maritbet girişmaritbet
Büyükkumla Barajı'nın temeli dün atıldı!

Büyükkumla Barajı'nın temeli dün atıldı!

Başbakan Yardımcısı Arınç: "Parlamento çalışıyor ve son geçtiğimiz günlerde 105 bin tane sözleşmeliyi kadroya geçiriyor. Türkiye'de, çalışan insanların büyük bir özlemle beklediği bu çalışmaları yapmamak için muhalefet engelleme çıkarırken Hükümetimiz her maddesinden binlerce insana ümit ışığı olabilecek düzenlemeler yapıyor. Ben böyle bir hükümetin üyesiyim, bununla iftihar ediyorum"

- "Müteahhidimiz şunu bilsin; Büyükkumla Barajı'nı ne kadar erken bitirebilirse parası hazır. O yüzden yeter ki çalışsın, gayret etsin"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Parlamento çalışıyor ve son geçtiğimiz günlerde 105 bin tane sözleşmeliyi kadroya geçiriyor. Türkiye'de, çalışan insanların büyük bir özlemle beklediği bu çalışmaları yapmamak için muhalefet engelleme çıkarırken Hükümetimiz her maddesinden binlerce insana ümit ışığı olabilecek düzenlemeler yapıyor. Ben böyle bir hükümetin üyesiyim, bununla iftihar ediyorum" dedi.

Arınç, Gemlik İskele Meydanı'nda düzenlenen "Büyükkumla Barajı Temel Atma Töreni"nde yaptığı konuşmada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün, ülkenin en köklü, en başarılı kurumlarından biri olduğunu ve bütçesinin 10 misli yatırımlar gerçekleştirdiğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da Hükümetin en değerli ve çalışkan bakanlarından biri olduğunu dile getiren Arınç, bu başarısını şimdiye kadar yaptığı çalışmalarla ispatladığını ve herkesin takdirini kazandığı söyledi.

Bursa'nın, AK Parti hükümetleri döneminde hizmetlerden en fazla pay alan iller arasında bulunduğunu vurgulayan Arınç, Gemlik Körfezi'ndeki su ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak Büyükkumla Barajı'nın 2016 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini anlattı.

TBMM'de son bir haftadır her gün saat 14.00'te başlayan çalışmaların, sabaha karşı 04.00'e, 05.00'e kadar sürdüğünü belirten Arınç, şöyle devam etti:

"Bugün saat 02.30'a kadar devam etti. Ben de nöbetçiydim, orada kaldım. Yani iki saatlik uykudan sonra huzurlarınıza geldim. Sevindiğim şey şudur; AK Parti Grubu ve Hükümetimiz, sabahlara kadar süren bu çalışmalara büyük bir katkı sağlıyor. Büyük bir heyecanla ülkemiz ve milletimiz için doğru bildiklerimizi yapmaya çalışıyoruz. Akşam gördüğüm manzara şudur; CHP'den 22 kişi, MHP'den 12 milletvekili, BDP'den sadece bir milletvekili, parlamentoda 02.30'a kadar görüşülen konuları uzatmak için her defasında karar yeter sayısı, yarım saatte bir yoklama istiyorlar. Bütün arkadaşlarımız orada olmasına rağmen sinir bozucu şekilde işi uzatmak için arada da tartışma açarak toplantıya ara vermek zorunda bırakıyorlar. Engellemek istedikleri şey nedir? Doğru bir şey midir? Yani muhalefet, obstrüksiyon (engelleme) hakkını doğru mu kullanıyor? Gece müzakereleri takip eden bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Hayır, asla ve kata. Sadece hükümete adım attırmamak, sadece sinir bozmak, sadece Meclisi çalışamaz hale getirmek için sabahlara kadar engelleme üstüne engelleme yapıyorlar. Buna rağmen parlamento çalışıyor ve son geçtiğimiz günlerde 105 bin tane sözleşmeliyi kadroya geçiriyor. Türkiye'de, çalışan insanların büyük bir özlemle beklediği bu çalışmaları yapmamak için muhalefet engelleme çıkarırken Hükümetimiz her maddesinden binlerce insana ümit ışığı olabilecek düzenlemeler yapıyor. Ben böyle bir hükümetin üyesiyim, bununla iftihar ediyorum."

- "2016'dan önce bitirirse alnından öperiz"

Eroğlu'nun, törenden sonra Edirne'ye giderek Ergene Havzası'ndaki çalışmaları denetleyeceğini kaydeden Arınç, onun için "Atom Karınca" ifadesini kullandı.

Arınç, deprem bakımından riskli bir bölgede bulunan Gemlik'te, hastanesi, adliyesi, TOKİ konutlarıyla zemini daha sağlam yerlerde kentsel dönüşümü de içine alacak şekilde yeni bir kent inşa etmeye çalıştıkları bilgisini verdi.

Müteahhit firmadan, Büyükkumla Barajı'nın bitirilme tarihine ilişkin herhangi bir söz almadıklarını söyleyen Arınç, "Müteahhidimiz şunu bilsin; Büyükkumla Barajı'nı ne kadar erken bitirebilirse parası hazır. O yüzden yeter ki çalışsın, gayret etsin. 2016'dan önce bitirirse alnından öperiz ve hamdolsun biz de kazanırız, kendisi de kazanır" diye konuştu.

Eroğlu da normalde barajın 2017'de tamamlanacak şekilde planlandığını ancak müteahhit firma yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından açılış tarihinin 29 Ekim 2016'ya çekildiğini bildirdi.

Daha sonra Arınç ile Eroğlu, barajın bulunduğu alana yapılan videokonferans bağlantısıyla temel atma işlemini gerçekleştirdi.

Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gemlik’in çehresi değişiyor
  • 02.03.2018 15:25

Gemlik’in çehresi değişiyor

Gemlik İskele Meydanı çevre düzenleme çalışmaları kapsamında inşa edilecek kafet ...

Dumankaya Flex Kurtköy'de 142 bin liraya! 36 ay sıfır faizle!
  • 22.07.2013 08:48

Dumankaya Flex Kurtköy'de 142 bin liraya! 36 ay sıfır faizle!

2014 yılının Ağustos ayında teslimleri gerçekleşecek olan Dumankaya Flex Kurtköy ...

Büyükkumla Barajı'nın temeli dün atıldı!
  • 07.07.2013 11:07

Büyükkumla Barajı'nın temeli dün atıldı!

Başbakan Yardımcısı Arınç: "Parlamento çalışıyor ve son geçtiğimiz günlerde 105 ...

Veysel Eroğlu Bursa Büyükkumla Barajı’nın temel atma törenine katıldı!
  • 06.07.2013 14:07

Veysel Eroğlu Bursa Büyükkumla Barajı’nın temel atma törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah'a şükürler olsun faiz lobisinin ...