maritbet girişmaritbet
Esenyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatına yakın zamanda başlanacak!

Esenyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatına yakın zamanda başlanacak!

Esenyurt’ta sağlık hizmeti veren Devlet Hastanesi’ne Belediye ve Sağlık Bakanlığı’nın birlikte yaptığı proje ile 325 yataklı ek bina eklenerek 600 yataklı Esenyurt Eğitim ve Araştırma hastanesinin inşaatına yakın zamanda başlanacak

 

Toplam 600 yatak kapasiteli olarak planlanan, Esenyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ameliyathane sayısı, yetişmiş uzman doktor sayısı, profesyonel sağlık çalışanları ile iki katına çıkarılarak 1 milyon insana hizmet veren bir bölge hastanesi olacaktır.     
Esenyurt'ta 2004 yılında görevi devralan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yıllarca 1 sağlık ocağı ile sağlık hizmeti almaya çalışan Esenyurt'lu vatandaşların makûs talihini değiştirdi.
 
Bugüne kadar sağlıkta dev hizmetler sunan ve göreve geldiği anda, “ Her şeyin başı sağlıktır” diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, şimdide toplam 600 yataklı Esenyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için kolları sıvadı.
 
Başkan Kadıoğlu, 8 yıllık görev süresinde sağlık alanında büyük hizmetlere imza attı.Türkiye'de ilk defa 230 yataklı belediye kaynakları ile yapılan tam donanımlı Devlet Hastanesini, 30 yataklı Kızılay Hastanesi, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Verem Savaş Dispanseri, Diş ve Ana Çocuk Sağlığı Polikliniği, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi, Esenyurt Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi ve geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen 16'ncı Aile Sağlık Merkezini Esenyurt halkının hizmetine sundu.
 
Sağlıklı bir Esenyurt için dev proje
 
Esenyurt Belediyesi, Devlet Hastanesi'nin arka bölümünde yer alan 18 bin metrekare alanı kamulaştırarak bedelini ödedi ve mevcut hastaneye ilave olarak Sağlık Bakanlığı ile birlikte yeni hastane projesi için önümüzdeki günlerdeinşaat çalışmalarına başlanacak. 
 
Esenyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile mevcut acil girişi ve ana giriş bölümü,değiştirilerek Pazaryolu Caddesi üzerine alınarak 19 Mayıs Bulvarı trafik akışının rahatlaması da sağlanacaktır. Geniş otopark alanı düşünülen projede hastane giriş çıkışında problem yaşanmadan vatandaşlar sağlık işlemlerini yapacaklar.
 
Mevcut hastanenin Esenyurt dışında yaşayan vatandaşlara da hizmet vermesi nedeniyle kapasite ihtiyacı olduğu için bu proje sağlık adına ilçede rahat bir nefes aldıracaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatına yakın zamanda başlanacak!
  • 18.09.2012 16:28

Esenyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatına yakın zamanda başlanacak!

Esenyurt’ta sağlık hizmeti veren Devlet Hastanesi’ne Belediye ve Sağlık Bakanlığ ...