maritbet girişmaritbet
Ataşehir'e 2 milyar dolarlık Disneyland

Ataşehir'e 2 milyar dolarlık Disneyland

Finans merkezinin cazibesini artırdığı Ataşehir, yabancıların ilgi odağı oldu. Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi “İngilizler 2 milyar dolarlık eğlence merkezi kurmak istiyor” dedi

Finans merkezinin cazibesini artırdığı Ataşehir, yabancıların ilgi odağı oldu. Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi “İngilizler 2 milyar dolarlık eğlence merkezi kurmak istiyor” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Ataşehir'i finans merkezi yapacak projeyi açıklamasının ardından yabancı yatırımcılar ilçeyi mercek altına aldı.

Amerikalı bir grup eğlence merkezi ve plaza inşası için İngiliz bir şirket de 2 milyar dolarlık yatırımla Disneyland tarzı bir kompleks kurmak için harekete geçti. TOKİ'nin bölgede başladığı kentsel dönüşüm projeleriyle konut sektörünün de hızlandığı Ataşehir'in ilk Belediye Başkanı Battal İlgezdi, TOKİ'yle başladıkları kentsel dönüşüm projeleri ve İstanbul Finans Merkezi'nin yabancı ve yerli yatırımcıların bölgeye akın etmesine yol açtığını söyledi.

İlgezdi “Belediye olarak en fazla ruhsat başvurusu yapılan ilçelerdeniz. 1/5.000'lik planların çalışmaları tamamlandı ve Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Bu planların bir an önce çıkması durumunda yatırımların hızla gelmesi mümkün. Şu anda yabancı şirketlerin büyük yatırım talepleri geliyor ancak verecek arsamız yok. Örneğin İngiliz bir şirket Disneyland gibi bir eğlence merkezi için 2 milyar dolara kadar yatırım yapabileceğini söyledi. Amerikalı bir şirket de büyük bir yatırım yapmak için arsa talep ediyor. Bu nedenle imar planlarının bir an önce çıkması çok önemli” diye konuştu. Ataşehir'i gecekondudan arındırarak modern bir şehir haline getirmeye çalıştıklarını söyleyen İlgezdi “Biz Ataşehir'i, kültür, sağlık ve eğitim tesisleriyle donatmak istiyoruz. Şimdiden iki üniversite gelmek için karar verdi. Fenerbahçe ve Acıbadem üniversite kurmak için başvurusunu yaptı. Yerleri hazır” dedi.

Ataşehir'de TOKİ'yle birlikte başlanan İmar İskan konutlarındaki bin 250 dairenin bulunduğu bölgede bin 50 kişiden imza alındığını söyleyen Battal İlgezdi “TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'la uyumlu bir çalışma içindeyiz. Kendisi çok ve hızlı çalışmayı seviyor” diye konuştu.

Sebze hali de gümrük de taşınıyor

Battal İlgezdi, Ataşehir'in merkezindeki sebze-meyve halinin ve gümrüğün Tuzla'ya taşınacağını söyledi. Başkan, taşınmalarla ilgili kararın alındığını ve en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi.

Emekevler çözüm projesi

Emekevler projesini de yapacaklarını belirten İlgezdi “400 ev var. Biz burada kimseyi mağdur etmeden yapacağımız evlerden brüt 100 metrekarelik bir daire vereceğiz. Aynı yerde 110 bin metrekarelik bir de park yapılacak. Ataşehir bölgenin nefes alınabilecek yerleşim birimi olacak” diye konuştu. Sosyal etkinlikler kapsamında da önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan İlgezdi “Bin 300 öğrenciye sanat eğitimi veriyoruz. Sağlık merkezlerinin sayısını artırmaya çalışıyoruz. Ataşehir, parklar ve gezi alanlarının ilçesi olacak” dedi.

Arsa metrekaresi ortalama 3 bin dolar

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, arsa üretiminde sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, bütün inşaat şirketlerinin ve yatırımcıların belediyeye ruhsat başvurusunda sırada olduğunu ancak bu taleplerin değerlendirilmesi için arsa üretilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için de imar durumuyla ilgili çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti. 360 bin kişinin yaşadığı toplam 25 kilometrekarelik alan üzerine kurulu Ataşehir'de, arsaların metrekare fiyatlarının ortalama 3 bin dolara ulaştığını söyledi.

Kaynak: Star

  • Etiketler:

Yorum Yaz