maritbet girişmaritbet
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 39 ilçe belediyesine 150 milyon liralık yardım!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 39 ilçe belediyesine 150 milyon liralık yardım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 39 ilçe belediyesine 150 milyon TL yardım yapılmasını onayladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; ulaşım, yolların bakım ve onarımı, alt-üst yapısının yenilenmesi, park ve yeşil alanların düzenlenmesi, park ve prestij yollardaki aksesuarlarda kullanılmak üzere İstanbul'daki bütün ilçe belediyelerine toplam 150 milyon TL yardım yapıyor.

İstanbul'daki 39 ilçe belediyesine yapılacak yardımla ilgili rapor, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 17 Mayıs Cuma günü yaptığı oturumunda meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. Yardım kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın kendi alanlarında ilçe belediyeleriyle ortak projeler yürütmesi ve destek vermesi de karara bağlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, yardım yaparken hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadıklarına dikkat çekerek, “Meclis gündemine 100 milyon TL olarak gelen yardım paketini belediyelerin ihtiyaçlarını dikkate alarak yüzde 50 arttırıp 150 milyon TL'ye çıkardık. İBB olarak böyle bir kanuni vazifemiz olmadığı halde bu yardımları yapıyoruz. Önümüzdeki 6 aylık sürede 150 milyon TL'nin tamamını 39 ilçe belediyemize vermiş olacağız. Geçen yıl da ilçe belediyelerimize 65 milyon TL yardım yaptık” dedi.

Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yardım yaparken gayet objektif bir kriterle o ilçenin nüfusunu ve yol kilometrelerini dikkate alınması talimatını verdiğini belirten Ergün Turan, “Çatalca, Silivri ve Şile gibi yaygın köyleri olan ilçelerimizin yardımdan daha çok istifade etmeleri için bu özelliklerini dikkate alan ayrı bir hesaplama da yapıyoruz. AK Partili Büyükşehir Belediyeleri dışında böyle siyasi parti ayrımı yapılmaksızın bütün ilçe belediyelerine ayni yardım yapılması teamülü yoktur. Böyle bir yardım yapabilmek için yerel yönetim olarak paranızın ve doğru bir siyasi duruşunuz olması lazımdır” şeklinde konuştu.

İBB

Yorum Yaz