maritbet girişmaritbet
FİYATLAR TAVAN YAPTI!

FİYATLAR TAVAN YAPTI!

Taraklı, Sakarya'nın bir zamanlar yolu bile bilinmeyen ilçelerinden biriydi. Ancak bir reklam filminde 'Mümkünlü Kasabası' adıyla yer almasından sonra adeta yeniden keşfedildi.

Taraklı'daki tarihi evler yüzde bin değer kazandı. Daha önce 40 bin liraya zor alıcı bulan evlerin fiyatı 380 bin liraya, büyük konaklar ise milyon dolara satılmaya başlandı.

İlçedeki değişim 2006 yılında başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2006'da tarihî evlerin bakım ve onarımı için ev sahiplerine proje desteğinin yanında 30 bin TL'ye kadar hibe destek verdi.

Ayrıca TOKİ'nin de 10 yıl vadeli 90 bin TL kredi imkânı sunmasıyla ilçede bulunan 80 tescilli evin büyük bir kısmı restore edildi. Güzelliği ortaya çıkan Taraklı'nın, Şener Sen ve Olgun Simşek'in oynadığı TTNET reklamındaki Mümkünlü adıyla da yıldızı yeniden parladı.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman. son 5 yılda ilçenin çok büyük bir gelişme sağladığını söyledi. İlçeye daha önce hiç turist gelmediğini belirten Özkaraman, "50 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret etti. 2012'de ise 100' bin turist bekliyoruz. İlçede daha önce hiç otel yokken 5'i butik 6 otel var. Talebin sürekli artması sebebiyle ayrıca tarihî bir han da otele çevrilecek." diye konuştu.

Taraklı Ulucami Mahallesi Rüştiye Sokak'ta bulunan tarihi tescilli Abdi İbrahim Konağı da satılan evler arasında bulunuyor. Ev sahiplerinden Eşref Pektaş, son 5 yıla göre konakların fiyatının yüzde 1.000 (bin) arttığını belirterek, "Bundan 5-6 sene önce bu evlere alıcı bile çıkmıyordu. İhtiyaç sahipleri hatıra binaen 30-35 bin TL'ye zor satabiliyordu. Şimdi biz restore ettiğimiz konağımızı 200 bin dolardan satılığa çıkardık. Her gün 5-6 kişi soruyor. Talep çok fazla. Restorasyon yapılmayan evlerin bile değeri kat kat arttı." şeklinde konuştu.

Bu arada, daha önce 100 bin TL değer biçilen 3-4 katlı büyük konaklar milyon dolara alıcı buluyor.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sakin şehir Taraklı nasıl bir yer?
  • 11.02.2015 17:43

Sakin şehir Taraklı nasıl bir yer?

Sakarya'nın meşhur sakin şehri Taraklı zamanında Selçuklular'ın da yaşadığı bir ...

"Kanal İstanbul, denizdeki oksijen azalmasını ortadan kaldıracak"
  • 26.06.2021 17:12

"Kanal İstanbul, denizdeki oksijen azalmasını ortadan kaldıracak"

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atm ...

Şener Şen'in doğduğu ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya
  • 26.12.2018 12:49

Şener Şen'in doğduğu ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

Şener Şen'in bir süre önce çatısı çöken tarihi evi, bakımsızlık nedeniyle yıkılm ...