maritbet girişmaritbet
Ceylanpınar'da ev fiyatları düştü!

Ceylanpınar'da ev fiyatları düştü!

Suriye’deki çatışmalar nedeniyle sınır bölgesinde bulunan Ceylanpınar’da emlak fiyatları düştü. Ceylanpınarlılar: “Fiyatlar düştü ancak evlerimize alıcı çıkmıyor”

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Serekaniye İlçesi'nde El Nursa ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar nedeniyle oldukça tedirgin günler geçiren Ceylanpınarlılar evlerini satıyor. Düşen emlak fiyatlarıyla ilgili Taraf'a konuşan Ceylanpınarlılar, sınır bölgesinde bulunan evlerinin fiyatlarının sürekli top ve mermi isabet etmesinden dolayı yarı yarıya düştüğünü belirterek, “Evlerimize yine alıcı çıkmıyor. Savaş Suriye'de ama biz ölüyoruz” dedi. Kent halkı Serekaniye'den gelen top ve mermilerden dolayı pencere ve balkonlarına duvar örüyor.

Mehmet Akif Ersoy mahallesinde evi bulunan Ahmet Adıbelli, çatışmalar sırasında seken kurşunların sınırdaki evine isabet etmesinden endişe ettiğini söyledi. Bu yüzden evini satışa çıkaran Adıbelli, “Çocuklarımız damlardan sabahları mermi topluyor. Evim savaş öncesi 60 bin liraya alıcı bulurken şimdi fiyatı 30 bine düştü. Yine de alıcı bulmuyor. Orada savaş var ama sanki biz savaştayız. Artık önlem alınmalı” dedi.


Kimse evini boş yere terk etmez

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde oturan Şehmus Özgen ise bomba parçaları ve mermiler nedeniyle çocuklarının güvenliğini sağlayamadığını belirterek, ailesini Ceylanpınar'ın dışında olan akrabalarına gönderdiğini söyledi. Özgen, “Bir an önce Serekaniye'de bir barış sağlanmalıdır. Kimse kendi evini ve memleketini boş yere terk eder mi” diye konuştu.

Hükümet destek vermeli

Ceylanpınar'da emlakçı olan Mehmet Ali Aydın, Suriye'deki çatışmadan dolayı konut fiyatlarında düşüş yaşandığına dikkat çekti. Aydın şöyle konuştu: “Ceylanpınar halkı çok huzursuz. Çatışmalardan dolayı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi başta olmak üzere ve evi sınıra yakın birçok ev sahibi evini satılığa çıkardı. Kim ev sahibi ise çocuklarının güvenliği için evini boşaltıp yakınlarına yanına yerleşti. Sınırda bu çatışmalar yaşandıkça sınıra yakın evlerin fiyatları düşmeye devam edecektir. Hükümet, evi sınır bölgesinde bulunan vatandaşlara destek vermeli veya TOKİ ile anlaşılarak sınır boyundaki ev sahiplerine konut yapmalı.”

CEYLANPINAR'DA GÖÇ BAŞLADI

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde yaşayan bazı aileler eşyalarını toplayarak Şanlıurfa'ya göç etmeye başladı. Suriye'nin Serekaniye bölgesinde 16 temmuzda El Nusra ile PYD güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında seken mermiler nedeniyle Ceylanpınar'da üç kişi öldü, altı kişi yaralandı. Çatışmaların ardından sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Çatışmaların yeniden şiddetlenmesiyle birlikte bazı aileler Şanlıurfa'ya göç etme kararı aldı. Sınır hattındaki evlerini satılığa çıkaran aileler, eşyalarını toplayarak ilçeden ayrıldı.

Muzaffer Duru/Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Devlet bu ilçeyi satıyor!
  • 12.12.2014 09:44

Devlet bu ilçeyi satıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Tasarısı, TBMM'ye sunuldu. Tasarıdan Ceylanpınar'a kents ...

Ceylanpınar'da ev fiyatları düştü!
  • 02.08.2013 11:09

Ceylanpınar'da ev fiyatları düştü!

Suriye’deki çatışmalar nedeniyle sınır bölgesinde bulunan Ceylanpınar’da emlak f ...