2 lik dev sahnesi ile “Türkiye'nin En Büyük Sahne” sine sahip olan merkez, ses ve ışıklandırma sistemiyle de en gelişmiş teknolojiye ev sahipliği yapacak. Açık ve kapalı tribündeki toplam izleyici kapasitesi 35.000 olan ve aynı anda,  binlerce kişinin rahatlıkla sahne performanslarını izleyebileceği dev Arena'da, kapalıda 600 araç ve açıkta 200 araç kapasiteli  iki otopark da yer alıyor.

BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

‘Küçükçekmece Arena'yı cümlelerle ifade etmek çok zor” diyen Küçükçekmece Belediye  Başkanı Yeniay, merkezin Türk inşaat sektörünün bir şaheseri olduğunun altını çizdi. Başkan Yeniay, “Sahne sanatları ve müzik için Türkiye'de dizayn edilmiş tek merkez burası. Hedefimiz müziği stadyumlardan ve kapalı spor salonlardan çıkartmaktır. Onun için akustiği, efektleri, ışık sistemleri ona göre dizayn edilmiş bir merkez. Bu eser Türk mühendis, mimarlarının ve Türk işçisinin bir başarısıdır. Sadece çatıda kullandığımız malzeme miktarı Eyfel kulesinden kullanılan malzeme miktarından daha fazla. İnanıyorum ki, bölgemizin gelişimine çok ciddi manada katkı sağlayacak” diye konuştu.

70 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Yeniay, dev merkezin 70 Milyona mal olduğunu ifade ederek, iddialı bir merkeze imza attıklarını belirttiği konuşmasında, ‘Türkiye şuanda dünyanın enlerini oynayan bir ülke. Türkiye'nin dinamizmi parmakla gösterilen bir dinamizm. Biz niye x,y,z ülkelerini örnek olarak gösterelim. Biraz da onlar bizi örnek olarak göstersin. Sanat açısından bu merkez Türkiye'ye karşı bakış açısını, algıyı da yeniden şekillendirecek merkezdir. Sadece Küçükçekmece'nin değil, Türkiye'nin eseridir” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Küçükçekmece Arena’yı Recep Tayyip Erdoğan açacak!
  • 01.08.2013 16:15

Küçükçekmece Arena’yı Recep Tayyip Erdoğan açacak!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı'da inşa edilen dev gösteri merkezi Ar ...

Küçükçekmece Arena inşaatında sona gelindi!
  • 12.03.2013 11:38

Küçükçekmece Arena inşaatında sona gelindi!

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin en büyük sanat merkezi Küçükçekmece Arena’y ...

Küçükçekmece Arena Mayıs ayında açılıyor!
  • 26.02.2013 09:35

Küçükçekmece Arena Mayıs ayında açılıyor!

70 milyon liraya mal olan Küçükçekmece Arena 30 bin kişilik seyirci kapasitesine ...

Küçükçekmece Arena’da inşaat bitiyor! 2013’te 40 bin kişiye hizmet verecek!
  • 29.08.2012 14:01

Küçükçekmece Arena’da inşaat bitiyor! 2013’te 40 bin kişiye hizmet verecek!

Küçükçekmece Belediyesi, son yılların en önemli kültür sanat yatırımlarından bir ...