maritbet girişmaritbet
Bursa Kamberler’deki tarihi yapı Çalgıcı Mektebi olarak hizmet verecek!

Bursa Kamberler’deki tarihi yapı Çalgıcı Mektebi olarak hizmet verecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kamberler’deki tarihi yapının restorasyonuyla bölgeye kazandırılan Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, törenle hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kamberler Mahallesi'ndeki tarihi yapının restorasyonuyla bölgeye kazandırılan Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, törenle hizmete açıldı.

Bursa'ya yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında yeni yerinde faaliyete başlayan Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, hem eğitim merkezi hem de lokal olarak bölgeye hizmet verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çalgıcı Mektebi'nin 5 yıl önce hayata geçirilen bir proje olduğunu söyleyerek, “Merkez orijinal yerinde eğitim merkezi olarak açılıyor. Restorasyonun ardından hizmete açılan Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, Celal Ağırbaş'ın sahibi olduğu yeni yerinde üst katı eğitim merkezi, alt katı da lokal olacak şekilde düzenlendi. Roman vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hem meslek sahibi olacak hem de eğitim alabilecekler” diye konuştu.

“Kültürel hayata ivme katacak”
Başkan Altepe, vatandaşların kendi ayakları üzerinde durmalarını ve ekonomilerini güçlendirmelerini önemsediklerini belirterek, “Kültür sanat hayatına ivme katacak olan bu merkez eğitimlerini yarım bırakmış olan gençlerimize açıköğretimden sanat eğitimlerine, meslek edindirme kurslarına kadar her alanda hizmet verecek. Kütüphanenin de bulunduğu mekanda geleneksel roman müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Klasik Batı Müziği, halk oyunları ve roman dansları ile çalgı yapımı eğitimleri de verilecek” dedi.

Eğitimlerin 4 yıl süreceğini ifade eden Başkan Altepe, merkezde güzel sanatlar lise ve üniversitelerine hazırlık eğitimlerinin verileceğini de sözlerine ekledi. Gösteri ve şov gruplarının da oluşturulacağı merkezde eğitimlere katılmak isteyenler için ön kayıtların başladığını belirten Başkan Altepe, “Bölge insanının diplomalarına kavuşması için bu bölgede kalan tek tescilli yapıyı restore ettik, kültür ve sanat yaşamına kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

Ebu İshak Mahallesi Muhtarı Mustafa Durmaz da mekanın organizasyon merkezi olacağını da vurgulayan Başkan Altepe'ye bölgeye yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Başkan Altepe, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte kurdele keserek açılışını yaptığı Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası'nı gezdi.

Kibariye'den coşkulu konser
Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası'nın açılışının ardından Kamberler Parkı, Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası'nın şarkılarıyla renklendi. Organizasyonun finalinde ise ünlü sanatçı Kibariye sevenleriyle bir araya geldi. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Kibariye, en güzel şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyledi. Bursa'da şarkılarıyla dostluk ve barış mesajları veren Kibariye'ye, Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı çiçek vererek teşekkür etti. Keyifli konserde, Kibariye'nin hayranları da şarkılara danslarıyla eşlik etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...