maritbet girişmaritbet
Konya Numune Hastanesi'nin yapımına 1 ay içinde başlanacak!

Konya Numune Hastanesi'nin yapımına 1 ay içinde başlanacak!

Konya'da 90 yıldır sağlık hizmeti veren Numune Hastanesi'nin yeni binası için geri sayım başladı

 

Mevcut hastanenin arka bölümündeki binaların yıkılma işlemi bittikten sonra, Konya'nın simgelerinden birisi olacak olan modern hastanenin inşaatına 1 ay içerisinde başlanacağı belirtildi. 
 
1915'te faaliyete geçen Konya Gureba Hastanesi'nin kapasitesi 10 yataklıydı. Hastanenin adının Numune olarak değiştirilmesinin ardından, zaman ilerledikçe Konya Numune Hastanesinde de değişiklikler yaşanmaya başlandı. 
 
Yatak kapasitesi 600'e kadar çıkan hastanenin, büyüyen ve gelişen Konya'nın hızına ayak uyduramaması sebebiyle yenilenmesine karar verildi. Bu çalışmalar kapsamında mevcut hastanenin arkasındaki 2 bina ve Hekimevi yıkılarak yeni hastane binasının yapılmasına karar verildi. Yapılan çalışmaların ardından hastane inşaatının yapımı ihale yoluyla Varyap Varlıbaşlar inşaata 89 milyon TL+ KDV'ye verildi. 
 
Geçtiğimiz temmuz ayında çalışmalara başlayan firma yetkilileri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Varyap Varlıbaşlar'ın, bina yıkım işlemleri ve inşaat molozlarının tasfiye edilmesi işlemlerinin ardından yeni hastanenin inşaatına başlaması bekleniyor. 
 
MEVCUT HASTANEDEN 5 KAT BÜYÜK OLACAK 
 
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin,""İhaleyi almış olan firma şuan kendisine ihtisas edilmiş olan arsayı tamamıyla çevrelemiş, proje revizyonu bitmiş durumda. Yavaş yavaş artık ana kazı işlemine başlamak üzere. Bu noktada yoğun bir çalışmaya girilecek. Firmadan aldığımız bilgilere göre; inşaatın bin 100 günde tamamlanması bekleniyor. Temmuz ayından beri eski binanın yıkım ve moloz taşımaları devam ediyor. Bu çalışmaların 1 ay içerisinde bitip, ana binanın inşaatına başlanılması düşünülüyor. Proje kapsamında Hekimevi ve iki hastane yıkılmış olacak, ancak yeni hastane mevcut hastanenin 5 katı büyüklüğünde olacak. 500 yatak kapasitesi olacak. Tek kişilik odalar, modern laboratuar merkezleri, toplantı salonları ve idari binaları bulunacak" dedi. 
 
HASTANE YOĞUN GÜNLER GEÇİRİYOR 
 
Öte yandan bu günlerde hastanelerinde bir yoğunluk yaşadıklarını belirten Tekin; "Hastanemizde çocuk cerrahisi büyük ilgi görüyor. Okulların açılmasına az bir zaman kalması sebebiyle fıtığı olan çocuklar, sünnet olmak isteyen çocuklar vs. hastanemize akın ediyorlar. 60-66 aya ait rapor almayla ilgili de bir talep var. Yavaş yavaş hava değişimiyle beraber solunum yolu enfeksiyonuyla ilgili çocuk hastalıklarında bir yoğunluk oluşmakta. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte önceden var olan sıkıntısını ertelemiş olan vatandaşlar, bugünler de kadın hastalıklarına ve çocuk hastalıklarına müracaat ediyorlar" diye konuştu. 
 
VELİ ÖZKAN-Hakimiyet Konya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Varyap'tan dövizini bozdurana yüzde 10 avantaj!
  • 10.12.2016 12:53

Varyap'tan dövizini bozdurana yüzde 10 avantaj!

Türk Lirası kullanma çağrısına uyan Varyap, tüm projelerinde dövizini bozdurup g ...

Metropol İstanbul Finans Merkezi'nde yükseliyor!
  • 13.01.2012 16:48

Metropol İstanbul Finans Merkezi'nde yükseliyor!

İstanbul Finans Merkezi’nin ilk projesi Metropol İstanbul’u hayata geçiriyor. ...

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI
  • 13.01.2012 09:41

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI

Varyap, GAP İnşaat , Emlak Konut ve TOKİ ortak girişimi ile hayata geçirilen Met ...

Varyap Plaza projesinin detayları anlatılıyor
  • 05.01.2012 17:24

Varyap Plaza projesinin detayları anlatılıyor

Varyap tarafından Pendik'te hayata geçirilen Varyap Plaza projesinin detayları a ...

Varyap Plaza lansmanından kareler yayında
  • 21.12.2011 18:21

Varyap Plaza lansmanından kareler yayında

Pendik'te inşa edilen Varyap Plaza'nın basın lansmanı yoğun ilgi gördü ...

Bodrum Yalıkavak'da Varyap'dan malikhaneler
  • 04.08.2014 10:49

Bodrum Yalıkavak'da Varyap'dan malikhaneler

24 adet ultra lüks malikaneden oluşan Varyap Elements projesi Bodrum Yalıkavak'd ...