maritbet girişmaritbet
Bağcılar’da kapalı pazar yeri inşa edilecek!

Bağcılar’da kapalı pazar yeri inşa edilecek!

Yıldıztepe Mahallesi’ndeki “Halk Meclisi”nde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptıkları alt yapı çalışmaları sayesinde artık Bağcılar’ın hiçbir mahallesinde su baskını yaşanmadığını belirterek, “Tavukçu Deresi ıslah çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor" dedi

Yıldıztepe Mahallesi'ndeki “Halk Meclisi”nde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptıkları alt yapı çalışmaları sayesinde artık Bağcılar'ın hiçbir mahallesinde su baskını yaşanmadığını belirterek, “Tavukçu Deresi ıslah çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Kaldırımları ışıklandıracağız ve çevresini de yeşillendireceğiz.”

Başkan Çağırıcı, “Katılımcı demokrasi'nin en güzel örneğini sergiliyoruz” diye tanımladığı “Halk Meclisi”ni bu kez Yıldıztepe Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda mahalle sakininin katıldığı “Halk Meclisi”nde konuşan Çağırıcı, hizmetlerinde eğitime her zaman öncelik tanıdıklarını söyledi. Okulların alt yapı problemlerini çözdüklerini ve Yıldıztepe Mahallesi'nde kısmen de olsa okul yapacak arsa bulabildiklerini ifade eden Çağırıcı, Nermin Bilimli İlkokulu'nun yanındaki bahçeye de bir okul inşa edecekleri müjdesini verdi. 35. Sokak'a da bir okulun yapımı için hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Çağırıcı, “Mahallemizdeki okulların dış cephe mantolamasını tamamladık, camilerin çevre sorunlarını çözdük.” diye konuştu.

“BAĞCILAR BEŞİKTAŞ'I, KADIKÖY'Ü VE BAKIRKÖY'Ü GEÇTİ”

Bağcılar'ın artık metroya kavuştuğunu da ifade eden Çağırıcı, 4 metro istasyonu ve bir de tramvay hattının da hizmete girmesiyle Kartal'a kadar kesintisiz gidileceğini belirtti. Çağırıcı, şöyle konuştu:

“Bir zamanlar göbeğini kaşıyan adamların yaşadığı yer olarak aşağılanan Bağcılar, bugün Allah'a şükür Beşiktaş'ı, Kadıköy'ü, Bakırköy'ü bile geçti. Bağcılar artık yaşam merkezi haline geldi”

Yakın zamanda Tüp Geçit'in de hizmete gireceğini de hatırlatan Çağırıcı,  “Artık yedi tepeli yedi tünelli İstanbul'da yaşamak daha güzel olacak” dedi.

“ARTIK SU BORULARI PATLAMIYOR”

Dünyanın bir çok ülkesinde aşırı yağışlar meydana geldiğini ve su baskınlarının yaşandığını hatırlatan Başkan Çağırıcı, Tavukçu Deresi'nin üzerinin kapatılmayacağını ifade etti. Teknik olarak bunun mümkün olmadığını vurgulayan Çağırıcı, “Yağmur suyunun aşırı olması halinde derenin taşma riski taşıdığı uyarısında bulundu. Çağırıcı, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi aşırı yağış olduğu vakit binaların kanalları patlıyor. Bu yüzden Tavukçu Deresi'nin üzerini kapatmak doğru olmaz. Dere kenarındaki çevre düzenlemeleri de devam ediyor. Buradaki çalışmalar tamamlandığında yeni kaldırımlara kavuşacağız. Kaldırımları ve oluşturacağımız yeşil alanın çevresini ışıklandıracağız.” diye konuştu.

“PAZAR YERİ İNŞA EDECEĞİZ”

Konuşması sırasında Yıldıztepe Mahallesi'ne bir kapalı Pazar yeri inşa edecekleri sözünü de veren Çağırıcı, yakında ihalesinin yapılacağını belirtti.

Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de toplantı sırasında 26'sı kadın olmak üzere 47 mahalle sakininin Başkan Çağırıcı'ya sorunlarını aktardıklarını hatırlatarak, “Halk Meclisi amacına ulaşmaktadır. Masanın bir tarafında başta Başkanımız Lokman Çağırıcı olmak üzere yöneticiler diğer tarafında da hizmet alan sizler varsınız. Birlikte burada katılımcı yönetimin en güzel örneğini sergiliyoruz” dedi.

Bağcılar İlçesi Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da, mahalle sakinlerinden çocuklarını Kur'an Kurslarına göndermesini istedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

ÇINAR OLİMPİA
  • 24.09.2011 13:40

ÇINAR OLİMPİA

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep ...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!
  • 12.02.2015 11:52

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!

İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Ba ...

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!
  • 31.03.2021 10:30

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!

Plaj işletmelerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra 1 hafta içinde ...

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak
  • 22.09.2020 14:13

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak

Gölbaşı Belediye Başkanı sosyal yaşamını hareketlendirecek ve gençlerin yeni göz ...