maritbet girişmaritbet
Ayamama turizm vadisi için geri sayım

Ayamama turizm vadisi için geri sayım

2009'daki sel baskınında 33 kişinin hayatını kaybettiği Ayamama, 300 milyon dolarlık projeyle, tekne gezileri yapılan bir merkeze dönüşüyor

Kaynak: ZEYNEL YAMAN / Sabah

Ayamama, yakın gelecekte turizmin ve finansın merkezi olacak. Ayamama'daki sel felaketi sonrasında proje hazırlayan Yenibosna Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YENSİAD) çalışması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onay aşamasına geldi.
 
Başkan Kadir Topbaş, projenin imar onayının Şubat'ta toplanacak Belediye Meclisi'ne sunulacağını kaydetti. İstanbul'un en önemli geçiş noktalarından biri olan Ayamama Deresi üzerinde yer alan lojistik, depo ve iş merkezlerinin yer aldığı bölgenin çehresi bu projeyle tamamen değişecek. Dere havzasındaki 800 bin metrekarelik arazide yapılacak düzenlemeyle, derenin çapı 100 metreye çıkarılacak. Dere kenarında ise Sefaköy yönüne yapılacak olimpiyat yolunun yanı sıra, koruma kuşağında yürüme yolları ve sosyal donatı alanları yer alacak.
 
Marmara Denizi'yle kot farkı kaldırılacak olan Ayamama Deresi'ne denizden su girişi yapılarak tekne gezintilerine de imkân sağlanacak. Çevredeki lojistik taşıma şirketlerinin garajları ve TIR parkları, Hadımköy'de inşa edilecek olan lojistik köye taşınacak. YENSİAD Genel Müdürü Ahmet Gözen, "Projenin maliyeti 300 milyon dolar. Bölge işadamları olarak ciddi bir fedakârlık yapıyoruz. Ama bölgemiz de bu sayede güzelleşecek" diye konuştu.
  • Etiketler:

Yorum Yaz