maritbet girişmaritbet
İnönü Stadı'na 'Berlin modeli'

İnönü Stadı'na 'Berlin modeli'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Orman'ın 'Almanlar tarihi dokuyu bozmadan Olimpiyat Stadı'nı yeniledi' sözü hem Erdoğan'ı hem de Günay'ı ikna etti

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın 'Almanlar tarihi dokuyu bozmadan Olimpiyat Stadı'nı yeniledi' sözü hem Erdoğan'ı hem de Günay'ı ikna etti 

Beşiktaş'ın Stadı, Beşiktaş'ta yapılacak. Bu söylem son günlerde tehlikede idi. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'İnönü'yü yıkamazsınız. Beşiktaş Stadı'nı başka yere yapsın' sözleri ile durum iyice kritik noktaya gelmişti. 

Krizden çıkmak gerekiyordu. Tehlikeyi fark etmek gerekiyordu... Beşiktaş'ın çiçeği burnundaki Başkanı Fikret Orman, hemen 'acil eylem planı' yaptı. Başbakan'ın Urimçi-Pekin seyahati onun için büyük bir fırsattı. 

Özellikle Ertuğrul Günay'ın 10 saatlik yolculukta bulunması çok önemliydi. Bu asisti kaçırmadı Orman... Hemen seyahate Beşiktaş Başkanı olarak dahil oldu. Uçakta İnönü Stadı projesini çözecekti. 

RANTSIZ ÇÖZÜME 'OLUR' VERİLDİ 

Şam krizinin damga vurduğu yolculukta İnönü'yü gündeme getirdi Orman. Başbakan Erdoğan hem Günay'ı hem Orman'ı önce ayrı ayrı, sonra birlikte dinledi. 

Yolculuk uzundu ve Erdoğan kafasına takıldıkça iki tarafı özel bölüme çağırdı, sorularını sordu... Bakan Günay, 'Orası yeşil alan olmalı... Olmaz' derken Orman 'Stat olmazsa olmaz' diyordu. Başbakan 'rantsız çözüm'e 'evet' dedi. Yani otel ve alışveriş merkezi yapılmayacaktı. 

Ancak Günay'ın 'Tarihi doku zarar görmesin' ısrarı da devam ediyordu... Pes etmiyordu Bakan... Fikret Orman'sa stadı yıkıp yeniden yapmak istiyor, 45 bin kişilik yeni bir Arena planlıyordu...

Başbakan Erdoğan'ın hakemliğinde iş 'tarihi doku'yu çözmeye kalmıştı. Günay'ı ikna etmek gerekiyordu. Peki bu nasıl oldu? İşte Orman'ın ikna planı: 

'Sayın Başbakanım, Sayın Bakanım... Berlin Olimpiyat Stadı buna çok iyi bir örnek. Almanlar tarihi dokuya zarar vermeden olimpiyat stadını günün şartlarına uygun şekilde yenilediler. Biz de aynı şekilde, tarihi dokuyu bozmadan yapabiliriz.' 

İşte bu sözler üzerine ikna olan hem Başbakan Erdoğan hem de Bakan Ertuğrul Günay onay verdi. 

Özetle Orman, İnönü ile ilgili uçakta iki zafer kazanmıştı. Stat başka yere taşınmayacaktı. Beşiktaşlılar'ın istedği olmuştu. Stat yıkılıp yeniden yapılabilecekti. Böylece verimli hale getirilecekti.

O SEYAHATE ÇIKMAK ŞARTTI

Şimdi taraflar çalışmalara başlayacak. Başbakan'ın 'olur' iradesine 'tamam' diyen Bakan Günay ile Fikret Orman, İnönü'nün yeniden yapılması için model çalışacak. Orman, stadı Beşiktaşlılar'ın yapmasını istiyor. Bakan Günay ve Spor Bakanı Suat Kılıç da 'devlet' desteğinden yana. Bu konuda da taraflar anlaşmaya yakın. 

İşte İnönü zaferinin hikayesi böyle. Konuyu Polis Teşkilatı'nın 167. yıl kutlamalarında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a sordum.. 'İnönü için o yolculuğa gitmek gerekiyordu' dedi. Sonra da 'Berlin Stadı' modelini uygulayacaklarını söyledi.

Özetle İnönü Berlin gibi olacak. Deniz tarafındaki tarihi tribün kalacak, diğer bölümler yıkılıp dışı 'taş yapı' görüntüsünde, içi ise 5 yıldız görkeminde bir stat yapılacak. Beşiktaş yeni projesiyle hem çağdaş bir stada kavuşacak hem 'tatlı gelir'le özellikle futbol ekenomisini düzenleyecek. 

Akşam

 

Yorum Yaz