maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş: Esenler Dörtyol Meydanı’nın ismi Rabia Meydanı olacak!

Kadir Topbaş: Esenler Dörtyol Meydanı’nın ismi Rabia Meydanı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Esenler’e yaptığı 13 ayrı yatırımın açılışını yapan Başkan Kadir Topbaş, Esenler Dörtyol Meydanının adının Rabia Meydanı olarak değiştirilmesi için Belediye Meclisine teklif verileceğini söyledi. Topbaş, “Hiçbir güç, hiçbir kuvvet halk iradesine karşı çıkamaz. Esenler'den bu teklifle Dörtyolu, Rabia olarak dünyaya haykıralım" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Esenler ilçesine yatığı yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve temel atma töreni, Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Kadir Topbaş, Mısır'da askeri darbeye karşı direnenlerin sembolü haline gelen Rabia işaretini yaptı. Başkan Topbaş, işareti yaparken bir de önemli bir gelişmenin haberini verdi. Açılışın gerçekleştiği Esenler Dörtyol Meydanının adının Rabia Meydanı olarak değiştirilmesi için Belediye Meclisine teklif verileceğini söyledi. Topbaş, "Dörtyol Meydanı bugün gerçekten farklı bir meydan olarak çıktı. Ramazan-ı Şerif'te 'dua meydanı' dendi. Başbakanımızın bir talebi var; 'Dörtyol Meydanı'nı Rabia Meydan'ı yapalım' ve 'buradan dünyaya demokrasiyi, istikrarı, yönetim anlayışını dünyaya haykıralım' diyor. Hiçbir güç hiçbir kuvvet halk iradesine karşı çıkamaz. İşte bize Türkiye'den Esenler'den bunu Rabia Meydanı olarak bu teklifle Dörtyolu, Rabia olarak dünyaya haykıralım." ifadelerini kullandı.

Her iki metro hattı da Esenler'den geçecek

Büyükşehir Belediyesi olarak köylere kadar şehrin her noktasında var olduklarını vurgulayan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Açılışını yaptığımız Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metrosu'nun yanı sıra, 18 Eylül'de ihalesini yapacağımız Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu da Esenler'den geçecek. Esenler'e yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı saymakla bitiremeyiz.”

Açılışa hazır tam 283 tane eser var

 “Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki metro triyaj alanının üstünü kapatarak Esenler'e müthiş bir kültür merkezi ve katlı otopark kazandırıyoruz. 2 Eylül'de ihalesi yapılacak” diyen Kadir Topbaş, projesi biten stadyumun da ihalesini yapacaklarını söyledi. İstanbul'da birçok ilçede kentsel dönüşümün adımlarını attıklarını hatırlatan Topbaş, şunları kaydetti; “Esenler'e ve diğer ilçelere binlerce metrekare yeşil alan kazandırıyoruz. İstanbul'a dönemimizde tam 20 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırarak yeşil alan miktarını iki katına taşıdık. Bitirdiğimiz, açılışa hazır tam 283 tane ayrı eserimiz var. Her gün 3 tanesinin açılışını yapsak 2014 yerel seçimlerine kadar yine bitiremeyiz. İstanbul yeniden yapılanıyor, keşfediliyor. Geleceğin İstanbul'unu birlikte inşa ediyoruz.”

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından Tevfik Göksu, Osman Aşkın Bak ve çocuklarla birlikte kurdele keserek tamamlanan 13 yatırımı hizmete aldı. Esenler'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1 yıl gibi kısa bir sürede ev sahibi olan vatandaşlar da Kadir Topbaş'a teşekkür plaketi verdi.

Açılışı yapılan ve temeli atılan yatırımlar:

Dörtyol Meydanı, Atışalanı Caddesi, İbrahim Karaosmanoğlu Caddesi, Taşocağı Caddesi, Anadolu Caddesi'ndeki çalışmalar tamamlandı. Vatandaşların güvenliği için büyük önem verilen Giyimkent- Metris Bölgesi Yaya Üst Geçidi, Turgut Reis, Oruç Reis – Tekstilkent Yaya Üst Geçidi ve Birlik Mahallesi TEM –E5 Bağlantı Yolu Yaya Üst Geçidi yapıldı. 5 bin 260 metre dere ıslahı, Turgut Reis İtfaiye Binası ve Menderes Mahallesi Bölge Parkı, otoban ve caddelerin kenarındaki peyzaj ve yeşil alan düzenlemeleri tamamlandı. Ayrıca, Cengiz Topel Kat Otoparkı ile Güzel Esenler Projesi'nin de temeli atıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...