maritbet girişmaritbet
Finans merkezine yabancı akını.!

Finans merkezine yabancı akını.!

İstanbul'u uluslararası finans ligine taşıyacak, İstanbul Finans Merkezi, yabancı yatırımcı ilgisini Ataşehir'e çevirdi.

Sabah gazetesi'nden Bülent Aytaç Yoldaş'ın haberine göre İstanbul'u uluslararası finans ligine taşıyacak, İstanbul Finans Merkezi, yabancı yatırımcı ilgisini Ataşehir'e çevirdi. Başta Doğu ve Batı Ateşehir'deki projeler olmak üzere bölgedeki ofis, konut, alışveriş merkezi projelerine yatırımcılar akın ediyor. Ofis ve alışveriş merkezlerine daha çok Avrupa merkezli global şirketler ilgi gösterirken, konut tarafında ise ilginin daha çok Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden olduğu gözleniyor. Öte yandan özellikle mütekabiliyet engeline takılan Körfez, Ortadoğu ülkeleri, Rusya ve Azerbaycan vatandaşları mütekabiliyet yasasıyla ilgili gelişmeleri de sıkı sıkıya takip ediyor. Bireysel yatırımcıların yanı sıra, kimi uluslararası yatırımcılar da toplu alımlar yaparak, başta Körfez ve Ortadoğulular olmak üzere yabancılara bu konutları satmayı düşüyor.

KİRALAMA TALEBİ DE VAR

Bir yandan da ofis ve ticari alanlara ilgi gösteren yabancı bireysel ve kurumsal yatırımcıların bir bölümünün satın alma yerine kiralama yapmayı tercih ettiği de gözleniyor. Bu temel olarak 'Önce kiralama yapalım, sonra satın alalım' anlayışından kaynaklanıyor. Bu süreci önceden öngören Türk yatırımcıların bir bölümü Ataşehir, bölgesine yatırım yapmış durumda. Yabancı ilgisinin, Ataşehir'de gayrimenkul fiyatlarının yanı sıra kiralama rakamlarına da doping etkisi yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım:

Ticari alanlara da ilgi büyük

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Ataşehir bölgesinde sadece satışlarda değil, kiralamalarda da yabancı talebinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Durbakayım, "Finans merkezi projesiyle yabancıların bu bölgeye ilgisinin artacağını öngören Türkler, bölgeye önceden yatırım yaptı. Şimdi bu yatırımcı kesim, yabancıları kiracıları olarak görmek istiyor" dedi. Özellikle yabancıların ticari gayrimenkulde kiralama talepleri olacağını vurgulayan Durbakayım, "Önümüzdeki günlerde Deluxia Suites ve Deluxia Palace'de ticari alanları açık artırmayla satışa çıkaracağız" diye konuştu.

Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin:

Metropol İstanbul'un ofis blokuna talip var

Finans merkezinin 24 saat yaşayan bir bölge olmasına katkı sağlayacak Metropol İstanbul projesi ortaklarından Çalık Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, finans merkezi projesinin gayrimenkule yabancı ilgisinin artmasında önemli bir rol oynadığını kaydetti. Yetgin, "Metropol İstanbul projemiz ofis, AVM ve konut fonksiyonlarını bir arada bulunduruyor. AVM ve ofislerin yanı sıra konutlarda da yabancı ilgisi yüksek. Özellikle Körfez ve Ortadoğu'dan talep var. Projemizdeki ofis blokunun tümünü kiralamak ya da satın almak için yabancılardan talepler geliyor" dedi.

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu:

Körfez'den Ayazma'ya 850 konutluk teklif va

Ali Ağaoğlu, "Yabancıya konut satışındaki sınırlamaları kaldıracak mütekabiliyet yasası bugün çıkacak, yarın çıkacak deniyor. Ancak gecikti. Yabancılar bu yasayı dört gözle bekliyor. Yasayla ilgili gelişmeleri bizden daha iyi takip ediyorlar" dedi. Ağaoğlu, son 3 ay içinde yabancılara 900 konut sattıklarını kaydetti. Ağaoğlu, Körfezli bir kurumsal yatırımcı ile Ayazma'daki My World Europe projesinden 850 konut için görüştüklerini açıklandı.

Sabah-Bülent Aytaç Yoldaş

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi
  • 14.01.2022 10:33

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin ima ...

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"
  • 07.01.2022 13:02

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"

TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel ...

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!
  • 06.01.2022 19:40

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!

Ataşehir'de, Gecekondu Önleme Bölgesi olan Şerifali Çiftliği'nde 260 bin metreka ...

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı
  • 06.01.2022 19:27

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Şerifali İma ...

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor!
  • 25.11.2017 13:57

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor!

Merakla beklenen İstanbul Finans Merkezi'nde inşaat çalışmaları sürüyor. Finans ...

İstanbul Finans Merkezi son durum!
  • 16.02.2017 16:12

İstanbul Finans Merkezi son durum!

Ataşehir'de yapımına tüm hızıyla devam edilen İstanbul Finans Merkezi projesinin ...