maritbet girişmaritbet
Bursa Selami Efendi Dergahı yeniden gün yüzüne çıkıyor!

Bursa Selami Efendi Dergahı yeniden gün yüzüne çıkıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17’nci yüzyılda Yeşil Mahallesi’nde 1800 metrekare bahçe içine kurulan ve bugün geriye sadece semahane, mescide ait minare ve haziresi kalan Selami Efendi Dergahını, sosyal ve kültürel aktivitelerin yapılacağı mekan olarak bölgeye kazandırıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17'nci yüzyılda Yeşil Mahallesi'nde 1800 metrekare bahçe içine kurulan ve bugün geriye sadece semahane, mescide ait minare ve haziresi kalan Selami Efendi Dergahını, sosyal ve kültürel aktivitelerin yapılacağı mekan olarak bölgeye kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi yapının tahsisi ile ilgili işlemlerin tamamlandığını ve yakında imalat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Bursa'nın yaşayan canlı bir tarih şehri olması amacıyla Cumhuriyet döneminden Osmanlı'ya, 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere kadar her alanda önemli çalışmaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Külliyesi'nin güneyinde kalan önemli bir eseri daha gün yüzüne çıkarıyor. 17'inci yüzyılda Emir Sultan dergahında şeyhlik yapan Aziz Mahmud Hüdai halifelerinden Selami Efendi'ye ait olan dergahın günümüze ulaşan semahane ve mescide ait minaresi restore edilecek, haziresi yeniden düzenlenecek ve yine dergah bahçesinde olan ancak günümüze ulaşmayan bir sivil mimarlık örneği yapı da rekonstrüksiyonla ortaya çıkarılacak.

Yeşil'e değer katacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Yeşil Mahallesi Muhtarı Hasan Basri Yetkin ile birlikte dergahta incelemelerde bulundu. Mevcut binalar ile hazire alanında yapılacak çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas'tan bilgi alan Başkan Altepe, tahsis işleminin bittiğini ve kısa süre içinde imalatlara başlayacaklarını söyledi. Yoğun yapılaşma nedeniyle yeşil alan bulmanın zor olduğu Yeşil Mahallesi'nde yaklaşık 1800 metrekare bahçe içindeki dergahın bölgeye önemli bir değer katacağını belirten Başkan Altepe, “Bünyesinde çocuk oyun parkını da bulunduran projemiz tamamlandığında burası Yıldırım'a değer katacak ayrıcalıklı bir kültür merkezi olacak. Burayı da meslek edindirme kurslarının yanında her türlü sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapılacağı önemli bir merkeze dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Selami Efendi Dergahı yeniden gün yüzüne çıkıyor!
  • 09.07.2013 14:11

Bursa Selami Efendi Dergahı yeniden gün yüzüne çıkıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17’nci yüzyılda Yeşil Mahallesi’nde 1800 metrekare ...