maritbet girişmaritbet
ARSA ALANLARA UYARI!

ARSA ALANLARA UYARI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Kanal İstanbul projesinden sonra arsa fiyatları bazı bölgelerde artmaya devam ediyor

Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul projesinden sonra arsa fiyatları bazı bölgelerde artmaya devam ediyor. Projenin yapılacağı yer tam olarak belli olmasa bile bölgesel bazda fiyatlarda artış yaşanıyor.

Altın Emlak Çorlu Ofisi'nden Murat Com, Kanal Projesi'nden sonra arsa taleplerinin yoğunlaştığını ve Çorlu Merkez'de arsa fiyatlarının imar durumuna göre farklılık gösterse de şu anda konut imarlı arsalarda metrekare fiyatlarının 800 dolara, ticari imarlı arsalarda ise fiyatların 1.250 liraya kadar çıktığını vurguladı.

Altın Emlak Silivri Ofisi'nden Cengiz Şengül de Kanal Projesi'nden sonra Silivri'de taleplerin yüzde 60'dan fazlası arsaya yoğunlaştığını belirterek, Silivri merkezde arsa fiyatlarının 100 liradan başlayıp 400 liraya kadar çıktığını söyledi. Merkeze yakın yerlerde tarla vasfındaki gayrimenkullerde ise fiyatın 35 liradan başlayarak 55 liraya kadar çıktığını ifade eden Şengül, fiyatı etkileyen ana kriterlerin arsanın vasfı ve merkeze yakınlığı olduğunu söyledi. 

Arsa alanlara uyarı

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun  da arsaya yatırım yapmak isteyen vatandaşlara uyarıda bulunarak, arsa alırken, öncelikle imar durumunun ilgili belediyeden öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Sonrasında arsa üzerindeki sahiplik durumunun da incelenmesi gerektiğini ifade eden Erilkun, Ayrıca arsanın yerinin doğru bir şekilde tespit edilmesinin, faydalı olacağını da ekledi. Erilkun,  “Arsa üzerinde borç gözüküp, gözükmediğine de bakılarak, aynı zamanda altyapı ihtiyaçlarının karşılandığından emin olunmalı ” dedi.

Milliyet Emlak

Yavuz Karaman

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...