maritbet girişmaritbet
İstanbul’un yeni sokakları

İstanbul’un yeni sokakları

İngiltere’de yayımlanan Independent gazetesi, “Pera’nın dönüşümü”nü yazdı

İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesi, “Pera'nın dönüşümü”nü yazdı

Adrian Mourby imzalı yazıda şunlar kaleme alındı: “Pera'nın son 10 yılda geçirdiği dönüşüm olağanüstü. İstanbul'un bu tarafına ilk gelmeye başladığımda Pera kirli ve sinir bozucuydu.

İstiklal Caddesi'nin bir turist olarak yürüyemeyeceğiniz sokakları vardı. Bugün Pera, genellikle Avrupalılar tarafından ziyaret edilen, parlak ve kalabalık bir yer. 7 mayıs'ta Uluslararası Pera Piyano Festivali, ardından da 31 Mayıs 29 Haziran tarihleri arasında İstanbul Müzik Festivali düzenlenecek.

 Bu nasıl oldu? Bunun cevabını bulmak için mekan sahibi Gencay Üçok'a gittim. Üçok soruma, ‘İnsanlar buraya geliyorlar ve burada öteki olmanın bir sorun olmadığını görüyorlar. Pera öteki olmayı ifade ediyor. Biz diğer İstanbul'uz. Yeni İstanbul. Evet dostum, haklısın. Burası son yıllarda çok değişti' yanıtını verdi

Pera, Graham Greene, Pierre Loti, Mata Hari ve Ernest Hemingway'in kendilerini evlerinde hissettikleri yer. Hepsi Pera Palace'ın barına bir gün dayanmışlardır. Bu sokakta iki yıl önce 140 bin sterline alınan bir apartmanın bugünkü değerinin 1 milyon sterlin olduğunu söylüyorlar. Peki bunu ne sağladı? Bunun cevabını iki milyon kişinin her gün yürüdüğü sokaklarda görüyorum: Bu insanlar gençler ve paraları var.”

Milliyet.com

Yorum Yaz