maritbet girişmaritbet
Gaziantep Şahinbey Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Şahinbey Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Şahinbey Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı

 

Bağlarbaşı bölgesinde yapılacak Şahinbey Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları, sanayi esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun çalışmalarından övgüyle bahsederek şöyle konuştu: “Geçmişte hükümetlerin bile bu kadar kısa sürede bitiremeyeceği projeyi hayata geçiren belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Birçok bakanlıktan daha fazla yatırım yapabilecek bir duruma geldi. Mehmet Tahmazoğlu başkanımız devletten daha sağlam bir durumda. Türkiye'nin kredi notu ile karşılaştırılırsa Şahinbey Belediyesinin borcu yok. Türkiye'nin bugün aldığı kredi notunun en az 10 kademe üstünü hak ediyor. Bundan daha iyi bir mali yapı ve yönetim mümkün değil. Bu konuda gerçekten çok şanslıyız. 3.5 yılda kendisinin yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu tür projeler sayesinde Türkiye hakikaten dünyanın en gelişmiş ülkeleri ile arayı kapatıyor. Şahinbey gerçekten çok şanslı çünkü kentsel dönüşümü fiiliyata dökmüş. Bütçe çok güzel yönetiliyor ve muazzam projeleri hayata geçirmektedir. Hakikaten Türkiye'nin bu küresel rekabette daha hızlı koşması için birlik ve beraberlik ruhuna ihtiyacımız var”
 
AB ülkelerinin geriye gittiğini ve Türkiye ekonomisinin son yıllarda atılım yaptığına vurgu yapan Şimşek, şunları söyledi: “Son 5 yıl içinde AB yerinde saydı. Aslında yerinde saymadı geriye gitti. Türkiye çok şükür bütün bölgedeki jeopolitik anlamdaki olumsuzluklara rağmen, teröre rağmen 2007 yılı sonundaki noktasından en az yüzde 15 daha yukarıda. İşte arayı kapatmak böyle demek. Bugün bütün bu hizmetler yapılabiliyorsa Başbakanımızın ve arkadaşlarımızın para disiplinine verdiği önem görünüyor. Çok değil 10 yıl önce ülke iflasın eşiğindeydi. Bugün çok şükür 100 liralık vergi gelirinin 84 liralık bölümü hizmete dönüşüyor. İnşallah ülkemiz daha iyilerini başaracak. Burada gerçekten değişimi dönüşümü görüyorum. Gaziantep'i Gaziantep yapan en önemli şey buradaki birlik beraberlik ve kardeşlik ruhudur.”
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te bu güne kadar birçok yatırımı hizmete açtıklarını fakat kendisini bu kadar heyecanlandıran başka bir yatırım olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Beni heyecanlandıran en büyük temel atmalardan biri için buradayız. Esnaf ve vatandaşın kent merkezindeki sıkıntılarını biliyoruz. Mehmet Tahmazoğlu'nun bu projeler ile parayı ne kadar iyi yönettiğini görüyoruz”
 
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik duruma da değinen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İMF kapısında bekleyen bir Türkiye'den İMF'ye borç veren bir ülke haline geldik. Ülkemize geldiği günden itibaren Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'ten gerekli her desteği aldık. Eser bırakmakta böyle bir şey. Şahinbey ilçesi 69 ilden büyük bir ilçe. Şimdi yola çıkarken eskisi gibi olmayacak dedik. Her zaman insan odaklı çalışmalar yaptı. İşçi iş verenin, kadın erkek yani toplumun bütün kesimin yaşam kalitesini yükseltmeye çalıştık. Kalkınma yerelden başlar, dedik. İnsanı bilgiyi yönetmek belediye başkanlarımızdan istediğimiz temel bir felsefedir. Biz bir takımın parçalarıyız. Sanayi, üretim, aş, ekmek ve alın teri demek. 6 bin yıllık geçmişimiz var. Hiçbir şey kendiliğinden olmadığı gibi tesadüfte değil. Biz bir taraftan esnaf ve sanayicimizin büyüyebilmesi için kredi faizlerini yüzde 60'lardan tek hanelere düşürdük. 2002'de 3 bine yakın ihracat yapan KOBİ vardı bugün 50 bini aştı. Gaziantep'in atalarından gelen bir ruh var.”
 
Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu güne kadar iderecilik hayatımda bir belediye tarafından bu kadar büyük bir sanayi sitesi yapıldığını ilk kez görüyorum. Bu da herkes için çok sevindirici bir durumdur. Buranın tamamlanmasıyla kent merkezinde kötü koşullarda çalışan esnaf daha modern bir mekanda çalışacaklar. İlimizdeki sanayi siteleri adeta bir sanayi merkezi gibi. Bu sitenin memleketimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”
 
Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, bölgedeki çarpık kentleşmeden bahsederek, “Göreve başladığımızda 92 milyon TL olan bütçemizi 400 milyon TL'ye çıkardık. Bütçemizin artması Şahinbey'e yatırım demektir. Bu yıl bütçenin büyük bir bölümünü kamulaştırmaya ayırdık. Kentsel dönüşümle çarpık kentleşmeyi önlemeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm için ciddi kaynaklar ayırıyoruz. En az 300 bin kişinin yaşayacağı yeni bir yaşam alanı kurduk. Kentsel dönüşüm kolay değil ama biz burayı cazip hale getirirsek insanlar gelmeye başlıyor. Yeni yapılan bölgelerde nüfus artarken çarpık kentleşmenin olduğu bölgelerde nüfus her geçen gün azalıyor” dedi.
 
350 bin metrekare alan üzerine yapılacak Şahinbey Sanayi Sitesi ile ilgili bilgi de veren Tahmazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada 5 ayrı tipte iş yeri yapıyoruz. Bir ay içinde iş yerlerinden birer örneğini bitirmiş olacağız. Daha sonra esnafın taleplerini alacağız. Buradaki iş yerlerinin metrekare fiyatımız 750 TL olarak belirledik. Buna alt yapı üst yapısı tamamı dahil oluyor. Bunun yapım süresi de 400 gün olarak belirledik. 2013 yılı bitmeden tamamlanmış olacak. Mavi konutlarımızı da hemen yanında yapacağız. Eskiden olduğu gibi inşaatlar artık 5-10 yıl sürmüyor. Buradaki amacımız sanayi sitemiz eski garajlar başta olmak üzere kentin değişik bölgelerindeki esnaf daha modern daha sağlıklı mekanlarda çalışmalarını sağlamaktır” Yapılan açılış konuşmalarının ardından bakanlar ve katılımcılar ilk harcı dökmek için butona bastı. Görsel şölene dönen temel atma töreninin ardından bakanlar ve beraberindeki heyet buradan ayrıldı.
 
Guncelgazete.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Çankırı'da korkutan deprem
  • 23.06.2020 09:57

Çankırı'da korkutan deprem

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...

Şahinbey Belediyesi’nden satılık 10 arsa!
  • 18.01.2019 10:15

Şahinbey Belediyesi’nden satılık 10 arsa!

Mülkiyeti Şahinbey Belediyesi’ne ait olan 10 arsa satışa sunuluyor. ...

Şahinbey Belediyesi 8 arsayı satışa çıkarıyor
  • 24.11.2018 09:50

Şahinbey Belediyesi 8 arsayı satışa çıkarıyor

Gaziantep Şahinbey Belediyesi mülkiyetinde bulunan 8 arsayı satışa sunuyor. ...

Gaziantep'te dar gelirli bin 151 konut sahiplerine teslim edildi
  • 03.09.2018 10:05

Gaziantep'te dar gelirli bin 151 konut sahiplerine teslim edildi

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik inşa edilen bin ...

'Yenilenebilir enerjiye daha fazla teşvik gerek'
  • 12.04.2018 09:36

'Yenilenebilir enerjiye daha fazla teşvik gerek'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yenilenebilir enerjiye daha çok teşvik verilm ...

'Her yıl asgari 800 bin konuta ihtiyaç var'
  • 23.03.2018 15:59

'Her yıl asgari 800 bin konuta ihtiyaç var'

Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önemli açıkl ...