maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik’i Müze Kent yapacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik’i Müze Kent yapacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik´te yapımı tamamlanan ‘BAL-GÖÇ Hizmet Binası’ törenle faaliyete başladı

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik´te yapımı tamamlanan ‘BAL-GÖÇ Hizmet Binası' törenle faaliyete başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünya medeniyetlerine başkentlik yapmış olan İznik´in ‘Müze Kent´ haline getirileceğini söyledi.

Bursa'nın çehresini yatırımlarıyla değiştiren Büyükşehir Belediyesi, hizmet zincirini ilçelere de ulaştırmaya devam ediyor. İznik Belediyesi'nin bağışladığı arsada Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan BAL-GÖÇ İznik Şubesi Hizmet Binası'nın açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gerçekleştirdi. Bursa Mehter Takımı´nın renk kattığı açılışa Başkan Altepe´nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan, İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, BAL-GÖÇ İlçe Temsilcisi Serkan Acar ve vatandaşlar katıldı.

“Büyükşehir İznik'in yanında”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son yapılan düzenlemelerle Büyükşehir sınırlarına dahil edilen İznik´in yakın zamanda başlayacak restorasyon çalışmalarıyla ‘müze kent' haline geleceğini söyledi. İlçenin geçmişi itibariyle çok önemli özelliklere sahip olduğunu, kültür ve medeniyetlerin yatağı olan şehirlere örnek konumunda bulunduğunu kaydeden Başkan Altepe, altı ve üstü ayrı değerlere sahip olan bölgenin birikimlerinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi mücavir alanının genişletilmesiyle İznik´in de Büyükşehir'in sorumluluk alanına girdiğini kaydeden Başkan Altepe, ilçenin gerçek bir turizm kenti olması yolundaki adımları çok yakın bir zamanda başlatacaklarını ifade etti. Bölge sakinlerini yatırımlar konusunda müjdeler veren Başkan Altepe, “Artık yanınızda Büyükşehir var. İnşallah İznik´imizin gelişmesi, kalkınması ve gerçek bir müze kenti olması, uzak olmayan bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşecektir” dedi.

Yatırım müjdesi

İznik'e yapılacak yatırımların tarihi eserlerin restore edilip turizm hizmetine dahil edilmesiyle sınırlı olmadığını, başta İznik Gölü´nün kurtarılmasının, arıtma tesisleri ve kanalizasyon çalışmalarıyla birlikte ilçeye yeniden bir düzen getirilmesinin de yatırımlar kapsamında değerlendirilebileceğini ifade eden Başkan Altepe, “İlçenin merkezinde ve köylerde yapılacak daha çok iş var. Burada büyük bir birikim var. Bu birikim ayağa kalkacak. Bunun için İznik Belediyesi´nin gücü yeterli olmaz. Bu ağırlığı kaldıracak, gerçekten büyük bütçe lazım. Bunu, İznik Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceğiz. El ele, İznik´in hakettiği noktaya gelmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“Balkanlar da Büyükşehir´in mücavir alanı içinde

Balkanların ve orada yaşayan soydaşların Bursa açısından çok önemli olduğunu, akrabalık ilişkilerinin yanında stratejik konumun da bölgeyi ön plana ittiğini belirten Başkan Altepe, BAL-GÖÇ İznik Şubesi'nin hem Bursa´nın hem de Türkiye'nin Balkanlar'daki varlığını daha da güçlendireceğini kaydetti.

200 metrekarelik alana 2 katlı olarak inşa edilen ve İznik´teki Balkan göçmenlerini tek çatı altında toplayacak merkezin ilçenin buluşma noktası olacağını belirten Başkan Altepe, “Bu açıdan baktığımızda, Balkanlar da Büyükşehir´in mücavir alanı içinde diyebiliriz. Şu anda orada 20´nin üzerinde şantiyemiz var. 2-3 ay içerisinde 11 açılış gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki Pazartesi günü Üsküp'te restore ettirdiğimiz 150 yıllık Tefeyyüz Okulu'nu hizmete açacağız. Kumanova´da Kur´an kursunun temelini atacağız. İznik'te hizmete açtığımız bu merkezimiz de ecdadın emanetine sahip çıkmak adına yürüttüğümüz faaliyetlere güç katacak” şeklinde konuştu.

“Başkan Altepe ile gurur duyuyoruz”

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan da gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin tüm Balkan vatandaşlarının gönlünde taht kurduğunu ifade etti. Balkanlar´da ne kadar mescit, okul ve sivil toplum örgütü varsa Bursa´dan destek aldığını vurgulayan Özkan, “Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Kendileriyle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, bölgenin tarihi zenginliklerine dikkat çekerek, BAL-GÖÇ şubesinin hizmete açılmasında desteğini esirgemeyen Altepe´ye teşekkür etti. İznik BAL-GÖÇ Şube Başkanı Serkan Acar da Osmanlı-Rus harbi ile 1923 Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi sonucunda İznik ve bağlı 15 köye yerleşen göçmenler olarak yeni bir merkeze kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Desteklerinden dolayı Altepe´ye teşekkür eden Acar, kendilerine sunulan imkanın sonucu olarak ilçeyi yepyeni etkinliklerle tanıştıracaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından İznik BAL-GÖÇ Şube Başkanı Serkan Acar ile bölgede esnaflık yapan Sezai Uslu, Başkan Altepe´ye birer çini vazo ile yine çiniden yapılmış timsah figürlü tablo hediye etti. Açılış sonrası protokol, şube binasını da gezdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'daki yatırımlara helikopterli inceleme!
  • 19.11.2017 13:59

Bursa'daki yatırımlara helikopterli inceleme!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşo ...

Bursa İstanbul Caddesi'nde yatırımlar sürüyor!
  • 29.07.2017 11:10

Bursa İstanbul Caddesi'nde yatırımlar sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Caddesi'nde yapımına devam ettiği üst g ...

Bursa'da Hasköy-Balat Köprüsü açılıyor!
  • 03.10.2016 09:09

Bursa'da Hasköy-Balat Köprüsü açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Hasköy ile Balat arasında inşa ettiği köprü, bir ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentteki yaşam alanlarını genişletiyor!
  • 05.07.2013 10:05

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentteki yaşam alanlarını genişletiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kurtuluş Caddesi ile çevresindeki binalar arasına s ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik’i Müze Kent yapacak!
  • 14.03.2013 12:13

Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik’i Müze Kent yapacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik´te yapımı tamamlanan ‘BAL-GÖÇ Hizmet Bina ...