maritbet girişmaritbet
Bursa Başol Spor Kompleksi’ni 15 Haziran’da Suat Kılıç açacak!

Bursa Başol Spor Kompleksi’ni 15 Haziran’da Suat Kılıç açacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bünyesinde standartlara uygun futbol sahası, 2 halı saha, spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, fitness salonu ve açık hava spor alanlarının bulunduğu Şahin Başol Spor Kompleksi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katılacağı törenle 15 Haziran Cumartesi günü hizmete açılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bünyesinde standartlara uygun futbol sahası, 2 halı saha, spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, fitness salonu ve açık hava spor alanlarının bulunduğu Şahin Başol Spor Kompleksi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılacağı törenle 15 Haziran Cumartesi günü hizmete açılacak.

Bursa'nın daha sağlıklı bir kent olması hedefi doğrultusunda yeni nesillerin spora yönlendirilmesi amacıyla bu dönem spor yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi'nin spor tesisleri zincirine yeni bir halka olarak Yunus Emre Mahallesi'nde yaptırılan Şahin Başol Spor Kompleksi de ekleniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönem projelendirilen, inşaatı devam eden ve tamamlanan 102 tesis arasında yer alan Şahin Başol Spor Kompleksi, birçok profesyonel kulüpte bile bulunmayan özellikleriyle başta amatör kulüpler olmak üzere 7'den 70'e bölge halkına hizmet vermeye hazır hale geldi. Yaklaşık 25 bin metrekare inşaat alanına sahip tesislerin yeşil alanlarıyla birlikte toplam 60 bin metrekarelik alanı bulunuyor. İçerisinde spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, standartlara uygun 70x100 ölçülerinde 1 futbol sahası, 30x50 ölçülerinde 2 adet suni çim saha, 1 standart tenis kortu, koşu parkuru, fitness salonu, sauna, kauçuk yürüyüş yolları ve açık hava spor alanlarının bulunduğu tesis tam bir sağlıklı yaşam kompleksi oldu.

Tesisler başarıyı getirecek

Bursa'da 3 temel hedef üzerine yoğunlaştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bunlardan birincisi kentin demir ağlarla örülmesiydi ve Büyükşehir tarihinde en fazla yatırımı bu dönem yaptık. İkinci hedef tarih ve kültürel miras çalışmalarıyla turizmde öne çıkmaktı bu alanda yaptığımız çalışmalar dünyaya örnek gösteriyor. Son olarak ‘Bursa spor kenti olacak' dedik. Bu dönem kazandırdığımız 102 spor tesisi ile Bursa, İstanbul'dan sonra sporda ikinci sıraya yerleşti. Şahin Başol Spor kompleksi de farklı branşları bünyesinde barındıran önemli bir tesis. Açılış törenimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Bursa'yı sporda da ‘marka kent' haline getirecek olan tesislerden biri olan Şahin Başol Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılacağı törenle 15 Haziran Cumartesi günü saat 13.30'da hizmete açılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Başol Spor Kompleksi’ni 15 Haziran’da Suat Kılıç açacak!
  • 13.06.2013 15:14

Bursa Başol Spor Kompleksi’ni 15 Haziran’da Suat Kılıç açacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bünyesinde standartlara uyg ...