maritbet girişmaritbet
İzmir'de Karşıyaka Spor Kulübü'nün Yalı'daki tesislerine yeni bir stat yapılacak!

İzmir'de Karşıyaka Spor Kulübü'nün Yalı'daki tesislerine yeni bir stat yapılacak!

İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi: ''Örnekköy Projesi yerine Karşıyaka'nın Yalı'daki tesislerindeki Karşıyaka Stadı'nın olduğu yere bir stat yapılmasına, oybirliğiyle karar verildi''

 

İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, Örnekköy'de yapımı düşünülen stat yerine Karşıyaka Spor Kulübü'nün Yalı'daki tesislerinde bir stat yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi. 
     
Tuğrul Yemişçi, yaptığı yazılı açıklamada, kulüp başkanlarıyla yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptıklarını ve tüm kararları oy birliğiyle aldıklarını belirtti. 
     
Toplantıda, İzmir'e Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verdiği iki stat sözünün tartışıldığını kaydeden Yemişçi, Örnekköy'de yapılacak olan 40 bin kişilik stadın maliyetinin, zeminden dolayı çok yüksek olacağı gerekçesiyle şimdilik ihtiyaç olmadığına karar verildiğini ifade etti. 
     
Yemişçi, Örnekköy'deki yerin yine spor alanı olarak ilgili bakanlığın elinde bulunacağını belirterek, şunları kaydetti:''Örnekköy Projesi yerine Karşıyaka'nın Yalı'daki spor tesislerinde bulunan Karşıyaka Stadı'nın olduğu yere, Karşıyaka Spor Kulübü yönetiminin hazırladığı proje ışığında yeşil-kırmızılı kulübün tamamen kendisine ait 12 bin 500 kişilik bir stat yapılmasına ve öncelikli olarak inşaatına başlanmasına tüm başkanların oy birliğiyle karar verildi. 
     
Güney aksına yapılacak stat için Sarnıç öncelikli olmak üzere Kaynaklar tarafında bulunan 9 Eylül Kampüsü yakınındaki şantiye alanına 12 bin 500 kişilik bir butik stat yapılması konusunda oy birliğiyle karar alındı. Bu stattan da Göztepe, Altınordu, İzmirspor gibi diğer İzmir kulüplerinin de yararlanması düşünüldü.'' 
     
Ayrıca Atatürk Stadı'nın yeniden elden geçirilmesi ve modern bir tesis haline getirilmesi için görüş birliğine varıldığını belirten Yemişçi, ''Alsancak Stadı'nın mevcut statlar ve bu organizasyonlar yapılıncaya kadar uzun bir müddet daha kullanılacağı düşüncesiyle yıkılmadan bir an önce elden geçirilerek, zemin ve tribünlerinin yeniden modern bir şekilde revize edilmesi karara bağlandı'' dedi. 
     
Tuğrul Yemişçi, aldıkları kararları İzmir Valisi Cahit Kıraç'a sunacaklarını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la da görüştükten sonra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a da ileteceklerini kaydetti. 
     
İzmir kulüplerinin stat haricinde tesisleşmeyle ilgili bazı isteklerinin olduğunu belirten Yemişçi, İZVAK olarak bunların da takipçisi olacaklarını bildirdi. 
     
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Altay, Altınordu, Göztepe, İzmirspor ve Karşıyaka temsilcilerinin yer aldığı toplantıya, Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur'un mazeret bildirerek gelmediği kaydedildi. 
     
Ali Korkmaz / Emre Umurbilir / AA

Yorum Yaz