maritbet girişmaritbet
İFM, Türkiye’nin ilk Central Parkı olacak!

İFM, Türkiye’nin ilk Central Parkı olacak!

Türkiye'nin en büyük ölçekli projelerinden biri olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 4.5 milyar TL yatırım ile Ataşehir'de yaklaşık 3.2 milyon metrekarelik inşaat alanı ile İstanbul'u geleceğin finans ve yatırımın başkenti olmaya hazırlıyor

Türkiye'nin en büyük ölçekli projelerinden biri olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 4.5 milyar TL yatırım ile Ataşehir'de yaklaşık 3.2 milyon metrekarelik inşaat alanı ile İstanbul'u geleceğin finans ve yatırımın başkenti olmaya hazırlıyor. Proje Türkiye'ye Londra'daki Hyde Park'ın ya da New York'taki Central Park'ın benzerini de kazandıracak.

Dünyanın dev tasarım firmalarının da yer aldığı projede Özgüven Mimarlık merkezin tasarımına imzasını atıyor. Yürütücülüğünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı projede dört aylık bir master planı hazırlama sürecine giren Özgüve, projede Kapalıçarşı'dan esinlenmiş. Bu merkezin aynı zamanda Türkiye'nin ilk 'central park'ı olacağını belirten Özgüven, "Anadolu Yakası'nın ilk kongre merkezini de içinde barındıracak olan proje kamuya açık olması ile de pek çok ilki bünyesinde barındıracak" dedi.

Yüksek Mimar Uğur Özer Özgüven ve 50 kişilik kadrosuyla merkezin tasarım, projelendirme ve uygulama hizmetlerini bütünlük içinde çözdüklerini ifade ediyor. Birinci etapta Gensler, ikici etapta ise HOK ve ARUP firmalarıyla konsorsiyum yaptıklarını ifade eden Özgüven, "Bugüne kadar yaptığımız projelerin takdir görmesinden sonra İstanbul Finans Merkezi'nin tasarım ve planlama görevini Emlak Konut'tan teslim aldık. Bu proje sayesinde Gensler, HOK ve ARUP firmalarıyla konsorsiyum yaptık. Dünyanın en büyükleri ile birlikte bu projeyi İstanbul'a kazandıracağız" diye konuştu.

5 BİN KİŞİLİK İKİ CAMİ İNŞA EDİLECEK

Projede 2 kreş, sağlık ocağı, yönetim binası, ilköğretim okulları ve 2 tane cami nin yer aldığını anlatan Özgüven "Camilerin toplam büyüklükleri 5 bin kişi cemaat kapasiteli olacak" dedi. Böylece bölgede geçtiğimiz haftalarda Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Mimar Sinan Camii'si ile birlikte Ataşehir'de toplamda 15 bin kişi kapasiteli 3 cami inşa edilmiş olacak.

İHALEYE KONSORSİYUMLAR KATILAMAYACAK

Emlak Konut tarafından 8 Ağustos'ta düzenlenecek ihale, özel proje ve rekreasyon parsellerini kapsayacak. İhale kapsamında ilköğretim tesis alanı, resmi kurum tesis alanı, dini tesis alanları, park alanları, tüm alanın hafriyatı ve çevre yollarının yapımı bulunuyor. İhale 8 Ağustos Çarşamba günü saat 14:30'da, "Kapalı zarf teklif alma ve pazarlık" ve "Açık artırma usulü" olmak üzere iki oturum halinde iki ayrı günde yapılacak. İhaleye yerli veya yabancı gerçek veya tüzel kişi veya bunların oluşturdukları ortak girişim grupları teklif verebilecek. Konsorsiyum olarak verilen teklifler kabul edilmeyecek.

Yelda Akgün/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!
  • 12.06.2022 02:25

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükselt ...