maritbet girişmaritbet
İstanbul’un meyve bahçesi Bağcılar'da kaysı sezonu açıldı!

İstanbul’un meyve bahçesi Bağcılar'da kaysı sezonu açıldı!

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi arasında yer alan ve içerisinde 84 ağacın bulunduğu Kayısı Bahçesi’nin sezon açılışı yapıldı

Bağcılar Belediyesi “Kayısı Bahçesi'nin piknik sezonu açılışı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bağcılar Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık,  AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Birol Usşen, MASTÖB Genel Başkanı Bekiz Alyüz'ün yanı sıra Bağcılarlıların katılımıyla yapıldı.  Açılış sırasında Kıyıklık, Mutlu, Babuşcu ve Çağırıcı basın mensuplarına dalından aldıkları kayısılardan ikram ettiler. 

“BAĞCILAR İSTANBUL'UN MEYVE BAHÇESİ OLDU”

Bağcılar Belediyesi'nin “Nostalji Bahçeleri Projesi” arasında yer alan ve içerisinde 84 ağacın bulunduğu Kayısı Bahçesi'nin sezon açılışı yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Mutlu, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları hatırlatarak, “Bugünlerde hepimizin belleğinde parkların özel yeri oldu. Sadece İstanbul'u değil ülkemizi de mutsuz eden bir parktan güzel bir parka geldik. Çevresel duyarlılık açısından gönlümüzü hoş ediyor.” dedi.  İstanbul'un park sayısı açısından zenginleştiğini vurgulayan Mutlu, “Bağcılar'da bu manada 185 park var. İlçelerimiz arasında çok önde ve gözde. Bağcılar'ın adeta İstanbul'un meyve bahçesi haline geldiğini kaydeden Mutlu, ‘Farklı farklı hiç düşünemeyeceğimiz isimlerde kayısıdan kiraza, kestaneden ceviz ve fındığa varıncaya kadar çeşit çeşit meyveyi bu ilçede görüyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE'Yİ USTALAR YÖNETİYOR”

Kıyıklık ise, Türkiye'de 20 yıldır çok büyük bir değişim ve gelişim yaşandığını ifade ederek, bazı çevrelerin bu olumlu gelişmeleri görmemekte ısrar ettiğini söyledi. Kıyıklık, “En çok buna üzülüyorum. Gerek Türkiye'de gerek İstanbul'da gerekse ilçelerinde hala bir tutuculuk var. Ancak, yine de bir topluluk var ki, değişiyor, değiştiriyor ve ileriye adım atıyor.” dedi. Taksim Gezi Parkı eylemlerini de hatırlatan bazı çevrelerin 3. Köprü'nün yapılmasına da karşı çıktığını belirterek, “1970'li yıllarda da ‘köprüye hayır' diyenlerle birlikte toplumun nerelere götürüldüğünü gördüm. Ancak, hiçbir zaman bu toplulukların içinde olmadım. Ancak ‘hayır' diyenlerin köprüyü açtığını gördüm. Bülent Ecevit'te, ‘hayır' diyenlerin başındaydı. Köprünün açılışını da o yaptı. Ancak, hepsi de köprüden geçti” diye konuştu. 

“İNŞALLAH YİNE USTAMIZ İDARE EDER”

Nurettin Sözen'in belediye başkanlığı döneminde Bağcılar Çiftlik Meydanı'na birer tane hava ölçüm aracı konulduğunu kaydeden Kıyıklık, “Ani bir hava kirliliğinde ilçeyi boşaltacaktık. O dönemlerde biliyorsunuz Hekimbaşı çöplüğü patlamış insanlar ölmüştü.” diye konuştu.  1993'te İSKİ Genel Kurulu'nda da çok büyük bir çalışmanın içine girdiklerini kaydeden Kıyıklık, İstanbul'un su sorununun 2050'de çözüleceğinin söylendiğini de kaydetti. Ancak, son yıllarda ülkenin büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini kaydetti. Türkiye'de, İstanbul'da ve Bağcılar'da güzel şeyler olduğunu ifade eden Kıyıklık, İstanbul'u ve Türkiye'yi artık ustaların idare ettiğini belirtti. Kıyıklık, “Önümüzdeki yıllarda da inşallah yine ustamız ki, kalfalığın neticesi ustalıktır, (Bağcılar'ı Lokman Çağırıcı) ustamız idare eder. Dışımızdakiler de gelsinler çıraklık yapsın bir şeyler öğrensinler ki halk onlara da itibar etsin.” dedi. 

“BU İLÇEDE YAŞAYANLAR MUTLU”

AK Parti İl Başkanı Babuşcu da, ilçede Anadolu'nun geleneksel mimarisine uygun bahçeler kurulduğunu vurguladı. Bu projelerin aynı zamanda çevreci hassasiyetin ispatı olduğunu da kaydeden Babuşcu, meyve ağaçlarının korunmasından dolayı gurur duyduğunu belirtti. Kazlıçeşme Meydanı'ndaki  büyük mitingi  hatırlatan Babuşcu, partililerin sahil şeridindeki çimlere basmadan dikkatlice yürüdüklerini ifade ederek, “Arkadaşlarımız bir tespit yaptı. Sahil şeridinde yürüyen binlerce insan konvoy halinde ilerleyerek Kazlıçeşme'ye geliyordu. Bir tarafta yakıp yıkan bir anlayış diğer tarafta çimlere, çiçeklere dikkat ederek yürüyen bir anlayış var. Bu enteresan bir hassasiyettir.” diye konuştu. Başkan Çağırıcı'nın çevreci anlayışının yeni projelerle devam ettiğini kaydeden Çağırıcı, şöyle konuştu, “Birilerine göre ağırlıklı olarak göbeğini kaşıyan adamların yaşadığı bu ilçede şimdi herkes mutluluk içerisinde yaşıyor. Başkanımız bu dönemi ‘kalfalık' dönemi olarak tanımladı. Ustalık demedi demek ki bir beklentisi daha var. İnşallah hayırlısı olur.” 

 “BUNLAR KALFALIK DÖNEMİ ESERLERİM”

Başkan Çağırıcı ise, ilçenin adının bağlardan geldiğini hatırlatarak, bu kapsamda kurdukları Nostalji Bahçeleri'ni anlattı. Bundan sonraki süreçte Bitlis mimarisine uygun ceviz, Amasya'nın elma, Adıyaman'ın nar ve Siirt'in de fıstık bahçelerini kuracaklarını ifade etti. Bahçenin bütün hemşehrilerine açık olduğunu da hatırlatan Çağırıcı, çocukların ve ailelerinin ağaçları koruduklarını ve meyvelere de olgunlaşmadan dokunmadıklarını kaydetti. Vali Mutlu'nun ilçe kaymakamı olduğu dönemde çıraklık dönemini yaşadığını belirten Çağırıcı, “Şimdi de kalfalık döneminde bir şeyler gösterebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.  

Mutlu, Kıyıklık, Babuşcu, Çakır, Çağırıcı ve Öztürk dalından kopardıkları kayısıları basın mensuplarına ve çocuklara ikram ettiler. Program Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin halk oyunları oynamasıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"
  • 05.08.2022 10:20

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"

Bakan Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet ...

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 26.10.2021 10:43

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!

Bağcılar Belediyesi, 116 milyon lira tahmini bedelle Güneşli'de Gülbahar Caddesi ...

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor
  • 06.01.2021 17:24

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor

Bağcılar Belediyesi, kanserojen özelliğe sahip asbestin insan sağlığına zarar ve ...

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı
  • 23.12.2020 06:45

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı

İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından geçen 50 günde 300 kişi, “Bina ...

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı
  • 13.12.2020 08:30

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuran Bağcılar Belediyesi, “Sıfır Atık Belgesi” almay ...

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak
  • 11.08.2020 09:07

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak

Kastamonu Acem Hanı'nda kurulacak gastronomi merkezinde bölgenin yöresel lezzetl ...