maritbet girişmaritbet
Amway'ın Elazığ'da yaptırdığı anaokulu 17 Eylül'de hizmete açıldı!

Amway'ın Elazığ'da yaptırdığı anaokulu 17 Eylül'de hizmete açıldı!

Amway'in, "Anaokulu Ekliyoruz" projesi kapsamında yapımı tamamlanan "Küçük Adımlar Anaokulu" 17 Eylül'de Elazığ'da hizmete açıldı

Yıllardır çocukların yaşamlarında fark oluşturmak için çeşitli projelere imza atan Amway'in, "Anaokulu Ekliyoruz" projesi kapsamında yapımı tamamlanan "Küçük Adımlar Anaokulu" 17 Eylül'de Elazığ'da hizmete açıldı. 5 derslikli anaokulunda 200 minik öğrenci eğitim görecek.
 
Öğrenmenin yaşam için temel bir unsur olduğuna inanan; çocuklara öğrenmeye ve kendilerini geliştirmeye yönelik fırsatlar sağlayan Amway, bu amaçla tüm dünyada ve Türkiye'de sayısız projeye destek verdi. Amway, bugüne kadar Türkiye'deki eğitim projeleri için yaklaşık 2 milyon TL'lik bağış yaparak 2000'den fazla çocuğa eğitim desteği sağladı.
 
2003 yılından beri tüm Avrupa'da ONE BY ONE kampanyası kapsamında UNICEF ile işbirliği yapan ve 2008 yılından beri de ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF ortaklığında eğitime destek veren Amway, bu kapsamda 2008 yılında Gaziantep'te Köksalan İlköğretim Okulu'nun, 2010 yılında da Van'da Atatürk Anaokulu ve Cumhuriyet Anaokulu'nun yapımını gerçekleştirdi.
 
26 Avrupa ülkesinden Türkiye'ye destek
Bu işbirliğinin son halkası ise Küçük Adımlar Anaokulu oldu. Türkiye'nin de içinde bulunduğu 26 Avrupa ülkesine bağlı Amway şirketlerinden, Serbest Girişimciler ve çalışanlarının desteği Elazığ'da yaptırılan anaokulu, 17 Eylül'de resmi törenle eğitime açıldı.
 
Açılış töreninde Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Elazığ Vali Yardımcısı Altuğ Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Çetin, Amway Avrupa Sosyal Sorumluluk Projeleri Müdürü Karin Schmid, Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün ve UNICEF Türkiye İletişim Müdürü Sema Hosta hazır bulundu.
 
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Elazığ'ın eğitim kalitesinin yüksek ve özellikle kız çocuklarının eğitimi konusunda başı çeken bir şehir olduğunu vurgulayarak şehirlerine yaptığı bu katkıdan dolayı Amway'e teşekkür etti.
 
Dünya çocukları için 166 milyon dolar
Açılış töreninde konuşan Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün; kurumsal sorumluluğun, kurulduğu 1959 yılından bu yana Amway felsefesinin önemli bir bölümünü oluşturduğunun altını çizerek, bugüne kadar dünyada 9.5 milyon çocuğa ulaşıldığını ve sağlık, eğitim, spor konulu projelere 166 milyon dolar yardımda bulunulduğunu söyledi. Ergün yaptığı konuşmada "Yaşadığımız topluma katkıda bulunmak" inancıyla Amway Türkiye olarak çocuklara daha iyi bir yaşam sunmak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bugün de burada "Küçük Adımlar Anaokulu" ile 200 çocuğumuza daha ulaşmış ve onlara eğitim hayatlarının ilk basamağında bu fırsatı sağlayabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diyerek Amway Türkiye'nin her zaman çocukların yanında olduğunu belirtti.
 
Törende söz alan UNICEF İletişim Müdürü Sema Hosta ise okul öncesi eğitimin ‘yoksulluk' döngüsünü kırmanın en önemli adımı olduğunu vurgulayarak, yapılan araştırmalara göre okul öncesi eğitime yapılan 1 birimlik yatırımın 17 birim olarak döndüğünü belirtti. 2008 yılından beri bu konuda Amway ile işbirliği yaptıklarının altını çizen Hosta, her şeyi devletten beklememek gerektiğini söyleyerek sivil kuruluşları destek olmaya çağırdı.
 
26 Avrupa ülkesi nasıl destek oldu?
ONE BY ONE logolu bardak ve bileziklerinin satışından elde edilen gelir, her bir Avrupa ülkesinin düzenlediği çeşitli yardım kampanyaları ve yine her ülkenin kendi bütçelerinden bu projeye ayırdıkları bağışlarla hayata geçirilen Küçük Adımlar Anaokulu'nda 200 minik öğrenci eğitim görecek. UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yürütülen "Anaokulu Ekliyoruz" projesi kapsamında yaptırılan ve 5 derslikten oluşan 2 katlı Küçük Adımlar Anaokulu'nda ayrıca bir teknoloji laboratuarı, mutfak, kafeterya ve geniş bir oyun bahçesi bulunuyor.
 
Amway çocukların eğitimine destek olmaya devam ediyor!
2012 yılı itibarıyla da T.C Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi" çalışmasına destek vermeyi amaçlayan Amway, "Küçük Adımlar Okul Yolunda" projesi ile belirlenen illerde, 3-5 yaş grubundaki 200.000'den fazla çocuğun okul öncesi eğitim masraflarının karşılanmasını hedefliyor. Amway Türkiye'nin 250 çocuğun 1 yıllık eğitim masraflarını karşılayarak başlattığı bu proje, Serbest Girişimcilerinin desteği ile devam ediyor.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amway Girişimciliğin Yol Haritasını Çiziyoruz paneli düzenliyor
  • 21.02.2014 08:32

Amway Girişimciliğin Yol Haritasını Çiziyoruz paneli düzenliyor

Girişimcilik Araştırması’nın Türkiye sonuçları Girişimciliğin Yol Haritasını Çiz ...

Amway 2013’te 11,8 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi
  • 06.02.2014 14:27

Amway 2013’te 11,8 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi

Amway 2013 yılında 11,8 milyar dolarlık rekor bir satış gerçekleştirdi ...

Amway'ın Elazığ'da yaptırdığı anaokulu 17 Eylül'de hizmete açıldı!
  • 19.09.2012 10:54

Amway'ın Elazığ'da yaptırdığı anaokulu 17 Eylül'de hizmete açıldı!

Amway'in, "Anaokulu Ekliyoruz" projesi kapsamında yapımı tamamlanan "Küçük Adıml ...

Amway ev ürünleri Türkiye’de çok satıyor!
  • 02.05.2012 08:28

Amway ev ürünleri Türkiye’de çok satıyor!

1994’ten beri Türkiye’de de faaliyet gösterdiklerini söyleyen Amway Dünya Başkan ...