maritbet girişmaritbet
Bursa Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Tesisleri hizmete girdi!

Bursa Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Tesisleri hizmete girdi!

Büyükşehir Belediyesi’nin “Bursa’nın spor kenti” kimliğini öne çıkarmak amacıyla bu dönem hayata geçirdiği 102 tesisten biri olan Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Sahası ve Tesisleri törenle hizmete açıldı

 

Bursa'yı bir bütün olarak ele aldıklarını ve ketin her köşesinde hizmet hamlesinin devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem sadece Yıldırım İlçesi'nde 30'un üzerinde spor tesisini hizmete açtıklarını söyledi.
 
Bursa'nın sporda da öncü bir kent olması, sağlıklı ve sporcu nesiller yetişmesi amacıyla spor yatırımlarına önem veren Büyükşehir Belediyesi, masa tenisine hizmet verecek olan Mimar Sinan Spor Salonu'nun ardından Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesine yaptırılan futbol sahası ve tesislerini de eğitimin hizmetine sundu. Toplam 2415 öğrencinin eğitim gördüğü okul, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda spor yapabileceği sahaya kavuşurken, tesisler aynı zamanda bölgedeki amatör kulüpler ve 7'den 70'e tüm vatandaşların kullanımına açık olacak. Gençleri toprak sahadan kurtarıp, suni çim saha ve modern soyunma odalarına kavuşturan tesislerin açılış törenine Büyükşehir Belediye Bakanı Recep Altepe'nin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Milli Eğitim Yıldırım İlçe Müdürü Sebahattin Gencel, Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Remzi Yeprem, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.
 
Bursa her alanda altın çağını yaşıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem önceliği kentin demir ağlarla örülmesi, tarihi ve kültürel miras yatırımları ve spora verdiklerini belirterek, sporda da hedefe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Raylı sistem, yeni yollar, tarihi ve kültürel miras yatırımları, spor ve kamulaştırmada 20 yılda yapılan hizmetleri 4 yılda aştıklarını vurgulayan Başkan Altepe, Bursa'nın hizmet anlamında altın çağını yaşadığını vurguladı. Bursa'yı bir bütün olarak ele aldıklarını ve ketin her köşesinde hizmet hamlesinin devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem sadece Yıldırım İlçesi'nde 30'un üzerinde spor tesisini hizmete açtıklarını söyledi. Tören alanını dolduran öğrencilere seslenen ve kendisinin de bir meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Türkiye artık hedefleri olan bir ülke. Bu hedeflere ancak üretimle ulaşabiliriz. Üretimdeki en önemli gücümüz ise sizler olacaksınız. Bizler de sizin en iyi şekilde yetişmesi, donanımlı, idealist, sağlıklı ve sporcu bireyler olmanız için elimizden geleni yapacağız. Bugün açtığımız futbol sahası ile artık daha sağlıklı bir ortamda spor yapabileceksiniz” diye konuştu.
 
Başkan Altepe, hizmete açılan tesislerin okulun yanı sıra bölgedeki amatör spor kulüpleri ve 7'den 70'e tüm vatandaşların kullanımına açık olacağını da sözlerine ekledi.
 
Bu yatırımlar olimpiyat hedefimizi güçlendiriyor
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise Büyükşehir Belediyesi'nin okullara yönelik spor salonları ve sahaları kazandırmasının okul sporlarının gelişmesine büyük bir katkı yaptığını söyledi. ‘2020 Olimpiyatlarına aday Türkiye' mücadelesinde en güçlü çalışmaların okullarda yapılan sportif faaliyetler olduğunu kaydeden Şahin, “Olimpiyat hedefimizi güçlendirecek olan bu çalışmalar Bursa'da en güzel şekliyle hayata geçiriliyor. Büyükşehir Belediyemizin önemli katkıları ile tesisleşme yönünde önemli bir hamle yapıldı. Okul idarecilerimizden tek beklentimiz doğru bir planlama ile bu tesislerin okul dışında bölgede spora gönül veren herkese açılması” diye konuştu.
 
Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcı Remzi Yeprem'de Yıldırım'ın daha çağdaş ve modern bir kent olması yolunda en büyük desteği Büyükşehir Belediyesi'nden aldıklarını belirterek, Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
 
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel ve Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Özcü de okula kazandırdıkları modern tesisler nedeniyle Başkan Altepe'ye plaket verdi.
 
Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek sahayı kullanıma açan Başkan Altepe ve protokol üyeleri, penaltı atışı yaparak, sahayı resmen açmış oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...