maritbet girişmaritbet
Kocaeli Kandıra Cebeci Halk Plajı'na mavi bayrak verildi!

Kocaeli Kandıra Cebeci Halk Plajı'na mavi bayrak verildi!

Deniz kirliliğiyle mücadele eden sanayi kenti Kocaeli'de Altınkemer Halk Plajı'nın ardından Kandıra Cebeci Halk Plajı'na da mavi bayrak verildi

Son yıllarda deniz kirliliğiyle mücadelede attığı adımların meyvelerini toplamaya başlayan Kocaeli, Altınkemer Halk Plajı'nın ardından Cebeci Halk Plajı'yla da mavi bayrak kazandı.

Mavi bayrak ödülüne sahip 12 şehirden biri olan Kocaeli'de, Büyükşehir Belediyesi son yıllarda 17 atık su arıtma tesisini devreye aldı, şehiriçi ulaşımda da doğalgazla çalışan otobüsleri hizmete soktu.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSU) inşa ettiği tesislerle atık suların arıtılma oranı yüzde 99'a ulaştı, Hereke ve Gebze'de yapılacak tesislerle kentin tamamındaki atık suların arıtılması amaçlanıyor.

Deniz uçağıyla havadan denetim

İnsanların her noktadan suya girebildiği İzmit Körfezi'nde 2007 yılından bu yana deniz uçağıyla her gün denetim, 4 deniz süpürgesiyle de temizlik yapılıyor.

Deniz temizleme tekneleri sayesinde Körfez'de 2007'den bu yana yaklaşık 260 ton atık çıkarılarak, İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme Anonim Şirketinde (İZAYDAŞ) bertaraf edildi. 

Körfezdeki canlı türü 100'e ulaştı

Gölcük, Karamürsel, Başiskele ve Derince'de 18 noktadaki dalışlarda İzmit Körfezi'nin 30'un üzerinde balık çeşidine ve 100'ün üzerinde canlı türüne ev sahipliği yaptığı belirlendi. 

Geçen yıl yaz aylarında 70 kilometre uzunluğundaki Babalı, Dikili, Tuzağzı, Cebeci, Kefken, Kovanağzı, Kumcağız, Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı sahilleri ile Körfez Kirazlıyalı, Başiskele, Kavaklı, İhsaniye, Karamürsel, Dereköy, Ereğli, Ulaşlı, Halıdere, Derince, Yarımca, Tavşancıl sahillerinde günde bir milyon insan denize girdi.

İkinci mavi bayrak Cebeci'ye

Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) çevre ve turizm konusunda belirlediği 32 kritere uyan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı'nın geçen yıl mavi bayrak kazanmasının ardından, bu yıl da Kandıra Cebeci Halk Plajı mavi bayrak ödülü aldı. 

Büyükşehir Belediyesi, 26 bin metrekare alana sahip sahilde, 980 metre sahil bandı çalışması gerçekleştirerek, 24 soyunma kabini, 150 araçlık otopark, basketbol sahası, 32 duş kabini, bin 150 metre bisiklet yolu, bin 760 metre yürüyüş yolu yaptı, 300 şezlongla 100 şemşiye yerleştirdi.

Kocaeli sahillerinde 3 kum temizleme makinesi ve 30 personelle temizlik hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, 9 plajın daha mavi bayrak ödülü alması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Şahin Oktay, Kemal Kaymak/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor
  • 19.04.2023 14:37

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem ...

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizlenecek
  • 21.02.2023 11:08

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizlenecek

İzmit Körfezi'nde dip çamurun temizlenmesi için çalışma yürütülecek. ...

Gölcük, 'asrın felaketi'nin izlerini sildi!
  • 16.08.2022 09:39

Gölcük, 'asrın felaketi'nin izlerini sildi!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merke ...

Gölcük Tabiat Parkı'nda sonbahar renkleri hakim
  • 21.10.2021 10:57

Gölcük Tabiat Parkı'nda sonbahar renkleri hakim

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, sonbahar renklerine bür ...

Kocaeli "ağır hasarlı bina" yükünden kurtuluyor
  • 26.02.2021 10:20

Kocaeli "ağır hasarlı bina" yükünden kurtuluyor

Karamürsel ilçesindeki yıkım çalışmalarını takip eden Kocaeli Büyükşehir Belediy ...