maritbet girişmaritbet
Bodrum Valisi Fatih Şahin, Pina Yarımadası’ndaki otel sebebiyle işinden oldu!

Bodrum Valisi Fatih Şahin, Pina Yarımadası’ndaki otel sebebiyle işinden oldu!

İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan valiler kararnamesinin taslağına son şekli verildi. İçişleri Bakanı Şahin'in bugün ya da yarın taslağı Başbakan'ın değerlendirmesine sunacağı bildirildi

İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan valiler kararnamesinin taslağına son şekli verildi. İçişleri Bakanı Şahin'in bugün ya da yarın taslağı Başbakan'ın değerlendirmesine sunacağı bildirildi.

Doğu'daki görev yapan bazı valilerin batıya batıdaki bazı valilerin ise doğuya kaydırılması planlanan karaname taslağında büyükşehirlerden sadece Ankara'nın yer aldığı öğrenildi. 28 Şubat döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel merkeze çekilirken, Adana Valili Hüseyin Avni Coş'un Ankara'ya atanması öngörüldü. 30'a yakın ismin yer alması beklenen kararname taslağına giren son isim Muğla Valisi Fatih Şahin oldu.

'Helal etmiyorum'

Bodrum Güvencinlik'teki Pina Yarımadası üzerinde inşa edilen ve 5 katlı olması nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken otel inşaatı, Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ı karşı karşıya getirmişti. İşadamı Kadir Çankırı'nın yaptığı otel inşaatı nedeniyle Günay ile Şahin arasında geçen hafta polemik yaşanmıştı.

Bu polemik sonrasında Şahin, Radikal gazetesine bazı belgeler sunarak, Günay için, "Hakkımı helal etmiyorum" demişti. Bakanlık kulislerinde, otel inşaatının gündeme gelmesiyle başlayan polemik sonrasında Günay'ın ağırlığını koyarak Şahin'in Muğla'dan alınmasını talep ettiği; yerine bir dönem Bodrum Kaymakamı olan ve halen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Tanıtma Genel Müdürlüğü yapan Cumhur Güven Taçbaşı'nın getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Gül'e sunulacak Son anda bir değişiklik olmadığı takdirde özellikle Güneydoğu'da Diyarbakır ve Şırnak valilerinin yerinde kalacağı öğrenildi. Adana'ya Van Valisi Münir Karaloğlu ya da Düzce Valisi Vasip Şahin'in getirilmesinin planlandığı öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onay vermesinin ardından resmi hale getirilecek valiler kararnamesi, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldıktan sonra son onay için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?
  • 07.07.2022 16:10

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?

Bodrum'da balayı yapan çiftten Şara Arfaoui, 70 milyon liralık ev beğendi. İlkay ...

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!
  • 01.07.2022 10:43

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte mega yat trafiği de artıyor. ...

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!
  • 23.04.2022 13:27

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!

Bahamalar bayraklı 230 metre uzunluğundaki "Artania" isimli kruvaziyer, 526 yolc ...

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı
  • 26.10.2021 09:32

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı

Yurt dışından gelen hibrit sisteme sahip çevre dostu olarak bilinen mega yat "Sa ...