maritbet girişmaritbet
Bursa'da Maksem-Mollafenari-İvazpaşa arası 10 metrelik imar yolu çalışmaları başladı!

Bursa'da Maksem-Mollafenari-İvazpaşa arası 10 metrelik imar yolu çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşıma nefes aldıracak en önemli projelerinden biri olan Maksem- Mollafenari- İvazpaşa arasında açılacak 10 metrelik imar yolu çalışmaları start aldı

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, zor olanı yaptıklarını ve Bursa´yı yıkarak güzelleştirmekte kararlı olduklarını söyledi.
 
Bursa'ya kazandırılacak önemli yatırımların hemen hepsinde uzlaşmacı bir tutumla sonuca ulaşan Büyükşehir Belediyesi, Maksem-Mollafenari-İvazpaşa arasında açılacak 10 metrelik imar yolunda bulunan 36 mülk sahibinden 24´üyle anlaşma sağladı. Varılan anlaşma gereği evler bir bir boşaltılırken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de boşaltılan binalarda yıkım çalışmalarını başlattı. Molla Fenari Mahallesi´nde düzenlenen yıkım törenine katılan Başkan Altepe, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın, Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın´la birlikte çalışmaları yerinde inceledi.
 
Maksem-Mollafenari-İvazpaşa arasında açılacak 10 metrelik imar yolu çalışmalarının Molla Fenari Mahallesi sınırlarında kalan bir binanın yıkılmasıyla başladığını belirten Başkan Altepe, 36 binadan 24´üyle uzlaşma sağlandığını söyledi. Kalan 12 binayla ilgili görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, kısa sürede sonuç almayı hedeflediklerini belirtti. Bir taraftan yıkım sürerken bir taraftan da yol güzergahında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, “Şu anda 10 metrelik yol güzergahında bulunan hane sahiplerinin yüzde 80´iyle anlaştık. Hem arsa parası, hem bina bedeli ödeyerek, kimseyi mağdur etmeden uzlaşmacı bir tutumla bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. 24 bina için 2 milyon 600 bin TL kamulaştırma bedeli ödedik" dedi.
 
Bursa´nın tarihi yerlerinden biri olan İvazpaşa, Maksem ve Molla Fenari mahallelerini direkt olarak Molla Fenari Türbesi´ne, Üftade Tekkesi´ne ve Üçkuzular´a bağlayacak 10 metrelik yolu açmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Altepe, "En zor olanı yapıyoruz ve Bursa´yı yıkarak güzelleştiriyoruz. Tarihi mekanları insanlarımızın kolayca ulaşabileceği konuma getiriyoruz" diye konuştu. 
 
Başkan Altepe, kent içi trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak olan Maksem-Mollafenari-İvazpaşa 10 metrelik imar yolunun aynı zamanda bölgeye de büyük değer katacağını vurgulayarak, geriye kalan 12 binadan 4´üyle uzlaşma sağlanamadığını, 8 binayla ilgili de yer tespit işlemlerinin sürdüğünü kaydetti.
 
AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise iktidar partisi olarak yaptıkları hizmetlerde insanı hedef aldıklarını, insanların işlerini ve hayatlarını kolaylaştırmayı kendilerine ilke edindiklerini ifade etti. Maksem-Mollafenari-İvazpaşa arasında açılacak 10 metrelik imar yolunun Bursa halkının manevi dinamikleriyle buluşmasını sağlayacağını belirten Aydın, "Ben buradan hizmette görev birliği içerisinde olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar´a teşekkür ediyorum. Birkaç yüzyıldır ihmale uğramış, yolu olmayan bu mekanlara ´Bizim işimiz değil´ demeden hizmet getirdiler. Manevi dinamiklerimize ulaşma noktasında bizlere kolaylık sağladılar" şeklinde konuştu.
 
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de bundan 12-13 yıl önce bir köprülü kavşağın 3.5 senede yapılabildiğini hatırlattı. Bugün ise belediyelerin açılış için tarih ve saat verdiğini, yatırımların aylarla ölçülen sınırlarda yapıldığını kaydeden Şahin, "Tüm bunlar Başbakanımızın başlattığı yeni belediyecilik anlayışı sayesinde başladı. Şükürler olsun ki bugün, biz o öğretiler çerçevesinde manevi büyüklerimiz olan şahsiyetlere, onların torunlarına hizmet eder hale geldik. Bundan büyük keyif alıyoruz ve gurur duyuyoruz. İnşallah bundan böyle de bu durum artarak devam eder" dedi.
 
Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar da, Maksem-Mollafenari-İvazpaşa 10 metrelik imar yolunun özellikle inanç turizmi açısından çok güzel bir çalışma olduğunu dile getirdi. Molla Fenari Mahallesi Pazar Alanı´na gelen bir kişinin yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla çok rahat bir şekilde Üçkuzular´a, oradan da yine aynı rahatlıkta Üftade Tekkesi´ne geçebileceğini kaydeden Dündar, "Bölge inanç turizmi açısından çok önemli bir bölge. Hemen arkamızda Somunca Baba´nın fırını ve çilehanesi, onun üstünde Üçkuzular, onun ötesinde de Üftade Hazretleri´nin türbesi bulunuyor. Yerli turistler, özellikle ulaşım sıkıntısı nedeniyle Bursa´nın manevi değerleri olan bu mekanlara gelmekte zorlanıyordu. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz ve Osmangazi Belediyesi üzerine düşeni yaptı ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi hedefiyle 10 metrelik yol genişletme çalışmalarını başlattı" şeklinde konuştu. 
 
Molla Fenari Mahallesi Muhtarı Şaban Çiçek de, yaptıkları hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar´a teşekkür etti. Konuşmaların ardından yol güzergahında bulunan ilk binanın yıkımı yapıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...