maritbet girişmaritbet
Aydınlılar özel kampüs-hastane projesi

Aydınlılar özel kampüs-hastane projesi

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 600 yataklı Aydın Devlet Hastanesi'nin 'Kampus Hastane' modeliyle kentin en modern binası olacağını belirtti.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 600 yataklı Aydın Devlet Hastanesi'nin 'Kampus Hastane' modeliyle kentin en modern binası olacağını belirtti.

Vali Coş, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan 600 yataklı Aydın Devlet Hastanesi projesinde gelinen noktayı kamuoyuyla paylaştı. Aydın Valiliği Encümen Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Niyazi Kocakaplan, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Şenol Ayhan, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı ve Sağlık Şube Müdürü Celal Eraz katıldı.

Toplantıda 600 yataklı Aydın Devlet Hastanesi projesi hakkında bilgiler veren mimar Ayşe Diken, "Hastane Şevketiye ve Kuyulu köyleri arasında kalan 169 dönüm arazi üzerine yapılacak. Toplam 6 kat olarak 20 bin metrekare oturma alanı üzerine oturacak hastanenin toplam inşaat alanı 120 bin metrekare olacak. Artık eskiden olduğu gibi tip projelerin ülkenin farklı yerlerinde aynen uygulanmasından vazgeçildi. Buradaki arazinin yapısına uygun olarak en özgün proje seçildi. Proje 10-15 yıllık değil Aydın ve bölgenin 100 yıllık ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandı. Bu hastane normal bir Devlet Hastanesi mantığıyla değil 'Kampus Hastane' modeliyle inşa edilecek. Kampus hastanelerde dallar ayrı olduğu için hastaneye giriş kapısının yanı sıra iki ayrı poliklinik girişi planlandı. Ambulans, ayakta gelen ve çocuk olmak üzere üç ayrı acil servis hizmeti verilecek. Otel konforuyla inşa edilecek olan hastanede hemen hemen hiçbir ayrıntı göz ardı edilmedi" dedi.

Hastane projesinde önemli bir mesafe kat edildiğine işaret eden Vali Coş da, "Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 600 yataklı Aydın Devlet Hastanesi projesi belli bir noktaya gelindi. Sıkça karşılaştığımız sorulara cevap olması için son bilgileri paylaşmak istedik. Uzun süredir gündemimizde olan bu projeyi elbirliği içinde tamamlamalıyız. Başka bir ile atanmamıza rağmen son güne kadar Aydın'ın sorunlarıyla ilgileneceğiz. Ondan sonrada bir Aydın sevdalısı olarak konuların takipçisi olacağız. Hiç ayrılmayacak gibi son güne kadar çalışacağız yarın gidecekmiş gibi de birbirimize sevgi ve saygı göstereceğiz" dedi.

"KAMU BİNALARI DAHA FAZLA ZARAR GÖRÜYORDU"

Hastane temelinin Sağlık Bakanının da katılımıyla en kısa sürede atılmasının planlandığına işaret eden Vali Coş, şunları söyledi: "400 yataklı Nazilli Devlet Hastanemizde hızla devam ediyor. Bu iki hastanemizi de en kısa sürede halkın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Eskiden deprem anında en fazla zarar gören kamu binaları başta da hastaneler oluyordu. Bingöl Valiliğim sırasında yaşanan depremde ilk önce hastaneleri tahliye ettik ve çadır hastaneler kurduk. Artık ülkenin her yerine aynı projelerle hastane inşa edilmesi dönemi bitti. Zeminin özelliklerine uygun özgün projeler tercih ediliyor. Sağlamlık ve donanım açısından en iyisinin yapılması için azami özen gösteriliyor. Hastaneler bulundukları yerlerin en modern binaları oluyor. Şuan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz otel konforuyla ilimizin en iyi binası durumunda. Ama bu hastane yapıldığında bu özelliği elinden gidecek"

"ÖZEL HASTANELER REKABET EDEMEZ"

600 yataklı Aydın Devlet Hastanesi'nin tamamlanmasının ardından Aydın merkezde bulunan iki ayrı devlet hastanesi arazisinin özel hastane yapılması için verileceği yönünde söylentilerin çıktığını anımsatan Vali Coş, sözlerini şöyle tamamladı: "Mevcut hastanelerin yerlerini özel sektöre peşkeş çekeceğiz. Ben bu söylentileri ortaya atanlara sesleniyorum; devletin malı kimseye peşkeş çekilmez. Zaten böyle bir hastane ile hiçbir özel hastane rekabet edemez. Bu nedenle de böyle bir yatırım yapmaz. Şuan üniversite hastanemiz dahil Aydın'da 2 bin 160 yatak kapasitesine sahibiz. Aydın merkezdeki 646 yatak kapasiteli hastanelerimizde bin 500'e yakın personel çalışıyor. Yeni hastanede de yaklaşık bin 500 personel alışacak. Benim gönlümden mevcut hastane arazilerinin yeşil alan olarak Aydın'a kazandırılması geçiyor. Bu alanlar betonlaşma yerine yeşil alana dönüştürülmeli. Proje tamamlandığında mutlaka bu konuda değerlendirilecektir"

  • Etiketler:

Yorum Yaz