maritbet girişmaritbet
Burdur'un ilk kedi evi hizmete girdi!

Burdur'un ilk kedi evi hizmete girdi!

Sokakta yaşayan kedilerin bakımlarının yapılması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Burdur Belediyesi tarafından hazırlanan kedi evi hizmet vermeye başladı

Sokakta yaşayan kedilerin bakımlarının yapılması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Burdur Belediyesi tarafından hazırlanan kedi evi hizmete sunuldu.     

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahçesindekedi evi, çevresi tel örgüyle çevrili 4 metrekare büyüklüğündeki 11 bölmeden oluşuyor. 
     
Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte ilk kez bir kedi evi açıldığını, 2 kedi evi daha yapmak istediklerini söyledi. Bu tür yerlerin belediyenin önemli görevlerinden olduğunu belirten Akkaya, bunun bilincinde olduklarını kaydetti. 
     
Akkaya, belediye, Burdur Hayvan Dostları Derneği ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi arasında da sokak hayvanlarının bakımı ve tedavileri konusunda protokol imzaladıklarını hatırlattı. 
     
Protokol kapsamında tüm kurumların üzerine düşen çalışmayı yaptığını vurgulayan Akkaya, ''Bizim üzerimizde hayvanların da hakkı var. Bunun bilincindeyiz. Sorumlu hareket etmeliyiz. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Sokak hayvanlarına sahip çıkmalı, üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu bir mecburiyet ve insanlık görevidir'' diye konuştu. 
     
Gözleri görmeyen kediyle açılışa katıldı
 
Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan da kedi evinin açılışına gözleri görmeyen bir kediyle katıldı. Turan, kedinin Isparta'dan bir kişi tarafından getirildiğini anlatarak, ''Bu kişi kediyi önce MAKÜ Veterinerlik Fakültesi'ne götürmüş ancak durumunun iyi olmadığını anlayınca, Burdur Belediyesi Hayvan Barınağının kapısına habersiz bırakmış. Biz de oradan alarak yeniden üniversiteye götürdük. Kedi, rahatsız. Kendine geldikten sonra gözleri için gerekli işlemler yapılacak. Bir daha göremeyecek ama yaşamak onun da hakkı'' dedi. 
     
Turan, kedi evinin bazı büyük şehirlerde de bulunduğunu, betonlaşmayla sokak hayvanlarının yaşamlarının güçleştiğini dile getirdi. Yaz aylarında hayvanların su ve yiyecek bulmakta daha da zorlandığını ifade eden Turan, insanların daha duyarlı davranmaları gerektiğini kaydetti. 
     
Kedi evinin açılışına öğrenciler de ilgi gösterdi. 
     
Gökmen Yüce / Güç Gönel / AA

Yorum Yaz