maritbet girişmaritbet
İstanbul'un müzeleri engellilere uygun hale getiriliyor!

İstanbul'un müzeleri engellilere uygun hale getiriliyor!

İstanbul’un en önemli müzelerinin dahil olduğu projeyle, müzelere gelen yerli ve yabancı engelli turist sayısının arttırılması ve şehrin küresel turizm merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın İstanbul Kalkınma Ajansı “Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında hazırladığı “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesinin ön tanıtımı Emirgan'daki Beyaz Köşk'te gerçekleştirildi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kapaklıkaya, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hülya Kaya, Halkla İlişkiler Müdürü Üzeyir Çakır ve Özürlüler Müdürü Bekir Köksal'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya; İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Temsilcisi, İBB'nin Şirketlerinden Kültür A.Ş.'ye bağlı Miniatürk ve Panorama 1453 müzesinin yöneticilerinin yanı sıra, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Ayasofya Müzesi ve Koç Müzesi'nin yöneticileri de katıldı.
 
Toplantıda konuşan İbrahim Kapaklıkaya, tarihi ve kültürel bir merkez olan İstanbul için projeler geliştirerek eserlerin tanıtımlarının çok iyi yapılmasının önemine değindi. Kapaklıkaya, müzelerin bir ülkenin tarihini yansıttığını belirterek, hayata geçirecekleri projeyle daha fazla sayıda insanı müzelere çekmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Toplantıda İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, Özürlüler Müdürlüğü ve müze yöneticilerine projenin faaliyet alanını anlatan bir sunum yapıldı. Ardından da ‘erişilebilir bir şehir' konusunda görüşler paylaşıldı. Neler yapılabileceği konuşuldu.
 
İstanbul'u “erişilebilir” kılmayı ve küresel turizmde rekabet edebilir düzeye getirmeyi amaçlayan projeye Arkeoloji Müzesi, Ayasofya Müzesi, Büyük Saray Mozaikleri, Kariye Müzesi, Koç Müzesi, Miniatürk Müzesi, Panorama Müzesi ve Topkapı Sarayı Müzesi dahil oldu.
 
Müzelerdeki erişilebilirlik çalışmalarına katkı sağlayacak proje, yerli ve yabancı engelli turistlere müzeleri kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan gezme imkanı sunacak. Engelli ziyaretçiler, web sitesi üzerinde hazırlanacak bilgilendirme kitini kodunu girip cep telefonlarına, Ipad yada mp3'lerine indirerek, müzenin içeriği konusunda Türkçe veya İngilizce dil seçenekleriyle bilgi alabilecek.
 
Proje kapsamında yer alan müzeler arasında ücretsiz servis hizmeti de verilerek engellilerin müzelere rahat bir şekilde ulaşımı sağlanacak. Yeni eklenecek müzelerle ve fonksiyonlarla geliştirilecek projenin, İstanbul'a gelen yerli ve yabancı engelli turist sayısının arttırılması ve şehrin küresel turizm merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...