maritbet girişmaritbet
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 500 bin kapıya akıllı levha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 500 bin kapıya akıllı levha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk defa uygulanan bir projeyle şehirdeki 500 bin kapıya barkodlu numara verdi

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk defa uygulanan bir projeyle şehirdeki 500 bin kapıya barkodlu numara verdi. Akıllı barkodlar, toplam 1 milyon dış kapı numarasına monte edilecek. Sistem, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile entegre olacak. Devreye girdiğinde kamu kurumları, kendilerine ait bilgilere tek bir okumada ulaşabilecek, adres karmaşası ortadan kalkacak. 
 
Büyükşehir Belediyesi'nin Coğrafi Adres Bilgi Sistemi ve Ulusal Adres Veri Tabanı'nın eşleştirme çalışmaları sürerken etap etap ihale edilen çalışma kapsamında 2011 yılında eşleşmesi tamamlanan yaklaşık 100 bin, 2012 yılında ise 400 bin olmak üzere toplam 500 bin adet dış kapı numarası levhası üretilerek monte edildi. Böylece Aliağa, Bayındır, Balçova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Konak, Karşıyaka, Narlıdere ve Selçuk ilçelerinin tamamında dış kapı numarası levhaları değiştirilmiş oldu. Bornova, Menderes, Menemen, Kemalpaşa, Seferihisar, Torbalı ve Urla ilçelerindeki yaklaşık 500 bin adet dış kapı numarası levhalarının üretim ve montajı ise 2013 yılında tamamlanacak. Numaraların barkodlanması çalışmaları, levhaların tamamının montajından sonra etiketleme şeklinde yapılacak. 
 
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile entegre olacak barkod sisteminden sadece Büyükşehir Belediyesi değil, diğer kamu kuruluşları da yararlanabilecek. Kendileriyle ilgili bilgilere tek bir okumada ulaşma imkanı bulacak olan kurumlar, hizmet bilgilerini kapılardaki barkod bilgisi sayesinde doğru adresle birleştirebilecek. Dış kapı numarası levhalarındaki barkodda, o binayla ilgili bütün bilgiler yer alacak. İlgililer su abone numarası, belediye tarafından yapılan hizmet ve sosyal yardımlar, vatandaşların Hemşehri İletişim Merkezi'ne yaptığı şikayet, istek ve öneriler gibi hizmet kalitesini arttıracak bilgilere tek bir okumayla ulaşılabilecek. Ayrıca vatandaşlar da bina kimlik numaralarıyla her türlü işlemlerini sadece Büyükşehir Belediyesi'nde değil, diğer kamu kuruluşlarında da hızlı ve doğru şekilde takip etme imkanı bulacak. 
 
BARKOD SİSTEMİ NE SAĞLAYACAK? 
 
• Barkod bilgileri ulusal standartlarda oluşturulacağından, kurumlar arasında tam bir adres birliği sağlanacak. Muhtarlık, posta ve emniyet arasında adres bulma durumlarında zaman zaman yaşanan karışıklık ortadan kalkacak. 
 
• Kurumlar arasında adres birliğinin sağlanması, hizmet bilgilerinin de paylaşımı ve birarada kullanımı açısından önemli bir avantaj oluşturacak. Çalışma, pek çok kurumda kaynak ve zaman tasarrufu sağlayacak. 
 
• Bina kimlik numaraları ulusal standartlarda oluşturulduğunda, vatandaşlar da adrese dayalı hizmet veren kurumlardaki işlemlerini daha hızlı ve doğru yapabilecek. 
 
• Saha çalışması yapan (veri toplama, anket vb.) kurumlar veya özel kuruluşlar, barkod bilgileri sayesinde adres karmaşası yaşamayacak. 
 
• Coğrafi Adres Veri Tabanı ve Ulusal Adres Veri Tabanı birebir eşleştirileceğinden sosyal doku analizleri coğrafi tabanlı yapılabilecek ve böylece etkin bir planlama ve süreç yönetimi mümkün olacak.
 
Sondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor
  • 03.06.2022 17:11

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları has ...

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı
  • 03.06.2014 17:03

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Suphi Şahin, yapılan ...

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!
  • 14.01.2021 12:00

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!

Panasonic Life Solutions Türkiye, Karre Style serisinin aşk temalı tasarımı ile ...

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!
  • 28.11.2020 15:59

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!

Evlerde en çok zaman geçirilen mekanların başında salonlar geliyor. Yeni nesil t ...

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak
  • 14.09.2020 11:20

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilome ...

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor
  • 11.09.2020 15:52

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor

YAPI KATALOĞU çatısı altında 26.sı düzenlenen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kat ...