maritbet girişmaritbet
Antalya’da 3 kilometrelik Rauf Denktaş Caddesi açıldı!

Antalya’da 3 kilometrelik Rauf Denktaş Caddesi açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Çağlayangil Caddesi devamındaki imar yolu olan Rauf Denktaş Caddesi, törenle açıldı

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Çağlayangil Caddesi devamındaki imar yolu olan Rauf Denktaş Caddesi, törenle açıldı.

Lara bölgesinden havalimanına ulaşımı sağlayacak caddenin açılış törenine merhum Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Serdar Denktaş, burada yaptığı konuşmada, Denktaş'ın sadece kendisinin değil, tüm Kıbrıs Türkü'nün ve tüm Anadolu insanının babası gibi davrandığını söyledi.

Rauf Denktaş'ın, iki ağabeyi ve ablasıyla bayrak selamlamanın yasak olduğu dönemde adadaki tek Türk bayrağının asılı olduğu Türk konsolosluğu önünden her Cuma öğlen vakti geçtiğini belirten Denktaş, babasının ve kardeşlerinin bayrağı selamlamak adına başlarından fesleri çıkarıp terlerini sildiğini kaydetti.

Rauf Denktaş'ın Atatürkçü düşünceyi, cemaat olarak teslim aldığı topluma aşıladığını dile getiren Denktaş, ''Babam özgürlüğe inanmış, bu uğurda sonuna kadar mücadele vermiş bir insandı. Babam, 'En büyük gücümüz Anadolu insanının Kıbrıs hassasiyetidir. O hassasiyet devam ettikçe biz asla yenilmeyiz' diyen büyük bir liderdi. İnsan sevgisi çok yüksek bir vatan evladıydı'' dedi.

Babasının büyük bir sorumluluğu kendilerine bıraktığını dile getiren Denktaş, bu sorumluluğu yerine getirmek için büyük uğraş vermek zorunda olduklarını kaydetti.

KKTC'nin sonsuza dek yaşaması ve yaşatılması gerektiğini vurgulayan Denktaş, ''KKTC daha çok güçlenmelidir. Bunun için ana vatanımızla ilişkilerimizi her zaman en üst seviyede tutmalıyız. Anadolu insanının Kıbrıs hassasiyeti devam etmelidir. Ne olursa olsun sırtınızı 40 mil ötedeki o yavruya dönmeyin. Çünkü döndürmek isteyen dış güçler var'' diye konuştu.

Serdar Denktaş, Antalya'nın önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, herkesin gelip geçtiği havalimanına bağlayan caddeye Rauf Denktaş'ın isminin verilmesi çok anlamlı olduğunu söyledi.

''Rauf Denktaş önemli devlet adamlarından biri''

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ise rektörlük yaptığı dönemde ve belediye başkanlığı sırasında Rauf Denktaş ile ilgili çok güzel anılarının olduğunu anlattı.

Denktaş'ın çok iyi bir eş, çok iyi bir baba, çok iyi bir devlet adamı ve çok iyi ulusalcı vatansever olduğunu dile getiren Akaydın, ''20. yüzyıla damga vurmuş birkaç önemli devlet adamı var. Atatürk'ü bir yere ayırırsak, hayatta olanlar sayın Demirel'dir, Castrol'dur, Mandela'dır... Yakın zamanda kaybettiklerimiz arasında ise sayın Rauf Denktaş, Yaser Arafat ve Bülent Ecevit vardır'' dedi.

Rauf Denktaş Caddesi'nin Antalya'ya son 4 yıl içinde yapılmış en önemli yeni yol yatırımı olduğunu ifade eden Akaydın, birçok özelliğiyle Rauf Denktaş Caddesi'nin çok büyük bir yatırım olduğunu dile getirdi. 3 kilometre gidiş, 3 kilometre geliş olan caddenin 7,5 milyon liraya yapıldığını bildiren Akaydın, ''Rauf Denktaş Caddesi'nin temelini genel başkanımız Kılıçdaroğlu ile birlikte attık ve 8 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Caddemiz Antalya'mıza hayırlı olsun'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, Akaydın ve Serdar Denktaş'a plaket takdim etti.

Cadde ve caddenin girişindeki Rauf Denktaş büstü Serdar Denktaş ve Akaydın tarafından açıldı. Akaydın ve Denktaş, açılışın ardından elektrikli otomobile binerek caddeyi gezdi.

Okan Özer/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zeytinburnu Belediyesi'nden yıkılan bina ile ilgili açıklama
  • 13.01.2017 22:45

Zeytinburnu Belediyesi'nden yıkılan bina ile ilgili açıklama

Rauf Denktaş Caddesi'nde yıkılan 7 katlı binayla ilgili Zeytinburnu Belediyesi'n ...

Antalya’da 3 kilometrelik Rauf Denktaş Caddesi açıldı!
  • 20.12.2012 13:30

Antalya’da 3 kilometrelik Rauf Denktaş Caddesi açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Çağlayangil Caddesi devamındaki imar yolu olan ...