maritbet girişmaritbet
Antalya Çiçek Festivali’nde 1 milyon karanfille saat kulesi yapılacak!

Antalya Çiçek Festivali’nde 1 milyon karanfille saat kulesi yapılacak!

Festivalde 1 milyon dal çiçek kullanılarak Antalya'nın simgelerinden Saat Kulesi'nin maketi yapılacak

Antalya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çiçek Festivali'nin 8'incisi 25-27 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde 1 milyon dal çiçek kullanılarak Antalya'nın simgelerinden Saat Kulesi'nin maketi yapılacak. Halka ise kortej eşliğinde 100 bin karanfil dağıtılacak. Festivalin teması da, Expo'nun halka daha iyi anlatılması amacıyla 'Çiçek ve Çocuk' olarak belirlendi.

Çiçek Festivali Tertip Komitesi Başkanı ve Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, organizasyona destek veren kurum ve kuruluşların yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında festival hakkında bilgi verdi. Bu yılki çiçek festivalinin Expo'nun alınmasından sonraki ilk festival olacağını belirten Bağdatlıoğlu, "Expo 2016 Antalya'yı halka anlatmak, söz konusu organizasyonla ile ilgili halkın ve çocukların merakını uyandırmak amacıyla, 8. Antalya Çiçek Festivali çeşitli etkinliklerle, büyüklerin de çocukların da ilgi odağı olacak. Bu amaç doğrultusunda bu yıl festival bünyesinde pek çok etkinlik planlandı." dedi.

Festival çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda, Led ekranda Expo 2016'nın tanıtım filminin de yayınlanacağı bilgisini veren Bağdatlıoğlu, şunları kaydetti: "Expo 2016 Antalya'yı halka ve turistlere anlatmak amacıyla, Expo İcra Kurulu tarafından büyük bir titizlikle yaptırılan ve iki hafta önce basın lansmanı yapılan Expo 2016 Antalya tanıtım filmi, Cumhuriyet Meydanı'nda gösterilecek. Meydana kurulacak 12 metrekarelik bir Led ekranda, saat 10.00 ile 24.00 arasında hem Türkçe hem de İngilizce olarak Expo 2016 Antalya tanıtım filmi yayınlanacak."

Bağdatlıoğlu'nun verdiği bilgilere göre, festival bünyesinde kesme çiçek sektörü kuruluşlarının, çiçek ve iş gücü desteği ile Antalya Saat Kulesi'nin maketi yapılacak. Saat Kulesi'nin yapımına gençler ve çocuklar da katılarak 2 günlük bir aktivite oluşturulacak.

Her yıl merakla beklenen Çiçek Festivali Korteji, Expo 2016 yürüyüşü olarak bu yıl, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden saat 17.00'de başlayıp, saat 18.00'de Cumhuriyet Meydanı'na varacak. Bandonun öncülüğünde, kurum, dernek ve Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri ile Antalyalıların katılımıyla gerçekleşecek yürüyüşte halka çiçek dağıtılacak.

2. KESME ÇİÇEK ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

Festival kapsamında birçok etkinlik de düzenlenecek. İlki geçen yıl yapılan ve geleneksel hale getirilmesi düşünülen Kesme Çiçek Sektörleri Çalıştayı'nın ikincisi, bu yıl festival kapsamında gerçekleştirilecek. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda 25 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak çalıştayda, kesme çiçeğin üretimi, dağıtımı ve satışına ilişkin güncel konular, sıkıntılar ve çözüm yolları konuşulacak.

ANADOLU ENDEMİK BİTKİLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Atilla Ocak'ın oldukça ilgi çeken çalışması, Anadolu Endemik Bitkiler Fotoğraf Sergisi iki gün boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda meraklıların ziyaretine açılacak. Sergide, Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yetişen 120 endemik bitkinin fotoğrafı yer alacak. Bu yıl festival çerçevesinde, iki gün boyunca saat 16.00 ile 21.00 arasında Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak sahnede çeşitli okullardan öğrencilerin, ses, müzik, halkoyunları ve dans gösterileri sahnelenecek. Ayrıca Cumhuriyet Meydanı'na gelen çocukların keyifli vakit geçirebilmesi amacıyla, palyaçolar, tahtabacaklar eşliğinde eğlenceli aktiviteler yapılacak.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya Çiçek Festivali’nde 1 milyon karanfille saat kulesi yapılacak!
  • 15.05.2012 14:57

Antalya Çiçek Festivali’nde 1 milyon karanfille saat kulesi yapılacak!

Festivalde 1 milyon dal çiçek kullanılarak Antalya'nın simgelerinden Saat Kulesi ...