maritbet girişmaritbet
İzmir'de sokak merdivenleri renkleniyor!

İzmir'de sokak merdivenleri renkleniyor!

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar, Konak ilçesinde iki merdiveni gökkuşağı renklerine boyadı. Mithatpaşa Caddesi'ndeki Şehit Kemal Keser ile 186 Sokak merdivenlerini boyayan gençler üzerine "barış işareti" ile çiçek motifleri işledi


İzmir'de sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar, Konak ilçesinde iki merdiveni gökkuşağı renklerine boyadı.

İstanbul'da Beyoğlu ilçesindeki Salı Pazarı Yokuşu merdiven basamaklarının, bir vatandaş tarafından gökkuşağı renkleriyle boyanması, "sokak merdivenlerinin renklendirilmesi" şeklinde yeni bir eyleme yol açtı. 

Başta İspanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde, en dikkat çekici örnekleri sokak yapılarının üzerine yapılan resimler şeklinde gözlemlenen "sokak sanatı", Salı Pazarı Yokuşu'nun gökkuşağı renklerine boyanmasının ardından Türkiye'deki sokak merdivenlerini de renklendirmeye başladı. 

İzmir'in Konak ilçesindeki Karataş semtinde de iki merdiven gökkuşağı renklerine boyandı.

Merdiveni renkler ve motifler süsledi 

Mithatpaşa Caddesi'ndeki Şehit Kemal Keser ile 186 Sokak merdivenlerini boyayan gençler, üzerine "barış işareti" ile çiçek motifleri işledi.

Mithatpaşa Caddesi'nden 305 Sokak'a ulaşımın sağlandığı Şehit Kemal Sokak merdiveni, yeni görünümüyle çevre sakinlerinin beğenisi topladı. 

Gül motiflerinin de çizildiği merdiven basamaklarına, desen olarak farklı tonlardaki boyalarla el izlerini de bıraktığı görülen gençlerin, yanlarında getirdikleri boyalarla sokağa gelip merdiveni boyamaya başladıklarını anlatan çevre sakinleri, merdivenin yeni görünümünden hoşnut olduklarını ve renkli kalmasını tercih ettiklerini ifade etti. 

Mithatpaşa Caddesi'nde gökkuşağı renkleriyle boyanan ikinci yer olan 186 Sokak merdivenin de vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ufuk Kırabalı, Mehmet Yılmaz Güldaş/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'de sokak merdivenleri renkleniyor!
  • 01.09.2013 17:12

İzmir'de sokak merdivenleri renkleniyor!

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar, Konak ilçesinde iki merdiveni gökkuşa ...