maritbet girişmaritbet
Konutta sanayi devrimi!

Konutta sanayi devrimi!

Barışkent Gayrimenkul Başkanı Barış Aydın, yeni konut projelerine arazi planlaması ile yeni sanayi şehirlerinin damga vuracağını söyledi

Ankara'da ciddi bir patlama yaşayan lüks konut talebi yerini, yaşamı kolaylaştırıcı 'ekonomik konut projelerine' bıraka. Lüks yerine kullanışlı konut trendinin ön plana çıkacağı önümüzdeki yıllarda konut projelerine arazi kullanım planlaması ile 250 bin nüfuslu yeni sanayi şehirleri damgasını vuracak.

Konfor ön plana çıktı Lüks konut talebinin artık doygunluk noktasına geldiğini ve tüketicinin konut projelerinde konfora yöneldiğine dikkat çeken Barışkent Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkam Barış Aydın, gayrimenkul yatırımlarının gelecek yularda sanayi kentleri kurulmasına yönelik projelere yönlendiğini söyledi. Sanayi kentleri projelerinin barınmanın yanı sıra iş imkanı da sağlayacağının alam çizen Aydın şunlar söyledi: "Yeni dönemde konut projelerinde ekonomik ve istihdam yaraacı projeler ön plana çıkacak. Arazi kullanım planlaması ile kurulacak 250 bin nüfuslu yeni sanayi şehirleri, OSB'ler ve ailelerin oturacağı konutlar baz alınarak inşa edilecek.


Türk tipi yeni konutlar

Sayısı 3.5 milyon olan ekonomik konut, yaklaşık 350 binadan oluşacak. Aileler için 4 oda bir salon, 3 tuvalet, 2 banyo ve 2 balkonlu Türk tipi yeni konutlar, azami 6 katlı ve asansörlü olarak 150 metrekare olarak projelendirilecek.

Yeni sanayi şehirlerinin altyapısı, enerji, ulaşım, sağlık, eğitim ihtiyaçları da ayrı bölge içinde karşılanarak OSB tesisleri, ek makine parkı, enerji, anana, ulaşım ve iletişim yatırımları da yapılacak. Kurulacak yeni şehirlerle mevcut şehirlerde yenilenecek konutlar tasarımlandırılacak Yeni Türk Ev Modeli olacak."

Kaynak: Star

  • Etiketler:

Yorum Yaz