maritbet girişmaritbet
Başakşehir Yeni İstanbul’un yüzüktaşı olma yolunda ilerliyor!

Başakşehir Yeni İstanbul’un yüzüktaşı olma yolunda ilerliyor!

Kanal İstanbul, 3. köprü ve yeni havalimanıyla şehrin batısında yeni bir İstanbul daha kuruluyor

Merkezinde Bahçeşehir'in de bulunduğu bu alanda yer alan yerleşim yerleri yeni kurulacak bölgenin gözde merkezleri olacak. Zamanında Habitat'ın dünyanın en iyi uydu kenti seçtiği, Avrupa Birliği yanısıra ABD Mimarlar Odası'ndan en iyi proje ödülleri alan Bahçeşehir, Türkiye'de konutlarda ilk kez şeker pembesi, çivit mavisi, çağla yeşili gibi renklerin kullanıldığı yerleşim merkezi. Mustafa Süzer'in Emlak Banka'sı, Mesa, Nurol ortaklığıyla 1980'li yıllarda 5 bin dönüm üzerinde hayata geçirdiği uydukent, 4.5 milyar dolara mal oldu. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul için açıkladığı Yeni Şehir projesi nedeniyle bölgenin önemi artmış durumda. Yeni şehrin sınırlarının dayandığı Kayaşehir, Başakşehir sınırları içinde.

Yeni İstanbul'un 'yüzük taşı' Bahçeşehir olacak. Sağlık Kent de bölgede Kayaşehir'de TOKİ'nin planladığı konut sayısı 60 bin. Şu ana kadar bunun 17 bini teslim edildi. TOKİ'nin bölgede planladığı konut sayısı miktarı tüm Türkiye için planladığı rakamın üstünde.... Yine içinde en büyük ihtisas hastanelerinin olacağı Sağlık Kent ilçe sınırları içinde yapılıyor. Olimpiyat Stadı'nın hemen arkasında yapılacak Sağlık Kent'in inşaasının 2015 içinde tamamlanması planlanıyor. 
 
2 bin 200 yataklı hastane kompleksinin ilçeyi sağlık merkezi yapacağı bilgisini veren Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, "Tüm bu değerleriyle Başakşehir yeni İstanbul'un yükselen değeri" diyor. 
 
Geçtiğimiz günlerde Başakşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Anılarla Bahçeşehir" buluşmalarının ilk konuğu Bahçeşehir semtinin kurucusu Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer'di. Kanal İstanbul, 3. köprü, yeni havalimanı, "Sağlık Kent" ve "Bio Kent" projelerinin kesişme noktasında olduklarını söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, seçmenlerini 1980'li yıllara götürdü. Toplantının moderatörlüğünü ise Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çelik yaptı. Süzer Holding Onursal Başkanı Süzer, Bahçeşehir'in kuruluş öyküsünü dinleyenlerle paylaştı.
 
5 milyon metrekarelik arazi 
 
"5 milyon metrekarelik bu araziyi 1982 başında Handan Eşkinozlugil'den aldım. Bu arazi askeri bölge değil. Yetkililer ısrar etti. Yazılı belge getirmeden olmaz. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İstanbul'da o bölgeyle ilgili birimlerine başvurduk. 'Sizin arazi bizde "buster" düşme alanı olarak görünüyor' dediler, şaşırdık. Hoşdere'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın birimleri var. Orada füze atış talimleri yapılıyor. Füzelerin boş kovanlarına "buster" denir. Siz o araziye konut yapmaya kalkarsanız, atılan füzelerin boş kovanları başınıza düşer. Nurol ve Mesa ile ortak yürütmeye soyunduğumuz Bahçeşehir projesinde karşımıza çıkan bu önemli sorunu çözmek için uzmanları topladık. Arazi ve çevresinin haritasını masaya koyduk. 5 milyon metrekarelik arazimizin neredeyse 3'te biri "buster" (Füze kapsülü) alanında kalıyor. Nasıl çözüm bulacağız? Füzelerin yönü üzerine kafa yoran uzmanlar, 'O füzeler ancak İstanbul'un merkezine doğru atılırsa boş kovanı bu araziye düşer. Aksi halde bir risk yok' dedi. Ama TSK'nın İstanbul'daki birimleri 'Biz anlamayız. Bizim kayıtlarımızda sizin arazinizin bir bölümü "buster alanı" olarak görünüyor' dedi." 
 
Büyükçekmece Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...