maritbet girişmaritbet
Aydın'da SGK binası tartışması devam ediyor!

Aydın'da SGK binası tartışması devam ediyor!

Belediye, bina yeri için imar değişikliğine izin vermedi

 

Milletvekili Erdem ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu ve SGK binası sorunu alevlendi
 
Aydın SGK İl Müdürlüğü'ne ait 54 yıllık binanın yetersiz kalması üzerine yeni bina yeri arayışı tartışma çıkardı. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, SGK'ya kent dışında yer bulunması gerektiğini savunarak, öngörülen Atatürk Bulvarı üzerinde Vakıflara ait arazi üzerinde imar değişikliği isteğini reddetti. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı devreye sokarak vakıflara ait arazi üzerinde incelemeler yaptırmaya başladı. Bu gelişmeler AK Partili Milletvekili Erdem ile CHP'li Belediye Bakanı Çerçioğlu arasındaki tartışmayı alevlendirdi. 
 
BAKANLIĞA YÖNELDİ
 
Yaklaşık 800 bin kişinin hizmet aldığı SGK Aydın İl Müdürlüğü binası 1958 yılında hastane olarak inşa edilmişti. 54 yıllık bina, ihtiyaçlara cevap veremez duruma gelince yeni bir bina için yer arayışı başladı. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Atatürk Bulvarı üzerindeki Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait araziyi önerdi. Erdem, Vakıflardan takas yoluyla alınacak olan arazi, ticari alan statüsünde olduğu için Aydın Belediyesi'nden imar değişikliği konusunda yardım istedi. Ancak belediye meclisinden onay çıkmadı.
 
Bu sorunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla çözdüklerini belirten Erdem, "Aydın Belediyesi'nden Vakıflardan takas yoluyla alınacak olan araziyi ticari alandan çıkarıp kamu alanı olarak imar değişikliği yapılmasını istedik. Ancak Belediye imar değişikliği istediğini kabul etmedi. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelere başladım. Bakanlık bu alanı ticari alandan çıkaracak ve kamu alanı olarak değiştirecek. En kısa sürede yeni SGK hizmet binasının inşaatına başlayacağız. Arazide zemin etüt çalışmaları başladı" dedi.
 
"AYDIN'A İHANETTİR"
 
Aydın'a ihanet etmemek için imar değişikliğini kabul etmediklerini kaydeden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kentin gelişmişmesi, insanların rahat yaşayabileceği için çaba gösterdiklerini söyledi. Çerçioğlu, şöyle konuştu: "Aydın'ın en büyük sorunu trafik. Biz Aydın trafiğinin rahatlaması için otogarı şehir merkezi dışına taşıdık. Yaklaşık 600 araçlık otopark inşaatına başladık. Biz bunları yaparken yeni SGK hizmet binası ise İzmir-Denizli karayolu üzerine yapılmak isteniyor. Ayrıca bu bölgeye sürekli su basıyor. Bunun örneğini Kadın Doğum hastanesinde gördük. 40 gündür bu hastane hizmet vermiyor. Biz bu hastanenin buraya yapılmasına da karşı çıkmıştık. Kent Konseyinde bulunan sivil toplum örgütleri de aynı tutum içerisindeler. Aydın'a ve Aydınlıya ihanet etmemek için imar değişikliğine onay vermedim."
 
'Aykonut sorununu çözme sözümü tuttum'
 
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aykonut Yapı Kooperatifi'nin genel kurulunda 3.5 yıllık görev süresince izlediği yol haritasını anlattı, "Lafla değil icraatla hareket ederim. Az konuşup çok iş yapmak benim felsefem" dedi. 
Aydın'ın 15 yıldır çözüm bekleyen konusu Aykonut'a belediye meclisinde imar izni verilmesinin ardından ilk genel kurulu yapıldı. Alparslan Savuran'ın liste çıkardığı kongredeki oylamada Rahmi Çoban yeniden başkanlığa seçildi. Yönetim kurulu Kıymet Şahin, Yaşar Yamaç, Mustafa Sarun, Menderes Ersoy'dan oluştu.
 
ASLAN'DAN ÖVGÜ
 
Genel kurula CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Öktem, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Aykonut Yapı Kooperatifi Başkanı Rahmi Çoban ve kooperatif üyeleri katıldı. Başkan Çerçioğlu, Aykonut meselesinin Aydın'ın 15 yıldır çözüm bekleyen kanayan bir yarası olduğuna işaret etti, şöyle konuştu: "Belediye öncülüğünde 15 yıl önce kurulan kooperatif insanların tapularını ellerinden almış ancak o insanlara vaat ettiği konutları teslim etmemiş. Meclisimizde bu sorunu çözdük. Bundan sonrası Aykonut Kooperatifinin inisiyatifinde. Ben de her zaman sizlerle beraberim. Üzerime düşecek bir görev varsa onu da sonuna kadar yapmaya hazırım."
 
Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, Aykonut sorunun çözümünde Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu yürekten kutladığını kaydetti. Aslan, "Kooperatifçiler olarak bu tür sorunların çözümünde siyasetçilerin katkısına çok alışık değiliz. 15 yıllık bu sorunu çözdüğü için şükran duyuyorum" dedi. 
 
Kazım Yörükce / Yeniasır
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde esnaf ve iş yeri sayısı arttı!
  • 08.04.2022 12:50

Türkiye genelinde esnaf ve iş yeri sayısı arttı!

Ülke genelindeki esnaf sayısı, tarım sektörü dahil olmak üzere 3 milyon 28 bine, ...

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...